• arap, amerikan, alman vs misyoner faliyetlerine maruz kalmasıdır.
  • insan kalitesizliği.
  • öncelikle (bkz: liyakat)

    sonrasında sıralarsak ;

    1. sınav sistemlerinin olması gerektiği gibi değil halkın (bkz: oy) ve mevcut siyasi iktidarın istediği gibi olması...( her dönem talepler değişiyor)

    2. eğitim sisteminin tamamen bir yarışa dönmesi ve ve bu yarışın galibi türkçe-matematik netlerinin belirlemesi .. meslek seçimiymiş falan hikaye. önemli olan yüksek net yapmak ve o nete karşılık bölüm neyse oraya yerleşmek.. (tıp,diş ,mühendislik, hukuk)

    3. meslek seçiminin tamamen toplum baskısı ve aile isteğine göre yapılması.. hangi mesleğin kişiye daha uygun olacağını belirleyebilen bir altyapımızın eksik olması.. aynı zamanda mesleki eğitimin sadece üniversite ile sınırlı olması..

    4.velilerimizin çocuklarının hepsi dahi(!) olduğu için gerek disiplin gerek de kaliteden taviz vermemiz.. (kimse disiplin cezası almıyor ya da herkes yüksek notlarla sınıfı geçiyor..)

    5. iyi olmak zor ; kötü olmak kolaydır.. fen liseleri ya da saygın anadolu liseleri gibi okulları gerek nitelik gerek de nicelik olarak değersizleştirip kaliteyi düşürmeleridir.. (bkz: cağaloğlu anadolu lisesi), (bkz: her semte fen lisesi)

    6.okumak istemeyen ancak zorla okutulmaya çalışılan öğrencinin dersleri ve arkadaşlarını sabote ederek, eğitim görmek isteyen gençlerin haklarını gasp etmesine hiçbir ses çıkarılmaması.. (bkz: disiplin) (bkz: meslek lisesinde öğretmene büyük saygısızlık)

    7. öğretmenlerin gerek maddi gerek de manevi olarak itibarının yerle bir olması.. ( bkz: öğrencinin öğretmene not vermesi)
  • sistemin olmaması. ya da sistemin eğitmemek üzerine kurulmuş olması. hangisini beğenirsen. 3 kelimeden oluşuyor. türk eğitim sistemi. türklüğü müfredattan sildiler, eğitime, öğretime zaten karşılar, sistem zaten kanımızda olmayan bir olgu. yani anlayacağın komple yalandan ibaret olay.
  • sistem mi?
  • eğitmen
  • albert einstein’in bunun için mükemmel bir söz söylemiş:

    - aslında herkes dahidir.ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir.

    gerçekten çok güzel bir söz.şu an ki eğitim sistemimizi tek cümleye sığdırmış.evet en büyük sorunumuz bu.
  • mevcudu otuzu geçen sınıf yok o tepedeki ülkelerde. tam gün eğitimle ahır gibi oldu sınıflar. kokudan girilmiyor neredeyse.
  • en büyük sorun şüphesiz ki öğretmenler, çoğu öğretmen ciddi anlamda cahil ve öğrencilere dersten fazla bir şey öğretecek kapasitede değiller. eminim ki çoğu öğrenci öğretmenler olmadan sınavlardan gayet iyi notlar alabilir. yıl olmuş 2018 hala derste sakız çiğnenmiyecek diyen öğretmenler var yemek yenilmeyecek, şaka mısın diyemezsin öğrenciyken işte dersen sınıf içinde yerin dibine gömer seni, biraz sert konuştun mu sözlünden düşer, disipline falan verir ne kadar aptalca ve dogmatik bir tutum değil mi ? sene 2019 olacak adamlar hala öğrenciler içeri girerken okul üniforması giymiş mi, sakallarını kesmiş mi diye bakıyor sene olacak 2020 adam hala sınıf içinde öğrencisine karşı dallama, eşek oğlu terbiyesiz gibi sıfatlar kullanabiliyor. bu çocuk 7 yaşından beri her gün 8 saatini senin gibi beş para etmez öğretmen bozuntularıyla geçiriyor, 7 yaşından beri çocuğa salak diyorsun, çoğu çocuk aptal olduğunu düşünerek büyüyor. notları sınıfın önünde bağırarak okumalar, öğrenciyi sınıfın önünde azarlamalar say say bitmez ! boş boş insanları geleceğimizin başına getiriyoruz ve sonuç vasat. zaten öğrenciyken vasat ile ortalama arasındaki öğrencilerin hepsi bugün öğretmen olmuş. öğretmen olmak acilen zorlaştırılmalı ayrıca öğretmen adayları psikiyatr testinden geçirilmeli, öğretmenler her 3 yılda bir zorunlu psikiyatr testinden geçmeli öğrenci hakları arttırılmalı öğrenci sınıfta yiyip içebilmeli sakız da çiğneyebilmeli öğrenciye hakaret ciddi bir suç olmalı öğretmen fakülteleri sayısı azaltılmalı ve puanlar çok yükseltilmeli. öğretmenlik bugünkü gibi yerlerde değil en prestijli ve saygın mesleklerden olmalıdır.
  • ogretmenleri mutsuz etmesi, gecim derdine dusurmesi...
hesabın var mı? giriş yap