• doğu ekspresi'ne olan yoğun ilgi sebebiyle eklenmesi uzun süredir gündemde olan ek ankara - kars tren seferinin ismi.

    ulaştırma ve altyapı bakanı cahit turhan, yeni turistik doğu ekspresi'nin ilk seferine 29 mayıs'ta çıkacağını açıkladı. saat 20.00'de ankara garı'ndan kalkacak olan tren, 27 saatlik yolculuğun ardından kars'a ulaşacak.

    bilet fiyatı olarak 400 tl civarı açıklanmış. yeni sefer koyulması çok güzel fakat bilet fiyatının 50 tl’den 400 tl’ye çekilmesinin elle tutulur hiçbir yanı yoktur. ülkedeki asgari ücretle geçinenler ve öğrenciler hiç düşünülmüyor. euro olarak hesaplıyorlar ücreti galiba. 60 euro’ya denk geliyor. bir avrupalı için sıradan 60 tl gibi. vatandaşı da düşünün biraz.
  • turistik ve standart sefer fiyatları ayrı olacaksa kimse turistik(pahalı) olanı tercih etmeyecektir. gişede insanlara seyahat nedenini sorup ona göre bilet kesme işlemi de yapamayacaklarına göre turistik sefer işinin tutacağını düşünmüyorum. ama eski fiyattan devam etseler güzel olur.
    bir işi de vatandaş için yapın yahu!
  • halk camilere akın etse camileri ücretli yaparlar. öyle bir ölü sikicidir bunlar. bir yerden paranın kokusunu aldılarsa eğer hepimize geçmiş olsun demek düşer bize.
  • bilet fiyatının 400 tl olmasını övenlerin mevcut olduğunu gösteren tren hattı.

    tekel konumunda olan tcdd bu hatta nasıl bir karla, işletme gideriyle 400 tl fiyat biçildi demiyorsun. kendin gidip gezmeyeceksin diye insanların gidip görmesini, fotoğraf çekmesini gereksiz buluyorsun bir de.

    avrupadaki, amerika’daki tren hatlarına göz gezdirince 100 euro bir ortalama fiyat gördüm. bizim ülkemizdeki 100 tl yani.

    başka tren seferlerinin fiyatları ile kıyaslamayı geçtim onlarınki daha pahalı olsa bile biz de mi pahalı yapmalıyız bu mu gelişmişlik seviyesi? onlarda bu fiyat gayet normal mi demeliyiz? diğer ülkelerde verilen vatandaşlık maaşlarını da konuşun o zaman ?
  • bugün itibariyle, 29 mayıstan itibaren gün aşırı satışa çıkmış olup tek kişi fiyatı 400, iki kişi fiyatı 500 ?

    n: örtülü kuşet devam
  • rastgele seçtiğim iki tarihte de vagonların çoğu dolu görünüyor.

    instagram varoldukça satacak sefer çeşididir.

    siz burada pahalı, gereksiz vs tartışadurun.
  • doğu ekspresi'nin tamamen yataklı vagonlara ayrılmış hali. ilk seferini 29 mayıs günü ankara'dan kars'a yapacak. biletler 400 tl'den başlıyor. üstelik genç veya 65+ indirimleri de yok. devlet bizi nereden skeceğini iyi biliyo hee. demin baktım biletlerin çoğu da satılmış. yalnız fazla sürmez bunun modası. 4-5 yıla biter diye düşünüyorum. ancak doğu ekspresi'nde uzun zaman devam edecek gibi
  • fakir fukara, garip gurebanın, kış günü evsizlerin kullandığı doğu ekspresi şekilli bebelerin oyuncağı olmuş. vay amk.

    inşallah sokakta yatmak moda olmaz. ondan da para alırlar yoksa.
  • zaten hali hazırda var olan doğu ekspressi'nde yer bulmak mümkün değildi. şimdi bunda da mümkün olmayacak, üstelik astronomik fiyatlara "tren" yolculuğu yapılacak.

    tanım: "ne yapsak da millete geçirsek" diye düşünülürken bulunmuş yeni para kaynağı.
  • bilet fiyatlarının artırıldığı ekspres...
hesabın var mı? giriş yap