• başka insanlardan farkı olmayan insanlar.
  • "oryantal"ist'in allahı
  • (bkz: yurdum insani)
  • bazilari bbg 4 de ugur denilen ezik psikopat adam bulasiklarini yikamiyor, yemegini ayagina getirtiyor diye ona kizanlari sonuncu yapan, ekranda altlarina hircin, gazman falan yazan; bazilari da "keske o ugur kadar manyak kadar dominant olsam, herkesin agzina sicsam, bak nasil da despotluk karsisinda divan pence oturmayi seviyorlar" diye düsünen, aslinda hakli olmayan, ama kendisinin bu özentiligi ve kiskancligi da yine despotluk karsisinda divan pence oturmaktan baska birsey yapamamasindan ileri gelen, yillardir kafasina sicilmasina agzini acmamis, tek yapabildigi "keske bir gün ben de herkesin kafasina sicabilen bi pozisyona gelirim" hayalini kurmak olmus insan.
    (bkz: kissadan hisse)
  • "turkiye insani" diye kullanili$i daha bi revadir.
  • degisik bir insan turu.bugun bir sinava girdim.sinava girmeden once butun sinava girecek olan turkler olarak bir cafede toplandik ,ele gecirdigimiz sorulari cozmek icin.tabiki en cok gurultu cikaran gurup bizdik.sorular elimizdeydi ama biz sorulari okuyup anlamak yerine, oturup siklari ezberledik.mesela grafikli sorunun sikki "b" .veya pembe kitapcik dagitilirsa 6. sorunun cevabi "c" gibi tiyolar verdik birbirimize..sinava girdik sorular ayniydi, hepimiz biyik altindan birbirimize gulduk pis pis ve 1, 5 saatlik sinavi 10 dakkada verip ciktik.sinavdan cikinca dusunduk, eger ayni sorular cikmasaydi, hicbisey yapamiyacaktik, ve biz calismadik genede o riski alip..ne kolayi secen, ne tembel bi milletiz dedik.ama bir o kadar da cin fikirli ve uyanik.bize valla akil sir ermez.ama ben memnunum turk olmaktan.
  • 65 milyonu bi araya getirildiginde dunya icinde ayri bi gezegen yaratilabilen varlik turu.
  • aklini hep "ben bu isten nasil bir kurnazlik yaparim da cikarim"a calistiran insanlar..
  • sayilan dokulen onca ozelligine ragmen bazen durup durup insana $amar gibi gelen $eyler yapan, sasirtan, sevindiren insandir:

    iki ornek ne demek istedigimi anlatir:

    bir yaz ikindi vakti, tatil donusu fethiye'den eskisehir'e ula$ma cabasi, nerede oldugunu hala bilmedigim muhtemelen denizli yakinlarinda bir kavsakta cepte nah kuru$ bir sekilde, ev arkadasim cenk* ile otostop cekiyoruz. sicaktan o kadar bunalmi$iz ki konu$maya u$enir haldeyiz. derken, uzaktan sirtina bir sopanin ucuna bagladigi cikini, ayaginda lastik cizmeleri ile koylu bir amca yana$ir.

    - gencler neediyonuz burda? [sicaktan mayi$mi$im $imdi ben nasil cekeyim bunun geyigini]
    - otostop mu ediyonuz, burda olmaz yienim kar$i tarafi* geciceniz burda almazlar..

    sagolsun amca diger yola gectik, hafiften muhabbet kuruldu - kimsiniz, nesiniz? ogrenci misiniz? seklinde. ama amcam ma$allah sanirsin bir hasan cihat orter, bir cene var, oyle boyle degil. ba$ladi anlatmaya; tamirhanesi varmi$, araba tamir ediyormu$, buralari avucunun ici gibi bilirmi$..vs... "amca artik git"de denemiyor, nasilsa cenk koymu$ muhabbeti, otostop cekerken zaman gecer diye dusunuyorum. (de bu adam yanimizdayken kimse durmuyor o da ayri konu) neyse, neden sonra burasinin bilmem nereye uzakligi gibi bir konu acildi, amca cat diye sektirmeden soyledi mesafeyi, sonra da ba$ladi anlatmaya:

    - gecen ugur dundarin adami geldi*, araba ile durdu yanimda bana yol soruyor. diyor "nerden gidivercem ben burya ?", bi guzel tarif ettim. aha dedim, $ordan $ordan gitcen sonrada aha burya doncen.. $imdi ben bunu anlattim adam bana inanmayo.. bi dene harita cikardi ordan bak dedi bana, burdan tarif et.. dedim, ya kaldir $unu, aha $oyle gidecen biliyom ben. emin misin dedi? eminim dedim.. adam inanmayo.. bah dedim, sen pi sayisinin 3 nokta 14 olduguna nasil eminsin? aha ben de buna eminim...

    bir an bir sessizlik oldu, muhtemelen ben de cenk de o sirada "lan anormal bir sey oldu ama ne oldu?" diye dusunuyoruz. amcam muhtemelen duvarindan einstein resmi olan, koy kahvesinde satranc oynanan, matematik olimpiyatlari duzenlenen bir koyden geliyordu bilemiyoruz velakin "hadi gencler kalin saalicakla, hade bakem" deyip gitmesini uzuun uzun seyrettik.

    diger ornek ise:

    her turk genci gibi universitede bizim de gitar calmis grup kurmuslugumuz var allaha sukur, yine bir gun eskisehir bademlik kampusu'nden cikmisiz yorgun argin, sirtta gitarlar... eskisehir'i bilenler bilir, bademlik'te koy evi tarzinda evler vardir, birinden ya$li en az yetmi$ yasinda teyze cikti ve bize aynen soyle dedi:

    - her biriniz bir asik veysel olun insallah, calin cocugum calin .. eyidir..
hesabın var mı? giriş yap