• kurtlar vadisi'nin etkisi olduğunu yadsımamakla beraber, ondan da önceden beri süregelen, illegal oluşumlara bir özenme durumu söz konusu.
    "eli kolu her yere uzanır", "o büyük adam açamayacağı kapı yok", "herkes önünde sıra olur, önünü ilikler" gibi cümleleri ben duymaya utanırken, koca koca insanlar söylemeye utanmıyor. eğer bir kişinin açamayacağı kapı yoksa ve birtakım kanunları aşabiliyorsa bu iyi bir şey midir?
    geçenlerde hakan atilla'nın duruşmasını yorumlayan bir videoda yorumları okuyordum. adamın bir tanesi öyle bir yorum yazmış ki "işte tam da budur" dedim. yorum aynen şu: "helal olsun hakan atilla'ya. reza şerefsizi gibi satmadı vatanını, ötmedi amerikan köpeklerine".
    ne demek ulan şimdi bu? ötmek ne? vatan satmak ne? ne alaka ulan? ortada bir şey varsa çıkın söyleyin. sopranos mu çeviriyorsunuz ne yapıyorsunuz siz devlet makamlarında?
    adam mit tırları meselesine tabu-sansür koymuş. "bunlar hakkında konuşmak vatan hainliğidir" diyor. ulan doğruysa bunlar hakkında konuşmamak asıl vatan hainliği, doğru değilse de o operasyonun yarattığı haksızlık ve mağduriyet hakkında konuşmamak vatan hainliği.
    cumhur'un fazla koruma ile gezinmesini ve şov yapmasını biz eleştiriyoruz ancak onların hoşuna gidiyor bu. belki de dünyanın en büyük mafyasını kurmuş olmakla övünüyorlar.
    bunu bir düşünün, çevrenize bir de böyle bakın.
  • güce tapma, kabilecilikten kurtulamama, sürü psikolojisi gibi sebeplerden ileri gelen ilkel davranış.
  • sahipleniyor diye maço erkek seven türk kadınının yetiştirdiği çocukdan çok da bir şey beklememek lazım.
    evrile evrile mafyaya yaklaşmış demek ki.
  • mafya sempatisi vardır, doğrudur. halkımızın ağzıda çok gevşektir. fakat hiç biri bilmez "omerta" ne demektir. milletimizin bişeyleri araştırmadan direk biyerlere üye olma hevesi var. çok konuşanı da sevmezler mafiozolar bunu da öğrenmiş olun.
  • mafya bir kültürdür. bu italya için de, japonlar için de, rus için de, türk için de, amerikan için de benzer ifade ve anlam taşır.

    türk toplumunda mafyatokrasi ağanın zayıf köylüye karşı kullandığı gasp yeteneği mirasını sahiplenip devam ettirerek şehir hayatı içinde (burjuva topluluğu içinde) yaşatır. mafya özentiliği, kapitalizmde burjuva devleti tarafından henüz kapatılamamış (veya belki de aslında kapatılmak da istenmeyen) boşluklara sızmış köylülüktür, feodalizmdir.
  • muhtemelen kurtlar vadisi ile başlamış; günümüzde ise çukur ve benzeri dizilerle devam eden diziler yüzündendir. diziler olmasa bile bu insanların sedat peker, alaattin çakıcı gibi isimlere sempati duymasını, reis demesini anlayamıyorum. bir de baba falan derler böyle mafya babalarına. ben kendi babamdan başkasına hayatta baba demem mesela.
    bizimkilerde ekseriyetle böyle bir güce tapma, biat etme arzusu var. bunun kırılması lazım. onlar da sıradan bir insan.
    zamanında kemal sunal filmlerinde çok işlendi bu konu. özellikle kılıbık filminde. bu filmde kemal sunal pasif, karısından çekinen, esnaftan korkan korkak bir erkekken bir cinayet üzerine kalıyor. sonra ahali tarafından kahraman ilan edilip davul ve zurnayla karşılanıyor. adam öldürdü, kabadayı oldu diye! tapmaya başlıyorlar. cidden gerçek hayatta da böyle.
    bizim mahallede bir abi vardı mesela. çıkan bir kavgada iki kişiyi bıçakladı öldürdü. 12 yıl sonra mahalleye döndü. üfff namı her yere ulaşmış. kahveye bir geliyor yer veriyorlar falan. bir ihtiyacın var mı bilmem ne. işte sen bizim abimizsin filan. hatta "bundan sonra benim cesedimi çiğnemeden x abiye kimse bir şey yapamaz" diyen bir salak bile var.
  • türk insanının, güce tapma eğilimi ile paralel orantılı olduğunu düşündüğüm
    sempati durumu.

    adalete inanmayız ancak ilahi adalete inanırız :) o her şeye kadirdir, her şeye gücü yeter. muhtemelen diğer milletlerde de böyledir; %99'luk bir oranı olduğu için bizde bu kadar yaygındır
  • tam da ölüm yıl dönümünde uğur mumcu'yu rahmetle sevgiyle anıyorum ;

    "haklıdan yana değil, güçlüden yana olanlar korkak ve kaypak olurlar. güç merkezi değiştikçe dönerler; fırıldak olurlar.'
    işte bu ülke kaypak ve fırıldakların ülkesi.
  • iş yok, güç yok,para yok,kültür yok,yok oğlu yok.hayat boşlukları affetmez ve doldurur.
  • ruhunda var ya metehandan gelen tarihi psikolojik boyutlu modelleme var
hesabın var mı? giriş yap