• vakti evvelinde efendime söyleyim sene tee 2002 yılında antalya devlet tiyatro'sundaki parlak oyunculuk kabiliyetini dawnspiper namlı yiğitin önerisiyle keşfeden bir akdeniz üniversitesi sinema kulübü vardı ki ancak ve ancak yarısını çekebilecekleri efsnavei hortlak filmine başrol teklif etmişler; dawnspiper in babalığı olmasının faydaları ile defalarca yaralı ayak başparmağını ezen şaryoculara gıkını çıkartmayacak kadar ali mütevaziliğinden yararlanarak rolü kabul ettirmişlerdir. ettirmişler ettirmesini de bunla yetinmeyip birde pek farkedilememiş dahi bir müzik adamı olmasından da yararlanmışlar ve filmin müziğini yapmasını da kabul ettirmişlerdir. hatta bunla da yetinmemiş madem yarıda kaldı filim madem müzik tüzik yapmadın ertesi yıllarda çekilecek futbol merakı adlı filmin müziklerini de el atıver be abi be, hadi be tuna abim be demektende çekinmemişlerdir. ve yarıda kalan bir kısa filim ile bitmiş bir kısa filmde büyük emeği geçerek sinema kariyerine adım atmıştır( hemende pay çıkartırmak gereği hissetmenin dayanılmaz hafifliği) . tuuba daki cahit abili altın performansı ve istanbul zamiyasından tutulması kendisini akdeniz kıyılarından marmara ve karadeniz kıyılarına atmasına yol açacak ve ilerde hokkabaz namlı filimle şöhreti gökleri aşacaktır eminim. ya işte bööle; kimin babalığı be, hey yavrum hey!
  • http://www.tunaorhan.com/ sitesinden kendisine ulaşılabilinir, şarkıları dinlenebilir. güzel bir insandır.
  • (bkz: maradona)
  • elveda rumeli dizisinde sütçü ramiz'in büyük kızı ile evlenen damadı terzi hasan rolünde oynamaktadır. birçok sahnede erdal özyağcılar ile karşılıklı döktürmekte, bizleri gülmekten kırdırmaktadır.

    on numara bir oyuncu, ve hatta komedyendir kendisi.
  • dizide - elveda rumeli - kendisine takma sakal takılarak sultan abdulhamid haline de getirilmiş ve bu rölü de çok başarılı bir şekilde oynayan oyuncu abimiz.
  • tv yıldızı eva adlı oyunda, sadece oyunun başında ve sonunda 5 er dakika rolü olan bir yargıcı oynamıştır. oynadığı karikatürize yargıç tiplemesinde shakespeare den soneler okuyarak tatlı gülümsemeler yaratmıştır. başında bir peruka bulunmasından dolayı sanat sever antalyalılar:
    -aaa kız bu elveda rumeli deki damat değil mi?
    -....
    -o kız oo.
    şeklinde karşılamışlardır.

    oysa televizyonun karşısında çürümek yerine iki yıl önce gelselerdi evet evet adlı oyunda görecekti bu güzel insanlar tuna orhan ı.
    veya hokkabaz ı izledikten sonra google ın başına oturup kimmiş bu maradona diye baksalardı şu da olabilirdi:
    -kız ayseeel, maradona var yaa, hani şu hokkabaz daki baş rol oyuncusu, antalya devlet tiyatrosu sanatçısıymış. bi oyunu olsa da gitsek.

    keşke baş roldeki avukat paul ü oynasaydı da daha fazla keyif alsaydım oyundan.
    hokkabaz ın getirdiği şöhretle kendisini bi magazin programında gördümdü, oyunlarında izlediğimden ve ayak üstü iki kelam etme şansına sahip olduğumdan diyorum, hiç oralarda görülmeyecek kadar güzel bi insan, muazzam bi oyuncu tuna orhan. iyi ki antalya devlet tiyatrosu sanatçısı.

    http://www.antalyadt.gov.tr/…t.asp?tur=oyuncu&id=55
  • (bkz: aşka dair)
    (bkz: yana yakıla)
  • sesi de mükemmel olan oyuncu. sözüm var türküsündeki performansı hayranlık uyandırır.
  • memleket meselesi filminin tanıtımı için cumartesi günü okan bayülgen' e konuk olacakmış.
hesabın var mı? giriş yap