• ne yazıkki çok düşük bir ihtimaldir.
  • don giyen insanın özgürlüğüyle aynı ölçüdedir.

    edit: benim entrimin üstünde yaklaşık 7-8 entri vardı.
    insanların düşüncelerini ifade etmekten artık ne kadar korktuklarının ilginç bir göstergesidir bu.
    yazıyorlar, bir müddet sonra hemen siliyorlar. bunu yapanların sayısı hiç de az değil.
    çok acı.
  • kendisinin değil beyinin bileceği ihtimaldir.
  • sik beyinli ve amcık ağızlı bunca insan fidesinin tepkilerinden korkmayarak hala o eşarba dolanabildiği için aslında çoğumuzdan özgürdür. düşünsene, sen buradaki entarilerini bile kimliğini gizleyerek giyiyorsun, giydirdiğini zannettiğin cümlelerin aslında klavyene ait. o kadın senden daha cesur ve özgür lan, gittiği her yere cismi ile beraber tepesindekini de taşıyor.

    ay-kû nun yeteceğini bilsem...
  • aslında yazar arkadaş bu başlıkta haklıdır.
    türbanın kadının erkekleri tahrik etmemesi için takılması gerekiyor diye biliyorum. kadını kapatmak yerine erkeği eğitmek de olabilirdi. bu özgürlük değil, kadın özgürce saçlarını salarak gezdiğinde günah sayılacak ve teoride cehenneme gidecek.

    kimsenin benden korunmasına gerek yok. ben eğitimimi tamamladım. darısı diğerlerinin başına.
  • soyulmuş elmanın özgürlüğüyle eşdeğerdir.
  • yoktur. çünkü kendi iradesiyle taktığı iddia edilen şeyi çevresinden hiç bir baskı almadan takıyorsa bile bir arabın bin beş yüz yıl önce örtün deme sebebiyle takıyordur. yani "kimse kadınlara ne giyeceğini söylemesin tımam mıaa" derken bu "kimse" içine islam peygamberini katmıyorsanız samimi de değilsiniz.
  • bıkmadiniz dimi şu ayrımcı politikanızdan. başına türban takan kadının ne başındaki türban ne özgür düşünceleri sizi neden ilgilendiriyor?

    hayır sen türban takmadığın halde ne kadar özgürsün?

    annesine babasına, arkadaşına, eşine, sevgilisine şusuna busuna haber vermeden bişey yapamayan insan gelmiş burda özgürlükten bahsediyor.

    he canım he bir tek sen özgürsün.

    insanları türbanlı türbansız diye ayırdığın, türbanlıların özgürlükleri hakkında saçma sapan şeyler karaladığın için mutlu musun bakayım söyle bi?

    tanım: özgürlüğün kiyafetle elde edilecegini sanan kişinin beyanı.
  • suan burada olumsuz yorum yapanların buyuk bir ihtimal ailelerinden birisinin başı örtülü oldugu icin kotu yorum yapmalari bile ozgur olmadiklarinin kanitidir. ozgur insan bagimsiz dusunur ve yorumlar.

    turban konusuna gelirsek eger bir insan sirf dini bir kitapta yazdigi ve %99 ailesi musluman oldugu icin bu dini "seçtiği" icin başını örtüyorsa hayati değişir. bence ozgür bir insan isteyerek başını örtmez. dusunun 5000 yil once kim isteyerek basini orter ki. buda onalrin ailesinin dinini "seçmesi" ki ne kadar seçme diyebilirsek o yuzden basini ortmesidir.

    bana kalirsa özgür degillerdir. sirf ailelerinin inandigi dinden oturu hayatlarindan feragat etmeleridir.
  • "özgür insan" deyince ne anladığımıza göre değişecek kavram. binlerce, milyonlarca ön yargı ile büyüdüğümüz, yaşadığımız bu dünyada özgürlük kelimesi herkese farklı şeyler ifade eder.
hesabın var mı? giriş yap