• yirmi kusur senelik diktatorlerini ha yikti ha yikacaklar. onumuzdeki saat yada gunlerde olmasa bile ben ali'nin altindaki zemin kaymis gozukuyor. ve bununla kalmama ihtimali var. cezayir zaten hafta basinda ayaklanmalara sahne olmustu. temel gida ve benzin fiyatlarini dusurecegini aciklayan hukumeti dinleyip sakinlestiler. ancak komsudaki ayaklanma basarili olursa bunun cezayir ve fas'i etkilemeyecegini kimse garantileyemez.

    uluslararasi arenada cogu medya ve hukumet suskun, kimsenin isine gelmiyor tabii. ulkenin en zengin adami sonucta yikilacak olan diktator. o diktatorle birlikte diger hukumetlerin milyon dolarlik kontratlari, anlasmalari da dusecektir. kazanan demokrasi (gercek olanindan) olursa bunun bir salgin gibi afrika ve ortadogu ulkelerine umut sagliyabileceginin farkinda misiniz? yolsuzluklara karsi caresiz olmadigimizi, ve "dogru" yonetilme hakkimizin oldugunu gorebiliyor musunuz? korkmasi gereken biz degiliz, onlar. saraylarinda, kosklerinde, plazalarinda titriyorlar cunku. bunu bize gosterebildigin icin tesekkurler tunus halki...

    kisacasi: su son zamanlarda tunus'ta olan bitene bir goz atin isterseniz.

    edit: yazinin murekkebi kurumadan kacti binali efendi. yolunuz acik olsun tunus halki, yeni bir devrin baslangici olsun...
  • bi bahar şenliği zamanı, istanbul'dan anarşist bi tayfa toplanıp angara'ya, angaralı anarşik kardeşlerimizle koklaşma, birlikte ortalığı karıştırma buluşmasına gitmiştik. şu ist-ankara buluşmaları iki cenah için de acaip eğlenceli, birbirine laf sokmalı bi faaliyettir bildim bileli. küçükken kuzenlere gitmeler, lisede dsp faaliyetleri sayesinde (gençlik hatası n'aparsın), üniversitede anarşik olaylar, arada rock buluşmalar falan.. hani yaş da değişse, amaç da değişse, içe içe kompartımanın ağzına sıçılan, arada tuhaf amcalarla geyiğe sarılan o tren yolculuğu; sonra ev ev bar bar gezmeler, ölmeyen geyikler..

    neyse o kuşluk vakti gittik odtü'ye. her bahar şenliğine özgü bilindik rutinlerle geçti bi kaç gün. gerçi rutin dışı olarak, marksistlerin çok kötü ağzına sıçmış, bütün aleme, hani deyim yerindeyse rezil rüsva etmiş, tokat manyağına çevirmiştik. -amma da abarttım ha. altı üstü bi maç yaptık. (onu da kutu kolanın kutusuyla yaptık mına koyım).

    ama beni (ve muhtemelen sonraki yıllarda o geceyi yaşamış herkesi) kendinden geçiren, şenliğin o meşhur final gecesiydi. klasiktir işte, sahaya inersin, koşturursun, sonra da gider bi amerikan bayrağı yakarsın. kahrolsun emperyalizm değil mi olayımız. ama yok anam, değil. anarşiğiz ya, her şeye muhalefet olayımız.

    aslında başta kimsenin aklında yokken, aramızdaki denyolardan biri tuttu 'biz' dedi, 'niye amerikan bayrağı yakıyoruz. biz emperyalizme karşı değiliz ki, bütün devletlere karşıyız. amerikan bayrağını yakmak solcuların işi'. doğru lan dedik, bütün bayrakları yakalım. (yok amına koyim okulu yakalım. yakalım mı yakmayalım mı. e solcular da başladı amerikan bayrağını tüttürmeye, biz çember olmuş tartışıyoruz ha babam). ingiliz bayrağı da sembolik, yok şu bayrak şöyle, bu bayrak böle.

    derken aramızdan biri sikerim sizin muhabbetinizin ızdırabını dedi, tuttu tunus bayrağını direkten indirdi. n'apıyon lan demeye kalmadan bi baktık, solcular bi köşede amerikan bayrağı yakıp, halay çekiyo; biz bi köşede tunus bayrağı yakıp, zıplıyoruz.
  • http://www.liveleak.com/…=view&token=2d8_1294720161 (uyarı, videoda pek hoş olmayan hastane görüntüleri mevcuttur) şu görüntüleri seyrettikten sonra bir ülkenin otoritesinin nelere sebep olabileceğini açık ve net şekilde göstermiştir, farklı bir şekilde ise otorite konumundaki kişi ve kurumlar ne kadar güçlüyse nelere sebep olabileceğini de göstermiştir. üzgünüm ama belki de 10 sene sonraki geleceğimizi gördüm o videoda.
  • o degil de, bu ulkede ya$anan olaylar iran'da olsaydi, bati medyasi bu aralar yikiliyor olurdu.
  • sokak aralarına işemenin meşru olduğu afrika parçası.
  • diktatör ben ali'nin ülkeyi terkettiğini söylüyor el-cezire.

    (bkz: halkarın gücü adına)
  • (bkz: tunus devrimi)
  • cumhurbaşkanı bin ali, malta'ya kaçarak ülkeyi terk etti.

    yerine başbakan gannuşi geçici olarak geçti.

    halk askeri mutlulukla karşıladı, polisleri ise gün boyu dövdü.

    darbe için "yumuşak bir geçiş" dendi.

    ülkede yaşananlar, kayıtlara wikileaks'in ilk darbesi olarak geçecektir, ayrıntıları yazacağım.
  • baskıcı laik diktanın halkın eliyle yıkıldığı mağrib ülkesi. buralarda güneş bir farklı doğuyor.
  • 22 yıllık baskıcı diktatörlüğü 1 ayda yıkan bir halka sahip ülke.

    önemli olan şu bu noktadan sonra;

    başa geçecekler halkın iktidarını mı kuracak yoksa bir diktatör gidip yerine yenisi mi gelecek?

    zaman gösterecek bunu...
hesabın var mı? giriş yap