• bizim futbolumuzda bütün giderler, oyuncu masrafları euro üzerinden ama gelirlerin çoğu lira üzerinden. sadece fenerbahçenin borcu 1 ayda durduğu yerde 3.5 milyardan 4 milyar oldu. türk kulüplerinin toplam borcu 10 milyarı geçti.

    bu dönemde kimse transfer bile yapamadı. altyapı da sağlam olmadığı için artık kulüplerimiz ciddi anlamda küçülecektir. van persie'li, wesley sneijder'li, mario gomez'li lale devri bitti. bu saatten sonra hiçbir kulüp yıldız oyuncu alamaz.
  • ülke insanı için hiçbir şey üretmeyen derneklerin batması durumu. kafaya takmamak lazım.

    tek bir vergi ya da trafik cezası borcu olmayan insanları keriz yerine koyan ve sürekli vergi borçlarının affdilmesini isteyen bu kurumların yaşamasını istemiyorum.

    (bkz: galatasaray ve beşiktaş'ın vergi borçları)

    (bkz: devletin futbol kulüplerinin borcunu üstlenmesi)

    (bkz: fenerbahçe'nin 200 milyon tl vergi borcu olması)

    (bkz: fenerbahçe ve beşiktaş'ın vergi borcunun silinmesi)

    (bkz: vergi kaçakçılığı yapan futbol kulüpleri)

    (bkz: galatasaray'ın 300 milyon vergi borcunun silinmesi)
  • harika gelişmedir. futbol denen sporun ülkemizde tümden ve temelli bir şekilde yok olması toplumsal bir patolojinin kendiliğinden yok olması anlamına gelir. güya eğitim seviyesi dışarıdaki hayata göre daha yüksek olduğuna inanılan ekşi sözlükte bile bir maç günü ne kadar zeka özürlü entryler girildiğini görüyoruz. takımı için başkasına küfretmekten çekinmeyen hatta kavga etmekten çekinmeyen ve sürekli bir laf sokma merakındaki aptal ve büyük bir kitlenin bir anda yok olması gibi olur bu gelişme. bu nedenle batsın hepsi.
  • kendi futbolcularına bile dövizle maaş ödemeye devam edersen futbolcuları daha zengin ederken kendin de batarsın. bir nebze toparlanmaları için maaşları tl'ye çevirmeleri şart.
  • ekonomik krizin iyi yönlerinin de olabileceğini gördüğümüz durum.
  • bu sene şampiyonluk yarışının kıran kırana geçeceğini gösteren gerçek. şampiyon olamazsan iflas bayrağını çekiyorsun artık kaçarın yok. beşiktaş maddi sorunlarını bir nebze atlatıp yeni stadıyla rüzgar yakalasa da bu durum sürdürülebilir olmadı, galatasaray'ın durumu da oldukça kritik. medya aziz'in köpeklerinden oluştuğu için fenerbahçe'nin durumunun rahat olduğundan bahsetse de ali koç döneminde herkes gerçeği gördü.

    şu an en kritik durumda olan fener çünkü adamlar uçan kuşa borçlu ve tefecilere bile bulaşmışlar. yapı kredi'den kredi alsalar bile yapı kredi'nin yabancı ortağı unicredit'in durumu pek iyi değil ve big short filminde anlatılan finans dahisi abi yapı kredi ve garanti'nin yabancı ortakları olan unicredit ve bbva'e karşı short pozisyonu almış bile. fenerli olsam yapı kredi'den alınacak krediye de çok güvenmezdim diye düşünüyorum.

    aynı zamanda basketbolda etkisi daha sert hissedilecek. türkiye'nin yurtdışında futbolda büyük bir iddiası yoktur ama euroleague'de inanılmaz baskın bir ülkedir. büyük kulüplerin basketbol şubeleri küçülecek, uşak örneğinde olduğu gibi küçük market takımları ligden çekilecek. zaten nba'de artan maaşların etkisiyle euroleague takımları iyi oyuncuları ellerinde tutamıyorlardı. 2019 yılında bu durum daha şiddetli hissedilir. futbolda da basketbolda da altyapı oldukça emek ve sabır ister, türk taraftarında da bunun bulunduğunu düşünmüyorum ben. her off-seasonda uçan kaçan, abidik gubidik gerçekdışı isimleri türk kulüplerine yazan spor medyasının bile ayakları yere sağlam bastı. bu daha iyi günlerimiz bekleyin ve görün.
  • türk futbolunun geleceği açısından çok iyi olacak olandır. zira tüm harcamalar bir kaç futbolcu çevresinde dönmüş, alt yapı gelişmeleri de bu uygulamaya kurban gitmiştir.
  • göztepe hariç.
  • vergi de ödemedikleri düşünülünce izah etmek daha zor olan durum.

    finansal fairplay'i elin gevuru çıkardı da, en azından frenleyen bir mekanizma geldi.
  • batışı kurtuluşu olacaktır. türk tipi şımarık taraftar profili, onun gazına gelen popülist yönetici kafası, kulüpler boka battıkça yardıma koşan devletin akıllanacağı yok. batın da enkazdan yenilenerek çıkalım.
hesabın var mı? giriş yap