• sadri alışıkın başrolünü oynadığı turist ömer serisinden içinde bolca madrid ve ispanya görüntüleri serpiştirilmiş bulunan abuk film
  • erol büyükburçun ispanyol şarkıcı rolünde oynadığı ve sadri alışıkı ispanyaya götürdüğü film. yönetmeni için (bkz: hulki saner)
  • sadri alisik 'in en sevdigim filmlerinden birisi olan bu film göya ispanya'da geçmektedir. filmde sık sık o devrin modern otomobillerini görürüz. yani, 1970'lerin ispanya'sında anlatılan bir hikaye olduğu intibaı verilir. hemen akabinde, ellerinde tüfekleriyle bir takım adamlar at üstünde ortaya çıkar: kovboy filmlerindeki meksikalılar yani. yönetmen, 1800'lerin meksikasıyla 1970'lerin ispanyasını ayırdedememektedir ya da sinema seyircisinin ayırdedemeyeceğini sanmaktadır.( insaf ile söyleyin: elin yabancısı kendi yaptığı filmde türkleri 'fesli' gösteriyor olsa sinirlenmiyor muyuz?)
    filmde bir de turist ömer'in erol büyükburç 'la giriştiği bir hapishaneden adam kaçırma sahnesi vardır. * kovboylar devrine ait bir hapishane bu amang dikkat edilesi.
  • bir sahnesinde kapıcının tekinin apartmanı süpürürken çığırdığı "evimizin önü.." diye başlayan garip türküde ne söylediğini hiçbir zaman anlayamadığım komik film.
  • (bkz: manolya)(bkz: torero)
  • turistin, erol büyükburcun "manolyayı görünce kalbim çiçekler üzerinde gezinen kelebekler gibi küt küt atıyor" lafına "abi, nerden buluyosun bu ıspanaklı lafları?" cevabını verdiği, bir sadri alışık resitali..

    kızların annesini ispanyol boğalarının kıçına benzettiğini söylediğinde kadın yanındaki cüce kocasına döner ve ;
    anne : kocacımm beni boğaya benzettiii
    koca : e haksızda sayılmaz hani
    turist : (adamı kolundan tutup kendi tarafına çekerek) ben çok sevdim bu adamı, sünnetini ben yaptırabilirmiyim
  • sadri alışık ve erol büyükburç a fatma belgen ve feri cansel eşlik etmektedir bu filmde.
  • sadri alışık 'in tarihi filmlerinden biridir. diğeri şüphe götürmez bir şekilde turist ömer uzayda 'dır.

    --- spoiler ---
    filmde en çok dikkatimi çeken tüm ispanyolların türkçe konuşmasıydı. turist ömer istanbul varoş türkçesini gayet rahat bir şekilde ispanyollara karşı kullanabiliyordu. ayrıca bir sınırı geçme sahnesi vardır müthiştir. bizim turist arabada beklerken banka soyguncuları yanlışlıkla bunun arabasına binerler. olaylar gelişir bizim eleman artık bir suçlu olduğunu düşünerek ispanya'dan kaçma planı yapar. sınır kapısına gelir. burada en komik olaylardan biri de sınır kapısının önündeki uzun kuyruk. böyle sınır kapısı mı olur dedirtiyor insana...

    güzel filmdir...
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap