• bir sosyal zırva.

    neresinden tutalım da bir tartışma yürütelim?: "istatistik, seçmenler, yerel, genel, cumhurbaşkanlığı seçimleri, bir siyasi partiye destek vermek, bir siyasi partiden nefret etmek ile oy oranları arasındaki ilişki..."

    gereksiz.
  • bir kere bu yargıya varış noktası çok saçma. ben chp'ye oy verdiğim zaman sadece akp'ye değil hdp, mhp hatta vatan partisine dahi oy atmamış oluyorum. bu mantığa göre hepsinden nefret ediyor olmam gerek. fakat yok öyle bir şey.

    aynı kafa yapısı ile gidersem halkın yüzde 98'i saadet partisinden nefret ediyor, diyebilir miyiz? bence gayet ılımlı insanlar düşünceleri bana uymasa bile nefret etmiyorum. niye durduk yere nefret edeyim ki?

    fakat akp de durum böyle değil. akp bilerek ve isteyerek, kendisinden olmayana dışlama aşağılama yoluna gitti. halkları birbirine kutuplaştırdı. ya bendensindir ya da düşmanımsındır dedi. bunun karşılığı olarak ise bir nefret ortaya çıktığı. bunun sorumlusu da mitinglerde halkı kutuplaştıran sözde tarafsız lideridir.

    sen gidip bu nefret söylemine alkış tutarsan, kusura bakma ama diğer kesimde senden nefret eder.
  • ülkedeki kavas sayısını göstermesi açısından çok mantıklı bir önerme. eğer bir kişi rte'ye tapıyor ve chp'drn nefret ediyorsa kavastır. bildiğin kavastır.
  • "umarım müslüman türk halkı" ndan sonrasını okumadım.
  • turk halkinin 73% degilse 65%i chpden nefret ediyor. bu aslinda cumhuriyetten nefret edememeye duyduklari bir tepki. derinde olan sey laiklige duyulan nefret.

    yine de bu nefret genc nesilde o kadar fazla yok. ulkenin en niteliksiz, en zavalli, en karaktersiz kitlesi olan 50 yas ustunde cok yogun. o kusagin, sag sol farketmez, tum duzgun insanlari ya oldu ya 12 eylulde fena derecede ezildi. elimizde kalan budur.

    gelecek icin umut var mi, genclere bu nefret cok da sirayet etmedigi halde umut da cok yok. bu durumda turkiyede cok partili siyaset aslinda sadece bir kandirmaca. 83ten beri tum secimlerin sonucu ayni. chpyi kapatip baska bir sol parti kurmak da herhangi bir seyi degistirmez. turk halkinin yarisi daha da muhafazakar bir kitle istiyor, surekli iktidar olacak ladar kalabaliklar ama stabiliteyi saglayacak kadar degiller. tum gerginlik de buradan kaynaklaniyor zaten.

    diger yandan erdogan da bilincli olarak bu nefreti korukluyor. kisa vadede mantikli belki ama uzun vadede o instabiliteden kan cikarsa sorumlusu nefreti korukleyenler olacak. ki cabalarinin sonucu olarak ulkenin yarisi da artik akpden nefret ediyor. hatta bir kismi sadece partiden degil oy veren 20 milyondan da nefret ediyor. nefretle basladiniz sevgili islamcilar ve nefreti tum ulkeye yaydiniz. bir yerlerden siniri cizebilsek zerre tereddut etmeden ulkeleri ayirirdim da ne yazik ki cok heterojen bi ulkeyiz. o halde zamanla nefretten kurtulup beraber yasamayi ogrenebilmemiz lazim demektir.
  • muhtemelen bu %73'ün en az %90'ı 1965 yılından önce doğmuştur.

    asıl soru şudur: türk halkının değil, türkiye cumhuriyeti'nde yaşayanların ne kadarı paralel yapıyı ve yapılaşmayı oluşturanlardan nefret ediyor? nefret edeceğinden haberi olmayan ne kadar?
  • henüz hiçbir ademoğlunun sırrına eremediği muamma!
  • bkz: türk halkının %73ünün aynı zamanda atatürk'ü sevmesi
hesabın var mı? giriş yap