• nightwishte klavyecidir.1976 doğumlu olup müziğe 8 yaşında piano ile başladı.müzik eğitimi alırken klarnet, sonrasında bir jazz grubunda saksafon ve 16 yaşından beri klavye çalıyor.
  • saçını kızıla boyatmış olan insan. klavyecidir kendisi.
    (bkz: for my pain) (bkz: nightwish)
  • nightwishi besteleriyle sırtlayan eleman. hans zimmer,danny elfman, sonata arctica, vangelis, rhapsody, pantera, children of bodom en sevdiği gruplarmış/müzisyenlermiş. (hala pantera'nın burda ne yaptığını çözebilmiş değilim)
    once'la geriye itilmiş olan fakat diğer albümlerde farkedilmemesi imkansız ağırlıktaki keyboard kullanımının ana sebebi nightwish'in tuomas'ın tapulu grubu olmasıdır.
  • kızıl saç ve küpeleri ile çok karizmatik duran, nightwish'in klavyecisi, iyi klavyeci.
  • bir ropörtajda "i think we shouldn't be expecting the end of the world, because i think in a way it's already happened and we're just living in the aftermath of that." demis olan, nightwish mastermind'i.. halbuki; (bkz: 21 aralik 2010 dunyanin sonu)
  • klavye başındayken izlenesi insan. over the hills klibinde dalgalı saçlarına ve gözlerine hayran kalmışlığım vardır. kendisi de iyi ki vardır..
  • bir zamanlar sevgili anaglareb'in hansi'ye yazdığı mektuptan(#7122059) içlenerek açık mektup yazdığım ki$idir.

    "sevgili tuomas,

    hadi tarja'yı problem çıkartıyor diye kovdun.üzüldük ama eyvallah dedik.yerine süper birini getiricez dedin,aylarca beklettin.sonsuza kadar bekleriz dedik.

    eh be güzelim getire getire fettan bakı$lı bir a$ifteyi nightwish'e frontwoman yaptın.hatun'un götü tavanda,"tarja kimmi$ ulan" dedi röportajlarda,bu sefer sen eyvallah çektin.

    albümü bekledik,piyasaya dü$en üç $arkı da osuruktan.bi de klip çekmi$siniz o boktan $arkınıza amaranth mıdır nedir.klipte göğüs uçlarını gösteriyorsun.top mu oldun olm? o fettan bakı$lı karı da vıcık vıcık sesler çıkartıyor.youtube'a koymu$sunuz klibi official olarak.izleyen "omfg she is so hot!" diyor tuomas.bu millet her gece nightwish solisti mi düdüklüyor?

    nerede sleepwalker,wishmaster,bless the child nerede iva fılays ıvey? kafayı mı ü$üttün olm? bu karıyı dinlediğinde bu ne mnkym demedin mi?

    tek temennim kasetinizin satmaması,be$ parasız kalmanız ve trajik bir $ekilde her $eye yeniden ba$lamanız.

    marco'nun saçlarını benim için sev.

    sevgilerle,
    silmaril
    "
  • nightwish öncesi black metal kariyeri vardır:
    (bkz: darkwoods my betrothed)
  • harika bir yorumu için şöyle buyrun.
hesabın var mı? giriş yap