• esenboğa havalimanı dış hatlar terminali böyle boş dururken neden başlatılmaz merak edilendir.

    senin hubın istanbul olabilir ve aktarmalı uçuşlar sayesinde başka ülkelerden gelen yolculara yönelik olarak böyle bir uygulama yapıyor olabilirsin ama sen bugün istanbul'dan-new york'a 3 sefer düzenliyorsun. ve eminim bunlardan günde en az 1 tanesini dolduracak kadar yolcu anadolu'nun çeşitli yerlerinden istanbula gelerek amerika'ya gidiyor.

    bu uçuşlardan bir tanesini ankara çıkışlı yapsan, yüzlerce insanın istanbula gitmesini önleyeceksin. onların oluşturduğu trafiği hem şehirde, hem de havaalanında azaltmış olacaksın. böylelikle aslında bu operasyon rahatlığı sayesinde sen de rahatlamış olacaksın. e neden duruyorsun be kardeşim?

    edit: birazdan bu başlıkta her gün "istanbul çok doldu, artık kaldırmıyor yeaa" diye ağlayan tiplerin, bu uçuşa karşı çıkmalarını okuyacaksınız.

    ha bir de, ben nereden bileyim ulan yolcu sayısını? 10'dan fazla amerika'ya gittim geldim. önümüzdeki 4-5 yıl içinde bir o kadar daha gider gelirim. hepsinde de ankara'dan istanbula gitmek durumunda kalıyorum. bu böyle bir fikir ortaya atmak için yeterli değil mi? hayır karşı çıkıyorsan sen paylaş sayıları da görelim!

    editto: pardon, miles&smiles hediye elite kartı olan var mı?
  • (bkz: frekans)
  • benzer bir mantıkla düşünürsek, istanbul hava yolu yükünü azaltmak için bazı uçuşları kocaeli bursa tekirdağ gibi çevre illere aktarabilirler. ama bundan önce bu diğer hava yollarını istanbul ile otobanlar ile bağlamak gerek.
  • ankara'dan dünyanın birçok yerine birçok kereler seferler denendi, kimisi daha başlamadan kaldırıldı. anadolujet ilk seferlere başladığı zamanlarda viyana'dan londra'ya birçok noktaya uçuyordu, kaldırdı.

    thy'nin başlattığı (ya da başlatamamış mıydı?) ankara - atina seferleri ne oldu? borajet'in başlattığı ankara - beyrut seferleri nerede?

    ankara'da dış hatlar birkaç hatla sınırlı kalmaya mahkum, ankara'da öyle bir potansiyel yok. kaç kere denendi olmadı.

    ankara - new york için, koca koca uçakları boş boş kaldırıp, indirmeye sefer mi koyacaklar? ankara dış hatlar, gurbetçilere, kıbrıs ziyaretçilerine (ki o kıbrıs uçakları bile dolmuyor doğru dürüst) ve ticari sebeplerle açılmış birkaç hattın yolcularına servis vermeye mahkum olarak devam edecek hayatına.

    ato falan boşuna uğraşıyor. (kendileri ankara'nın tepesinden geçen uçak sayısını hesaplayıp, "bunlara burayı indirsek var ya, piyuuu" gibi akıllara zarar bir öneride de bulunmuşlardı, o uçaklar muhtemelen yozgat'ın üzerinden de geçiyorlar, oraya da iniversinler diye el büyütmüştüm ben de). bir de ankara'yı unesco'ya sokmaya çalışıyorlar, yapmayın etmeyin, unesco eskaza sokacak ankara'yı listeye, turistler gelecek, ayıp yani. unesco'ya güvenleri kalmayacak sonra. yeri gelmişken söyleyeyim dedim.

    gerçekten bir de istatistiği varsa paylaşılsın, umarım, umarım öyledir ama, anadolu'nun nerelerinden her gün bir uçak dolusu insan new york'a gidiyor?

    son olarak, thy daha istanbul dışında iç hat uçuşu yapmıyordu en son ankara'dan, bırakın new york'u, o durum değişti mi, ondan haber verin?
  • olmaması normaldir.

    2013 verilerine göre ankara-new york arası yolcu sayısı, günlük iki yönde 50-60 kişiydi. yani giderken ortalama 25-30, dönüşte de 25-30 kişi oluyor.

    istanbul için bu rakam çift yön için 600, tek yön için 300. transferler hariç. mevsimine göre günde 2-3 sefer ile uçan thy'nin 700 ila 1000 kişi arası kapasitesi var bu hatta. doluluk oranı genelde %80'in üstünde.

    ankara'da 2016'da taş çatlasın 70 yolcu olsun. işte bu yüzden uçuş yok sevgili yazar karşim.

    ankara'nın uçuşlara ihtiyacı olduğuna katılıyorum ama ankara'nın gerçekten yolcu potansiyeli çok az. rakamları incelediğiniz vakit kabak gibi ortaya çıkıyor.

    hadi thy'nin merkezi istanbul, o yüzden uçmuyor. peki kaç tane avrupa havayolu şirketi türkiye'nin başkentine uçuyor? bi de ona bakın.

    basit bir örnek olarak, lufthansa'nın almanya'nın başketi ve en büyük şehri olan berlin'den nerelere uçtuğuna bakın.
  • thy'nin sadece new york'a değil bir çok avrupa şehrine de ankara'dan direk uçuş yapması gerektiğini düşünüyorum. ankara'da yaşayan ve sık yurtdışına giden birisi olarak istanbul-ankara uçuşlarının çoğunda uçağın büyük kısmının yurtdışı aktarma yolcusu olduğunu görüyorum. diğer anadolu şehirlerine gidenleri saymıyorum. istanbul'da mevcut kalabalık yetmezmiş gibi boşuna bir kalabalık daha oluşuyor.
    önemli destinasyonlara hem ankara'dan hem istanbul'dan direk uçuş olmalı. istanbul uçuşu istanbul ve yurtdışı aktarmalar için (mesela bakü-istanbul-new york), ankara da ankara ve anadolu aktarmaları için kullanılmalı (mesela adana-ankara-paris).
    böylece istanbul'un da yükü azaltılmış olur.
    4 milyon nüfuslu bir başkent düşünün ki havalimanının dış hatlar terminali sadece hacca gidenlere hizmet versin.. bir başkent düşünün ki paris'e, londra'ya direk sefer olmasın..
  • 365 kişilik uçakta 65 tane, dğier destinasyonlarda da toplam 165 kişilik uçakta 10 tane bakü, 10 tane almaata, 10 tane kiev yolcusu görüp; uçak bizeeeee, uçuş bizeeee. hat bizeeee mağduruz diyenlerin istediği seferdir.

    tamam uçuralım, seni de uçuralım kiev de uçsun, belgrad da uçsun. uçsun da 165 kişilik, 180 kişilik uçakta sen 50 kişi uçunca, thy de zarar açıklayınca nasıl olacak bu işler? tamam gönül ister senin evden işe, işten eve de hat yapalım ama nıç olmuyor. sen diyorsun iyi hoş da tepede oturan adam bunu yapınca; iett'den gelmiş çomarlar ne anlarlar diyorsun ama.
  • sadece new york değil daha birçok ülkeye de direkt uçuş olmalı. bu istanbulluların dünyayı istanbul'dan ibaret görmeleri insanı hasta ediyor. sonuçta türkiye'de insanlar new york'a ya da diğer ülkelere sadece istanbul'dan gitmiyor, ankara'nın sağlam bir potansiyeli olduğu gibi, eskişehir ve konya'ya hızlı bir bağlantısı var. yine bulunduğu konum itibariyle birçok içanadolu şehrine bikaç saat mesafede.
    ankara-istanbul uçuşlarının -çoğu dolmuş gibi üstüste kalabalık oluyor- çoğu hep aktarma uçuşları.
    ayrıca ankara'dan olacak uçuşlar daha ucuz olacağından eminim birçok istanbullu ankara'dan aktarmalı olarak
    giderler.
hesabın var mı? giriş yap