• yahu nasıl duymasın be kardeşim, adam canı pahasına samsuna çıkıp, milleti organize ediyor, 1 kuruş menfaat, ihale bilmem ne yok, oğlumu yardımcım yapayım, danışman yapayım yok, savaşta olsun cephede olsun rahat döşek yüzü görmemiş doğru düzgün, ne için? sırf vatan millet uğruna. o da bilmez miydi haklısınız efendim deyip, maaşını alıp rahatına bakmayı, ama olmuyor duramıyor,yediremiyor milletine yapılanları
  • eski zamanlarda türk halkının ne kadar modern, kadınların ne kadar huzurlu ve buna bağlı olarak özgüvenli, insanların ne kadar mutlu, ülkenin ne kadar ferah olduğunu görmek.
  • adam ağaç kesilmesin diye evi raylar üzerinde taşıtmış, nerdeyse dünyanın ilk sivil havacılık kurumunu kurmuş.

    başımızda olsa bunlar başımıza gelir miydi hiç sanmıyorum.

    ah be atam. ne zamanın ötesinde bir adammışsın sen.
  • yerli üretim modelini yüz yıl önce hayata geçirebilmiş olması mesela
  • siyasal islamın sahtekarlıklarıyla her gün yüzleşmesidir.
  • mevcut durum yeterli degil mi?
  • atatürk zamanından beri türk siyasetine onun kadar haysiyetli, şerefli, vatansever, kandırılmayan, halk sevdalısı ve halktan bir liderin gelmemiş olmasıdır. kendisinden sonra gelenlerin çoğu da diktatördür ayrıca.
  • türkiye’yi en iyi yönetmiş olan liderin atatürk olmasından ötürüdür. vallahi atatürk gibi bir lider, bir başkomutan arıyoruz...!
  • atatürk gibi ülke kurtaran ve kuran bir lider bir daha gelmeyeceği içindir. türk halkının %90'ı atatürk gibi bir lidere muhtaç.
  • sembollerin daha az gelişmiş kitleler nezdinde siyasi hegemonya için çok daha büyük yer tutmasından dolayıdır.

    (bkz: #95938083)

    türkiye gibi bir yerde siyaset yaparken siyasi akımlar sembollerini ve tarihlerini oluşturmaya özel çaba harcarlar. günümüzde maalesef avrupa'da da bu kimlik siyaseti dediğimiz şey demokrasileri zehirlemektedir.

    ama bizde bu durum zaten her zaman vardı.

    insanlar yargılamalarını "ne atatürk'ü sevmiyor musun o zaman sie git şuraya" ya da "ne osmanlı'yı, ecdadımızı sevmeyen bir haçlı tohumumusun" vs arasında yapıyorlar.

    bu türkiye'nin çok sığ bir toplum olduğunu gösteren bir durumdur. insanların siyasal bilinç seviyeleri gençliklerinde kendilerine aşılananları çok aşamadığını gösterir. eğitim sisteminin çok kıytırık olduğunu gösterir. o yüzden de zaten türkiye'de eğitim sistemini ele geçirmek siyasetin vazgeçilmezlerindendir.

    eskiden kemalist ezberle gözümüz boyanırdı, şimdi akp'nin yazdığı tarihin sembolleri, dönüm noktaları ve kalıplaşmış söylemleri domine ediyor.

    not: mesaj geliyor, marjinal olma çabana koyayım diye. işte söz konusu kalıpların bugları bunlar. halbuki bu ülkenin dışında çıktığın an bu söylediklerim zaten common sense şeyler. ama sen bunu anlayamayacak kadar totaliter bir zihniyete sahipsin.

    (bkz: totalitaryenizm)
    (bkz: kişi kültü)
    (bkz: reis)
    (bkz: atam)
    (bkz: abdülhamit hazretleri)
    (bkz: abdullah öcalan)
    vsvsvs
hesabın var mı? giriş yap