• üst ek: başlığı veya entry’yi, ‘sadece kadınlar ahlâksızdır’ veya ‘başı açıkların tamamı ahlâksızdır’ şeklinde algılayan insanlardan özür diliyorum. burada maksat belli bir eylemi gerçekleştirenlere karşı bir eleştiri. yoksa ‘her’ türbanlının da ahlâksız olduğunu bilemeyiz. ayrıca kimsenin ahlâkında kimsenin gözü olamaz. (bkz: genel ahlak kimin ahlakı)

    eğer ki başı açık insanlar ahlâksızlıkla eleştiriliyorsa, onları eleştiren türbanlıların sosyal medyada yazdıkları ve gündelik hayattaki yaşantılarını gördüğünüzde varabileceğiniz kanı. sadece, onlar dinin arkasına sığınmayı uygun görüyorlar veya gizli saklı yapıyorlar. yoksa türbanlısı başı açığı, toplum olarak hepimizde ahlâksızlık mevcut.

    ek: şunu “bütün başı açıklar ahlâksız” diye anlayanların türkçe dersine hangi hoca giriyordu merak ediyorum. türbanlıların bir kısmının argümanı nedir? “başı açıklar ahlâksızlık yapar.” eğer bahsettikleri başı açık insanlar (‘bütün’ insanlar değil, türbanlılar herkesi bilemez) ahlâksızsa, onları ahlâksız olarak nitelendirilen türbanlılar da bir o kadar ahlâksızdır.
  • bu tespiti tek başına mı düşündün yoksa üzerinde 24 saat çalışan bir maymun ordun mu var? (bkz: usual suspects)
  • evet buna niye şaşırdın ki?
    asıl ahlaksızca olan kıyafete göre gruplandırma yapmak değil mi?
    pantolon giyenler de en az etek giyenler kadar ahlaksız merak etme
  • (bkz: mizojini)
    oysa badem bıyıklılar öyle mi? tüm berkcan'lar kadar ahlaklılar.
  • türban eleştirirken türbana üstün özellikler yükleyerek eleştirme çelişkisi. kılık kıyafetine bakmadan insanların sadece insan olduğunu anlayamadık gitti.
  • başı açıkları ahlaksızlarla bir tutan ve itham altında bırakan iddia.

    ayrıca ahlak dendiğinde aklına sadece kadın gelen zevatın yapacağı tespit bu kadar olur.
  • çok ahlaklı erkekler tanıyorum, başında takkesi olan da var, fötr şapka takan da, hatta saçı olan da var, kel olan da.
  • türban takmak ile ahlak arasında bir ilişki kurmanın yersiz olduğunu anlatayım derken sıçışlara gelmiş arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap