• hazır türk halkı türbanla üniversiteye girme "özgürlüğüne" kavuşurken on sene içinde olup olamayacağını merak ettiğim bilim insanıdır.özellikle pozitif bilimler de nasıl karşılanır büyük merak içindeyim.çünkü bir bilim insanından araştırmalarını yaparken tamamen objektif olması her türlü dini siyasi dogmadan aranmış bir şekilde çalışması beklenir.öte yandan türbanlı bir bayanın hayatının her alanında dini referans alarak yaşadığını öngörmek yanlış olmaz heralde.yani mesela evrim üstüne çalışan türbanlı bir bilim insanı ne kadar ciddiye alınır ,yada kendisi böyle bir çalışmaya kendini ne kadar adayabilir. hani her türlü laiklikle,rejimle her şeyle kaygımı bir kenara koyarak soruyorum bu düşünce yapısıyla teoloji hariç bilim yapılabilir mi ?
  • bir özelligi olmayan kisidir.

    sadece türbanli olmasindan dolayi önemi yoktur,

    önemi olan kafasinin icidir,

    kafasi acik olup da her yere karinca duasi asan acik kadinlardan bir farki yoktur.
  • son zamanlarda okulda görmeye başladığım -genç- türbanlı yüksek lisan-doktora öğrencilerinin, araştırma görevlilerinin yakın zamanda derse de girmeye başlayacak halidir.

    geçenlerde okulda gördüğüm orta yaşın üzerinde kadın akademisyenleri türbanlı düşündüm bir ara. hayat tarzları, kamunun eski adetleri gereği takım elbise falan giyiyorlar bu kadınlar. malumunuz türban kendi başına giyilmiyor, çoğunlukla yaz/kış pardesü ile giyiliyor; böyle olunca sokaktaki teyzelerden farkı kalmayacak bu akademisyenlerin en azından görüntü olarak. muhafazakarlık seviyesine göre yobazlık da artıp azalıyor. erkek, muhafazakar ve yobaz birkaç akademisyenle tanıştıktan sonra kadınların da pek tabii böyle olabileceğini düşünmemek elde değil. varsayılan olarak muhafazakar olan türbanlı akademisyenin de yobazlık ihtimali çok yüksek bana kalırsa. sistem de yobazları korumaya yönelik olarak tasarlandığı için dersine bunlardan girenlere kolaylıklar dilerim şimdiden. bunların ne bir şey bildiğini ne de öğretebileceğini düşünüyorum.
  • laik yobazı din yobazından daha tehlikelidir diyip aynı cümlede dine göre kadın erkeğe ders veremez diyenlerin sayısının artmasına neden olacak öğretim görevlisidir.
  • türbansız öğretim üyesinden farkı olmayandır. insanları kutuplaştırmaktan vazgeçin artık.
  • islamda mantık ilişkisini kavrayamamışsanız ve bok atmak istiyorsanız beginner bir ateist olarak heyecanınızı anlayabiliyorum amma velakin allahın ilmini, yaratılış gayesini,yarın kiminle nerede neden karşılaşacağını, kimin cennette cehennemde olacağını gibi gibi soyut olayları insan mantığı çözümleyemez... bunun haricinde kuran'ın hadis'in hiçbir şekilde tıbbi bir teşhis olarak 'allahın işi yahu biz naapalım' dedirttiğine şahit olmadım.aksine ateist veya inanmayan bir insanın şu dakika intihar edip saprofitlere yarar sağlaması ya da boşuna ozon tabakasını delmemesi gerekirken (yani hiç bir amacı yokken) insanın hayata tutunmasını sağlaması komiktir.olum ahiretin yok bişeyin yok haydan gelen huya gider hesabısın neyin yaşam mücadelesi bu ? iyilik yapsan ne olacak,iyi nesiller yetiştirsen ne olacak,iyiliği vurgulasan,tıp alanında çığır açsan,binlerce makina tasarlasan ne yazar 'sen de , o da ..hepimiz geberip gidecez ???dünyaya zararda sağlasan faydan da dokunsa bi hiç uğruna heba olmayacak mı ? yaşa gitsin.... bu yüzden sığ görüşlü olan inançsızlardır farkında olmadan boşuna uğraş veriyorlar,elbette dünya ya katkı sağlıyolar peki ne için?
hesabın var mı? giriş yap