• alman gazetesi die welt’in haberi. gerçekten korkunç bir olasılık. umarım tahminleri tutmaz.
    ilgili haber
  • (bkz: eyy die welt) ne krizi yaa. bu millet bizi %52 ile başına seçti. biz bu milletin iradesini size yedirmeyiz. sen kimsin yaa
  • türk devleti iflas edemez, gerekirse tüm milletin mallarına el koyar iflas etmez, e zaten seve seve malını da verme heveslisi bir kitle var, ne de olsa açıkça yapılan saçmalıkları destekledikleri düşünülürse bu hatalardan dolayı sorumlu oldukları gerçeği de var
  • birazcık teknik bir dille ifade etmek gerekirse; resesyona girmemek için keynesçilik anlayışı ile harcama yapılmaya devam edilirse, sonuç hüsran olabilir meali taşıyan yazı. tabii ki ekonomistler daha iyisini bilir.
  • tüketim ekonomisindeki yüksek vergilerle varlığını koruyan bir devlet için yüksek bir olasılıktır.
    türkiye'de gerek yüksek vergiler gerek enflasyon oranları ve gerekse göstergeler gereği artan hanehalkı tasarruf oranı sebebiyle tüketim azalmakta.

    haliyle devletin ana gelir kapısı kapanıyor.
    bu sebeple, haberde de belirtildiği gibi dış sermayeye en bağımlı ülke haline geliyoruz.
    bu kapının kapanmasını engellemek için devletin tüketim sübvansiyonlarına yönelmesi ya da vergileri düşürmesi gerekiyor. bu da türkiye için ancak dış borçlanma ve sermaye çekebilmekle mümkün.

    ikinci seçeneği eleyin. yerli sermaye kaçarken, yabancı sermaye zor gelir.
    ilk seçeneğe gelirsek, borçlanmanın kaynağı şüpheli.
    çin'in adı verildi bugün. hiç sanmıyorum kredi açacağını. ki zaten abd ve imf'ye yönelik bir blöftü bu.
  • ekonomi cidden sıkıntıda ama mesut özil muhabbetinden sonra bir alman gazetesinin türkiye hakkındaki haberlerini çok ciddiye alamıyorum.
hesabın var mı? giriş yap