*

  • turk dili ve edebiyati, turk dilinin ozelliklerini (orn: buyuk unlu uyumu), yazarlarin hayatlarini (bkz: sait faik), yazis tarzlarini, bununla yetinmeyip fi tarihinin nazim turlerini ve olculerini (bkz: aruz olcusu) icerir.

    bu konunun dersleri ise son derece bayiktir. insan hayatinin sonuna kadar bi ise yaramayacak aruz olcusu gibi bilgiler ogretilir, ve ogrenciye bu konuda sorulabilecek en kazik sorular sorulur. turk edebiyati'nin en guzel parcalarini, en iyi yazarlarini ogrencinin gozunde essogluessek yapar.

    bu ders yuzunden pek cok yazar yazdigi parca basina milyonlarca ogrencinin ahini almistir.
  • kimi okullarda bir öğretmenin dönem boyunca her hafta iki saat öğrencilere not tutturmasıyla işlenen ders.

    bu öğretmenler şiirin duygusunu, şairin hislerini tartışmadıklarında, edebiyatın e'sinden anlamayan benim gibi adamlar yetiştirdiklerinin farkında olmamalarıyla kınanırlar.
  • üzerinde durulması gerekmeyen bir ders gibi algılanır,
    2 ile geçerim nasıl olsa denilir,
    işte bunları ve benzerlerini dediğiniz anda
    peşinizden yazdıklarınızı editlemek için kişiler sıraya girebilir...
  • çok keyifli bir eğitim sunan lisans programı. ancak öğrencileri bir dertten okudukları süre boyunca kıvrım kıvrım kıvranırlar ki bu kaynak sıkıntısıdır. zamanında kültür ve turizm bakanlığının, milli eğitim bakanlığının, türk dil kurumunun, edebiyat fakültesi matbaasının vs bastığı pek çok, çoktan da çok önemli temel eser niyeyse asla yeniden basılmaz. öğrenci kütüphane köşelerinde sürünsün istenir. baskısı tükenen kitapların tekrar basılmayışı, bu öğrencileri kütüphanede ömür çürütmek ile hocalara siftinmek arasında bırakır.

    yayınevlerinin üzerine eğilmesi gereken bir alandır
  • büyük heveslerle kazandığınız bölümde bir sürü kitap okuyup güncel yazarları tanıyacağınızı sanırsınız ama yanılırsınız.genelde hep türk lehçeleriyle dolu derslerle hayal kırıklığınızı yaşarsınız.mezun olupta bütün türk ve dünya klasiklerini okuyup yutmuş insanlara rastlayacağınızı sanmayın.
    bulamazsınız..
  • üniversiteye kapak atmak için birebir,derslere devam sürecinde birbirinden enfes miladı bilmem kaç asır evvel dolmuş pek çok dil öğrenmek durumunda kalınan ve sonucunda koca bir diplomayla burun buruna bırakılmaktan öte bir işe yaramayan genel kültür meraklıları için ideal sayılabilinecek çilenin türkçe kısaltmasıdır
    *ayrıca 5 kuruşa 3 köfte almanız gerekirken bu bölümde okuyorsanız ancak 1 köfte alabilirsiniz tercih aşamasındaki yavrulara duyurulur
    *benzetmeleri olabildiğince geniş düşünün ve hayatın her aşamasına yayın zira bunca emeğin sonu bu olmamalı
  • üniversitede aa notuyla verilip, ganoyu "hiç olmazsa" kıvamına getiren derslerden biri.
  • marmara üniversitesi'nde edebiyat kısmı açısından ilk üç senede servet-i fünun'dan öteye geçemeyeceğiniz bölümdür. okul bitecek, cumhuriyet dönemine yeni geleceğiz anlaşılan.
    bir de öyle odun gibi mezun olduysanız diplomayla birlikte işsizlik de sizi beklemektedir. bir baltaya sap olmaya bakmak lazım okul bitmeden.
  • hangi akla hizmet olduğu çözümlenemeyen bir şekilde açık öğretimde de açılacak olan bölümdür.
  • türkoloji adıyla da anarız kendisini. akademik kadrosu genellikle kendi kuralını koyma çabası içindedir, "bugüne kadar size öğretilenler aslında bi boka yaramaz" diye yeni bir şey öğrettiğini sanan bir hocanın dersinden çıkıp diğerine girdiğinizde "bildiğinizden şaşmayacaksınız, ahan da budur" diyen bölüm başkanıyla yeni bir sayfa açmanız kuvvetle muhtemeldir. ne yazık ki müthiş hayallerle "sanat için edebiyat" okuyası olan gençlerin, büyük şehirler dışındaki anadolu üniversitelerden çıkıp da sanata dair bir şey başarabilmesi neredeyse namümkündür. olacağı, her fen edebiyatlının uğradığı hazin son gibi formasyon alıp devlet kapısına kapağı atmak umuduyla okuduğu onca boku püsürü yok saymaktır. bir diğer acı gerçek de şudur ki "kapağı at, okul her türlü biter" derler, fakat bu harbiden bitmez.

    yazarın notu: tüm meslektaşarım*a diyeceğim şudur ki, geçmiş olsun. idealist çancı arkadaşlara ise teşekkürü bir borç bilirim. saygılar.
hesabın var mı? giriş yap