• şu ülkede herşey mi pahalı olur arkadaş. lan elimize neyi atsak yurt dışında daha ucuz.

    -sanki biz daha zenginiz avrupadan, abd'den. orada 15 bin tl olan araba burada 60 bin tl.

    -orada 300-500 usd olan telefon burada 1000 usd.

    -dünyanın neredeyse en pahali benzini burada
    bu liste uzaaar gider.

    başlıkta vurgulanan sömürü işi üretmeyen hükümet yüzünden gerçekleşmektedir. üretmeyip, keriz olan biz halka vergi olarak yağlamadan monte edilmektedir.

    bütçe açığını, siyasilerin lüks yaşamlarını bizim maaşımıza yansıtılan vergilerden, attığımız adimin vergisinden almaktadırlar.

    neyse ki allaha şükür bu gün de doyduk ama di mi.
  • haklı bir serzeniş. et pahalı olur mu lan! et diyorum. avrupa'nın en yetersiz beslenen milletiyiz. en kral hipermarketimizde avrupa'nın sıradan marketinden daha az ürün çeşidi var.
  • sömüreni de yaz da bilsinler
  • yağmacı bir suç örgütü tarafından yönetilen bir halkın yaşadığı durumdur.

    şahsen 2011 sonrası iyice ayyuka çıkan bir sürekli kazıklanma hissi uyandırıyordu bende türkiye'de yaşamak. özellikle yurtdışında bir süre yaşayıp döndükten sonra iyice belirginleşmişti. ki yıl 2012 falan, hani bugünlere göre inanılmaz ucuz hayat o yıllar. artık 2017-19 arası öyle bir hissetmeye başlamıştım ki sanki her gün domatesin kilosunu 50 liradan alıyorum ama başka market de yok. öyle bir his. çok şükür, kaçtım kurtuldum.

    orta sınıfının kazandığı paranın anca akşam bulgur yiyip acun izlemeye yettiği, dar gelirlisinin insanlık dışı şartlarda yaşadığı ve çalıştığı, batılı bir işçinin hayatını yaşayabilmek için orta düzey bir beyaz yaka olmanın gerektiği, geleceğin bangladeşi, pakistanı. türkiye.
hesabın var mı? giriş yap