• insanın 3 saat süren türk dizilerini her gün takip edebilecek kadar zamanının bol olması durumu.
    haftaiçi akşam kuşağında yayınlanan dizileri incelediğimizde ortalama saat 20:00'de başlayıp saat 23:00'e kadar devam ettiklerini görüyoruz.
    sabah 8:30 akşam 18:00 çalışan ortalama bir insanı ele alalım. bu insanımız saat 19:00'da evde olsa, yemeğini yiyip tv karşına geçip diziyi izlediğinde zaten yatma saati geliyor.
    bir de bu 3 saatlik zaman diliminde dizide olan şeyler şunlar: fakir kız- zengin oğlan kombinasyonları, yemek masasında 1,5 saat anlamlı-anlamsız bakışmalar, esas kızla oğlanın tam öpüşecekken ahlakımız bozulmasın diye geri çekilmeleri, kızın midesinin bulanmasından hemen şıp diye anladığımız gayrimeşru hamilelikler, hiç çalışmanın olmadığı ama işlerin tıkır tıkır yürüdüğü holdingler.. 3 saat doldu zaten.

    yabancı dizilere baktığımızda ise ort. 40 dakika sürdüğünü görüyoruz. konuya giriş- konunun işlenmesi-sonuç düzleminde hiçbir boş diyalogun yaşanmadığı, hiçbir sahnenin boş geçilmediği ilginç konulu işler olarak karşımıza çıkıyorlar.

    bu ikisi arasında seçimini türk dizisinden yana kullanıp, aşağı yönlü süre/performans eğrisinde ilerlemekte ısrar etmek hakikaten işsizliğe, boş adamlığa dalalettir.

    edit: son donem turk dizilerinden bahsediyorum. yoksa eskiden cok kaliteli isler yapiliyordu. behzat c.'nin yayindan kaldirilmasiyla sanirim boyle islerin donemi kapandi.
  • hayatında 3 saat boş vakti olanları değil, olmayanları eleştirmemiz gerektiğini gösteren tespittir. çünkü, hayatınızda her anınız gerçekten çok doluysa, hayatınızda bir planlama hatası vardır. boş vaktiniz varsa, bunu kitap okuyarak, müzik dinleyerek, arkadaşlarınızla sohbet ederek, sevgiliyle baş başa bir şeyler yaparak, televizyon izleyerek, sinema, tiyatro, konser gibi aktivitelere veya nice değişik etkinliğe katılarak geçirebilirsiniz.

    şimdi asıl tartışılması gereken boş vaktini gereksiz türk dizilerine her akşam ayırmaksa, evet gerçekten boşa harcanan vakittir. hayır, haftada 1 veya 2 defa aile ile birlikte vakit geçirmek için dahi olsa bu dizilerden birini izliyorsanız, burada bir sorun yoktur. hatta gereklidir. insan sürekli dolu şeylerle vakit geçiremez, arada boş şeyler yaparak kafayı rahatlatması gerekmektedir.
  • durdur-izle, tekrar-izle gibi fonksiyonları olan bir tv platformu kullanmak suretiyle erişilebilecek mertebe.

    zor değil. mesela durdur izle fonksiyonuyla. dizi başlayınca durdur yayını git işine gücüne bak. kitap mı okuyacaksın, atomu mu parçalayacaksın, seks mi yapacaksın. yap gel. sonra devam ettir. aralardaki 45 dklık özeti, reklamları filan atla (hatta öküz bakışmalarını da geç) zaten elde edeceğin şey bir lost, bir got bölümü kadar. çok pratik, çok entelektüel aktivite dostu. tam profesörlüğe de atom fiziğine de tövbe edemeyen, itlik, hergeleliğe yatay geçiş yapamayanlar için biçilmiş kaftan. hele ki, yeni nesil tv platformlarında 4-5 saatlik timeshift yapabilirken.
  • leyla ile mecnun hariç deyin! bak çok kötü şeyler olur! at çıkar at!
  • türk dizisi izleyecek kadar zamanı bol olmamak

    fazla değildir
  • izlenmeyen, dinlenen şeydir türk dizileri.

    şöyle ki, işim gereği sürekli pc başındayım arka planda da dizi açık olur, dinlerim. çok mu seviyorum? hayır. ama zaman daha hızlı akıyor işler hızlanıyor sanki. o yüzdende sevdiğim dizileri tekrar tekrar arka planda açarım.
  • tek izleyebildigim türk dizisi leyla ile mecnun u bile atlayarak izleyen ben icin geçerli olamayan durum.
  • bi arkadaşım ezele başladı geçen sene ne yaptın bitti mi dedim.yok be kardeşim 55 oldu dedi.2 saatlik dizi vaktinde izlemezsen çekilmez bir çile olur.
  • işsizlik durumunda hemen hemen herkesin yaptığı, bazense çalışan anne, baba, abi, ablayla ortak yapılabilen aktivitelerden biridir. alışkanlık haline gelmezse kabul edilebilir bir durumdur.
  • televizyon konusunda en uyuz olduğum 2 konudan biridir.
    1. si evlilik programlarında 18 19 yaşında liseyi dahi bitirmeden popüler olma amacıyla çıkan kız,oğlanların kullanılması
    2. si sürekli aşk meşk konuları işleyip 3 saat yayın süresi konup ne diziyi izlerken heyecanlandıramamasi ne de dizi bittiğinde bi daha ki bölümü merak ettirmemesi herhalde 3. saatin sonunda akıl dumuru sonucu olsa gerek
hesabın var mı? giriş yap