• yanlışlardadır. halbuki çocuğun ona baba demesi gerekiyor.

    düdüt: başlık başa giyilir.
  • tiksiniyorum şu sözlükten şu tipleri gördükçe.

    yıllarca çocuk hasretiyle yanıp tutuşan, ufacık umutların peşinden koşarak çocuk sahibi olmak isteyen öyle çiftler var ki.

    erkekte yeterli sperm olmaz özel metodla testislerde sperm aranır. sperm olur, kadının vücudu erkek spermine saldırır. o olur, bu olur doğal yollarla çocuk sahibi olunamaz ve modern tıbba başvurulur.

    tüp bebek de erkeğin sperminin özel koşullardaki laboratuar ortamında kadının yumurtasına enjekte edilmesinden başka bir şey değildir. kendi dna'sı, genetik kodları oradadır. babadır.

    tüp bebek için gelen çiftlerin o umutlarını, o tedavi için kadına verilen hormon süreçlerini, kendilerini hazırladıktan sonra negatif gelen bir sonuçla onca emek ve paranın boşa gidişini ve daha kötüsü psikolojik olarak yıkılışlarını bir görseniz utanırdınız şunları demeye.

    özel bir hastanede çalıştığım dönemde, arkadaşımın yakını olduğu için büyük indirimlerle tüp bebek tedavilerine aracılık ettiğim bir çiftin o çocuk hasretini görseydiniz keşke. adamda bulunan çok zayıf bir sperme bağladıkları o umudu, o spermi; yumurtayı dölleyebilir hâle getirmek için embriyologların ince işçilik mücadelelerine bir tanık olsaydınız keşke.

    bir tarafta birileri yapar böyle arkasına bakmaz troll diye salar, diğer tarafta birileri bir çocuğa sahip olmak için varını yoğunu döker.

    adâletsiz dünya işte.

    tanım: babalar gibi baba olan erkektir.

    edit: ekleme.
  • sezeryanla doğum yapan kadına da, tüp bebek ile baba olan adama da o pis dilini uzatanlar dilerim anne baba olamasin.

    zira bu psikoloji ile çocuk büyütmeleri o çocuğun hayatına tecavüzdür.

    dilerim çocuk sahibi olamazsınız. ne sezeryanla, ne tüp bebek ile. tıp çaresiz kalsın sizin için.
  • oha lan, başlığı görür görmez tiksindim yemin ediyorum. tamam troll çok falan da, bu gerçek anlamda bel altı vurmak olmuş.

    neyse ki böyle düşünen bir tek ben değilmişim.

    ilk defa birinin sözlükten atılmasını desteklerim şu başlık sahibi atılırsa.
  • nasil bir imtihan oldugunu bilmeyen bir yazar tarafindan acilmis baslik. her bosalan erkek ureyebilir diye bir sey olmadigini, sperm icerik kalite hareket ozelligi gibi bir cok faktore de bagli olan bir sey. umarim sadece bir anlik bu kararmayi deneyimlersin, sadece bir anlik. cunku kisirlik gercekten cok zor, hele de evliysen.
  • ne kadar cirkinleşip düşüncesizleşebilirsiniz merak ediyorum. bunu yazaan kişi bu durumu yaşamaz umarım nere laf söyerlersen onu yaşar insan. başlıklar sözlük komisyonu tarafından neden kontrol edilmiyor. ne düşüçesiz empati yoksunu yazarlar var. kim istemez dogal yöntemlerle baba olmayı lan. insanlar evlat sahibi olabilmek için neler yaşıyor neler çekiyor. belli ki yakın cevrende şahit olmamışsın aptal aptal yorum yapıyorsun. karşılaştığım tüp bebek sahibi olanların hepsi baba gibi baba ve evinin direği, kıymet ve deger bilir insalar .
  • birçok erkekten daha babadır, zira bunun için eşiyle beraber hem maddi hem manevi büyük bir hevesle çabalıyorsa doğal yollardan hamile bırakıp kenara çekilen babacıklardan daha baba olan babadır.
  • çocuğu olmayan ailelerin tüp bebek süreçlerinde yaşadığı stres, sıkıntı, üzüntü ve psikolojik zorluklardan habersiz göt lalelerinin goygoyuna alet etmeye çalıştığı erkektir. trollük ile orospu çocukluğu arasındaki kırmızı çizgi her gün biraz daha belirginliğini kaybediyor maalesef.
  • aslanlar aslanı erkekdir.
    (bkz: kıçına girsin açtığın başlık ey o.ç.)
hesabın var mı? giriş yap