• kendilerini bu kadar değersizleştiren inanç sistemine bağlılıkları.
    kadın, ortadoğu dinlerinde erkeğin cinsel ihtiyaçlarını karşılayan varlıktır. cariyedir, köledir, kocasının canını sıkarsa boş ol denilerek kapının önüne konulabilir. hal böyleyken hala inanç özgürlüğü ve kıyafet özgürlüğü adı altında kadınlar kendi içlerine hapsediliyor. bu da kendi seçimiymiş gibi gösteriliyor.
  • gereksiz olan hareketleri yapmaları mesela "türban" takmak.
  • "benden olmayana saygı duymam" kafasızlığının bir ürünüdür. dahası insanların ne giydiğine kadar karışma ahlaksızlığı gösteren kimseler, zurna kendilerine öttüğü zaman, her türlü yaygara çıkarmayı kendilerine beis görür ve "özgürlük" kavramının ne anlam ifade ettiği o zaman fark ederler. konu şu ki, olaylara "bana giren çıkan yok" mantığıyla bakmaya başladığımız gün, bu gereksiz ve boş tartışmalardan arındığımız gün olacaktır.
  • götünüzü mü sikti türbanlı olm? tamam ben de çok hoşlanmıyorum ama durduk yere antipatiye de gerek yok.
  • her konuda mağdur olmaları. çok mağdurlar yazık.
  • iki+ yüzlülüktür.

    bahsi açıldığında inancımın gereği olarak başımı kapattım derken inancının gereği olarak;
    - namaz başta olmak üzere diğer ibadetleri önemsemezler.
    - gösterişten uzak olmak yerine şatafatı düstur edinirler.
    -kadın-erkek ilişkilerinde söz konusu başkasıysa haram-helal fetvası verirken , söz konusu kendileri olduğunda başkaları için söylediklerini hatırlamazlar.
    -tesettürün amacını unutmaları.
    tesettür haram olanlara karşı güzelliği gizlemek adına bir örtüyken,
    tesettürlü kadınlar profesyonel makyajlarla yüz hatlarını ortaya çıkarır.
    vücut hatlarını gizlemek yerine kıvrımlarını ortaya çıkaracak kıyafet seçimi yaparlar.
    son zamanlarda çok görür oldum tırnaklarda ojeler var.

    kendileri dört dörtlük müminelermiş gibi millete bok atıyorlar.
    ben bu tutarsızlıklar içerisinde kendilerini ciddiye alamadığım gibi antipatik buluyorum.
  • türbanı takıp altına her tarafını belli eden kot giyilmesinden ya da etek veya göğüsleri net belli eden bluz giyilmesi ama kafa kapalı ya tamam sıkıntı yok bunun dışındakileri giyebilir... türban işte bu yüzden saçma bir argüman birilerinin uydurduğu ama düşünmedikleri kadar tutan bir saçmalık...
  • gayet medeni bir şekilde açıklayanlar bir yana, saygılı bir şekilde belirtmişler bana da saygı duymak düşer. ama siyasilere ve dincilere olan bütün kinini kusmaya gelenler neyin peşindeler? ben başörtülüyüm ama malum partiden falan değilim. pek de güzel hisler beslediğim söylenemez. biri çıkıp "başörtü siyasi bir simgedir." dedi diye ben neden haketmedigim hakaretleri duyup, saygı gösterilen bir insan olamıyorum? ayrımcılığın da daniskasıdır bu. ne yani benim şimdi bu toplumda yerim yok mu? cahil miyim? pis miyim, kötü mü kokuyorum? konuşmayı, oturup, kalkmayı bilmiyor muyum? hayvanları sevmiyor muyum? neyim ben, insan değil miyim? bu kategorileştirme neden? antipati duyarsınız anlarım. ama yargılayamazsınız, haddinize değil. her gün onlarca başlık açılıyor, yuzlerce entry giriliyor bu konuda. ne başörtüymüş arkadaş. bütün sorunlar çözüldü tek derdimiz bu kaldı. şimdi ben açsam başımı iyi ve saygıdeğer bir insan mı olacağım gözünüzde? ama bu halimle her türlü hakareti, linci hakediyorum öyle mi? oysa ben aynı benim. sizin bile okurken devreleriniz yandı degil mi? o kadar saçma bir durum işte.

    türbanlı değil o başörtülü bu bir. antipati duyarsınız, sevmezsiniz ama herkesi aynı kefeye koyamazsınız bu da iki.

    son olarak; bana itici gelen, yakışmayan şeylerden bahsedeyim. mesela başını örtüp topuzunu deve hörgücü gibi yapanlar yani kafasında bir kafa daha varmış gibi görünenler çok antipatik. zaten örttüğü örtüye de ters. başını örtüp boya küpüne batmış gibi duranlar, bone takmayıp önden saçlarını gösterenler, başörtüsünü gerdanını açık birakacak şekilde örtenler, daracık kıyafetler giyenler, iç çamaşırı belli olanlar, ağzında kocaman bir sakızla dolaşıp birde patlatanlar, sevgilileriyle elele gözgöze olanlar... daha da çoğaltılabilir. o kadar cok örnek var ki hepsini yazmama imkan yok. ne çekiyorsak yine hemcinsimizden cekiyoruz. yapmayın, etmeyin. o örtüyü takıyorsanız biraz da olsa ona layık olmaya çalışın. ya da çıkarın da rahat edin. insanlardaki şu saçma önyargılar ve genellemeler biraz azalır belki.
  • başlık altında sıralanan argümanlar “ayh şekerim çünkü çok saçma”, “kendilerini değersizleştiriyorlar çünkü anlıyor mushun”, “kuran’da falan yok , “çhok gereksiiz” şeklindeki ülkenin genel sorunu olan çok sığ bakış açısının ürünü. ülkede çok ciddi bir ruhsal bozukluk şeklinde herkesin kendi istediği gibi olması isteği var. kuzum siz iyi misiniz hakikaten? velev ki o kadın kendini değersizleştirmek istiyor, velev ki kur’an’da olmayan bir şeyi yapmak istiyor velev ki senin saçma bulduğun durumu çok mantıklı buluyor, velev ki başını kapatıyor senin deyiminle iki yüzlü davranıyor, sana giren çıkan ne? yeter artık ya hu “insanlar şişman olmasın” “insanlar başörtüsü takmasın” “başörtüsü takıyorlarsa da şu, şu kurallara uysunlar” “insanlar hede giymesin, hödö giymesin” neden? “çünkü ben öyle istiyom” ülkenin özeti bu ve bunları yaparken herkes en çok eleştirdiği kesimden zerre farklı değil. üstelik hiç tanımadıkları birini tek bir bez parçası üzerinden sınıflandırıp kafalarında yarattıkları imaja büründürüyorlar. “kesin akp’li, kesin haram yiyordur, dedikodu yapıyordur hepsi böyle çünkü bunların şekerim yhaa” dünya üzerindeki tüm başörtüsü takan kadınlarla tanışıklığı var bu eleştiri sahiplerinin herhalde, hepsini sınıflandırabildiklerine göre.

    benim konu hakkındaki düşünceme gelince bence de başörtüsü kadının değersizleştirilmesi adına erk sistemince yaratılmış bir ürün ve olay. fakat bunu kabul etmiş ve hayatında bunu uygulamak isteyen kadına laf etmek, hele ki ona karşı saldırganca bir tutum sergilemek ne benim ne de bir başkasının asla haddi değildir. nasıl yaratıklarsınız siz özgürlük anlayışınız yalnızca tek taraflı. bu bakış açısının tüm kadınların başını kapatan zihniyetten hiçbir farkı yok ve en acısı bu bakış açısının sahiplerinin kendilerini inanılmaz derecede özgürlükçü, modern zanneden sığ yobazlardan başka hiçbir şey olmamaları.

    isteyen bir yerlerine yaprak yapıştırıp gezer, isteyen çarşaf giyer, isteyen duvara, isteyen allah’a ya da herhangi bir varlığa tapar, isteyen başını kapatır kısa kollu giyer, başını kapatır namaz kılmaz, başını kapatır sevişir, isteyen mini etek giyer ya da isteyen erkek etek giyer gezer vs. vs. ve birileri bunları yaparken sizi ilgilendiren hiçbir durum olmaz ortada. insanları kafanızdaki prototipe uydurmaya çalışmaktan vazgeçin artık ya hu. insanların kişisel hayatlarıyla, bedenleriyle ilgili kararlarında sizi ilgilendiren bir şey yok.

    ayrıca sizin kıyafetleriniz batılıların kıyafetleri gibi olabilir fakat bakış açınız bu ortadoğu zihniyetinden sıyrılamadıkça asla batılı olamayacaksınız, onların medeniyet seviyesine erişemeyeceksiniz ve ülke bok çukurunda kalmaya devam edecek. yok çünkü çok farklı olduğunuzu zannettiğiniz “kesimle” birbirinizden farkınız.
  • türban şort başka bir şey bunlar kadın düşmanlığından gelen şeyler. feminist değilim ama kadınlara nereden kulp taksam diye gezen, insanlığını tamamlayamamış insanların entrylerini okudukça delleniyorum. siyasal islamı bahane etmeyin, itiraf edin. 3-6 yaş veya ergenlik dönemlerinizi sağlıklı atlatamamışsınız belli ki.
hesabın var mı? giriş yap