• https://streamable.com/a6zv2 (34.sn)

    öncelikle bu babayiğitliğin künyesini verelim.

    ajans: ogilvy istanbul
    yönetmen: ozan yalabık

    filmin sonuna kadar acaba kim yaptırmış bunu diye merakla bekledim. bir baktım ki ne göreyim? türk hava yolları ve turkey logosu çıktı. bildiğim kadarıyla bu turkey logosu da kültür ve turizm bakanlığına ait.

    e baba iç pazara gelince allah dinimiz amin. dış pazara açılırken bikinili turistler, rakı sofraları falan. sizce de bize ayıp olmuyor mu?

    ben bunu tabiki ''püü rakılı film çekmişler'' demek için yazmıyorum. tam tersi bunun olmasını düşünen, normal karşılayan, bundan korkmayan, aklına sansürü getirmeyen her kim veya kimlerse onları takdir etmek, alınlarından öpmek için yazıyorum.

    ama bu arkadaşlardan iç pazara yönelik de böyle hareketler bekliyorum ki, burda kendilerine tanım olarak iki yüzlü yazmayalım.

    edit: ulan iki dakika delikanlı olup yaptık kardeşim ne var gayet normal deyip yapılan işin arkasında durun. linki patlatmışlar. yönetmen instagramından da kaldırmış. filmi bulabilirsem tekrardan koymaya çalışacağım zira hiçbir mecrada yok.

    edit2: https://eksiup.com/p/y2231711r53h https://eksiup.com/p/yg2317139rpu https://eksiup.com/p/5q231715wmdu

    edit3: yeni video indirme linki

    https://filebin.net/…x/feaacrthhw34d.mp4?t=k4pdl6md

    edit4: video izleme linki ve haberi http://www.halkgundem.com/…urkiye-reklami-2427v.htm
  • yabancılar için yapılmış reklam. ürkütmemek için farklı gösteriyorlar. anlamak çok mu zor.
  • önce başlık sahibine sövecektim sonra yazdığını okudum vazgeçtim.

    on numara reklam olmuştur.
  • arkasındaki müziği kaldırıp (veya kaldırmadan veya kaldırıp ezhel'in olay şarkısını koyarak), baş ve sondaki sahneleri silmeden, aradaki görüntüleri ezhel'in olay şarkısındaki kliplerle birleştirilip tekrar paylaşılırsa viral olacağını düşündüğüm reklam filmidir.
  • çok güzel bir reklam olmuş, burası neresiyse gitsek dedim izlerken.
  • rakının tadını almışlar besbelli.
  • thy türkiye sınırlarında muhafazakar takılıyor. yurt dışına çıkarken, içiyorsun şarabı öpüyorsun arabı.
  • olay şuraya gidiyor;

    - türkiyede alkol mü? yabancılar içebiliyor, türklere yasak o.

    ya da

    - türkiyede alkol mü? bizim için ucuz, parası yetmediği için içemeyenler türkler.
  • türkiye'deki türklerin, ülke sınırları içerisinde maruz bırakıldığı keskin sınırlar ve toplumsal infial korkusu nedeniyle; muhtemelen iç pazarda asla yayınlanmayacak reklam filmidir.

    bizim adana'da rakı festivali yapılıyordu yıllardır. mhp'li belediye sağolsun, ismini kebap ve şalgam festivali olarak değiştirdi. etkinlikte yine bol keseden rakı içiliyor ama ismi değişti.

    neden peki?

    çünkü ne bir kültürümüz kaldı, ne öz benliğimiz, ne de dünyaya açılan bir yanımız. haliyle yalakalık yapacağız kaygısıyla "şekilcilik" yapıyoruz anca.

    peşin not: "rakı bir kültür değildir, içkinin kültürle ne alakası var." minvalinde bik bik ötmeyin, fena kırarım kalbinizi. kast ettiğim şeyi anlayan anlıyor zaten.
  • olması gereken şeyleri o kadar garipsetmişler ki bize olmalarına şaşırıyoruz.
hesabın var mı? giriş yap