• ınterrail türkiye sayfasında bir kadın arkadaşımızın başına gelen üzücü olay. olayı arkadaşımızın yazdığı şekilde aynen buraya aktarıyorum.

    "aslinda paylaşmayacaktım ama türk hava yollarının yalanından sonra dayanamadım.

    "hayatımdaki en berbat uçuşu türk hava yolları'yla yaşadım (1 ağustos istanbul -houston )

    koltuğuma geldiğimde (48c )bir kadının oturduğunu gördüm. kadına oranın benim yerim olduğunu söyledim ancak “ben kızımın yanına oturucağım sen kendine başka yer bul” cevabını aldım. ben çocuklarımdan ayrı oturamam desem de kaldıramadım. hostesler ve kabin görevlileri de insiyatiflerini kullanmayıp kaldırmadılar. bir yandan 3 çocuk bir yandan kadının bana f.... of turkish b...ch demesine kayıtsız kaldılar. çocuklarımın psikolojileri bozulmasın diye (kizim ağlamaya başladı) başka bir koltuğa oturmak zorunda kaldım.

    yasal olmayan herşey ( 4-6-9 yaşındaki çocuklar yanlarında büyükleri olmadan oturamaz ) o uçaktaydı. arada hostesler yanıma gelip ne isterseniz yaparız kusura bakmayın bunlar böyle edepsiz dedi. ancak bana gelen cevap mailinde de olayı olmamış gibi gösterdiler. ben çocuklarımla aynı koltukta oturmadım...bu nasıl profesyonellik.. bir daha asla thy ile uçmam sizinle hep guzel seyler paylaştik kusura bakmayin lütfen ama gerçekten çok sinirliyim 1 haftadir uçak inene kadar beni ağlattıkları için onlari asla affetmiyorum "

    https://hizliresim.com/n1bz2y

    https://hizliresim.com/ynlgej

    edit: alıntı olduğundan bazı imla hatalarına dikkat etmedim. onlar düzeltildi.
  • (bkz: ... rezaleti diye açılan ve saçma salak konular içeren başlıklarda bu hafta)
  • professional şirket ibaresini görünce batım eksiyi. zaten oraya kadar imla kurallarının anası ağlamıştı da, neyse demiştim. ama bu ne salak bi ifade. neden profesyonel yazmıyorsun daltarak. gece gece sinir oldum.

    rezalet puanım 0. fotoğrafta görüldüğü üzere yanlarına oturmuş zaten. sahtekar. dönüşü beleşe getirmeye çalışıyor zaar.
  • hakkını aramak ne zamandan beri suç oldu. bedava bilet için yapılsa bile en doğal hakkıdır. minibüs ücreti 10 kuruş eksik dönse olay çıkaracak tipler burada çomarlık edebiyatı yapıyor.
  • uçağa binme fırsatım olmadığından bilmediğim rezalettir.
  • pardon yahu nasıl bu kadın haksız oluyor, o kısmını anlamadım?! sanırsın uçuş ankara-istanbul arası, sürede 35-40 dakika.

    en doğal hakkı olan konudur. o yolcu o hareketi abd sınırlarında yapsa yaka paça 4-5 yarma gibi güvenlik eşliğinde uçaktan indirilir, muhtemelen bir kaç sene uçakla seyahati engellenir üstüne de bu terbiyesizliği yaşamak zorunda kalan hanımefendi iyi bir tazminat alırdı.

    kabin görevlisi işini yapıp konuyu kaptana iletmeli, kaptan yer ekibine, yer ekibi güvenliğe. herkes silsile yoluyla işini adam gibi yapsaydı o abd çomarı paşa paşa nasıl koltuktan kalkıyordu.
  • öncelikle durum şikayeti için http://yh.shgm.gov.tr/ adresini ziyaret edin.

    diğer havayolu şirketlerini geçiyorum, türk havayoları safety videolarında kabin basıncında bir değişiklik olursa oksijen maskelerini önce kendilerine sonra çocuklarına takmalı diye uyarıda bulunuyor. ilgili video

    burada üç tane çocuktan bahsediliyor ve yanlarında ebeveynleri yok. hani nerede güvenlik, nerede uçuş emniyeti ?

    böyle olaylara bir kaç yolculukta denk geldim. acemi kabin memurları yabancı uyruklu yolculara nazını geçiremediği için kendi vatandaşına yardımcı olmuyor. onun yerine şeker çikolata ile türk yolcuyu ikna etmeye çalışıyor.
  • o esnada zaman kaybı derdin olmayacak uçak içine polis çağıracaksın kadın bana hakaret etti diyerek. kadının koltuktan kalkmadığını video ile kanıtlayacak ardından thy müşteri hizmetlerine sizin vereceğiniz hizmetin taaaaaa.... şeklinde devam edeceksin. yolcu hakları diye birşey var (türkiye kalkışlı uçuş olsa dahi)

    yapacak şey bulamadım diyelim, en büyük erkek çocuğuma çıkarıp kadının üzerine işemesini sağlarım. insanlıktan anlamayan bitch ! en azından hak ettiği yolculuğu yapsın. ne pervasız insanlar var, 3 çocuk bir yana milletin yerini sebepsiz ne kadar rahat gasp edebilme hakkını kendinde görüyor.
  • çok benzemese de bunu biraz olsun andıran bir olayı tam 10 sene önce bir manchester-istanbul uçuşunda yaşadım. online check-in yapmayı unuttum ve bana normalden biraz daha dar bir koltuk denk geldi. zaten o yıllarda thy uzun uçuşlarda bile dar koltuk aralıklı uçaklar kullanıyordu, şimdi pek denk gelmiyorum. benim boyum 1.87. koltuğa zor sığdım, dizim sürekli olarak öndeki koltuğun arkasıyla temas halinde. önde de herhalde 150 kiloluk bir ingiliz kadın var. kadın sürekli koltuğunu geri yatırmaya çalışıyor ama benim dizimden dolayı beceremiyor. aslında kadın için de üzülüyorum ama o rahat edecek diye ben 4 saat boyunca kendi rahatımdan olamam. kadın döndü ve bana dizimi çekmemi söyledi. ben de boyum itibariyle elimde olan bir şey olmadığını, koltuğu yatırmamasını, benim de kendi koltuğumu yatırmadığımı söyledim. o da bana cevap olarak yüksek sesle "fuck you" dedi. hemen hostesi çağırıp şikayet ettim. hostes durumu dinledikten sonra bir süre ön tarafa gitti, sonra gelip bana "size business class'ta yer buldum, oraya buyrun" dedi.

    bunu neden mi anlattım. "yabancı yolcu vs. türk yolcu" gerginliğinde kabin ekipleri genelde yabancı yolcudan yana tavır alıyorlar denmiş ama bu her zaman geçerli olacak bir durum değil. pekala o kadını da business'a alabilirlerdi ama beni tercih ettiler.
  • eger olay anlatildigi gibiyse thy'nin hatali oldugu olay. kendi koltugunda oturmak istemeyen yolcuyu uyarmalilardi ve yerine gecmiyorsa ucaktan cikartmalari gerekirdi. bu tarz durumlarda cikarilan yolcuya odedigi bilet fiyati da aynen kapida iade edilir, gidecegin yere nasil gidiyorsan oyle git denilir.
hesabın var mı? giriş yap