• 2020 tl olan asgari ücrete türk iş tarafından yapılan teklif 2526 tl.. yani asgari ücret 2250 civarı olacak.. çünkü eghonomimiz çohhh iyiii...
  • asgari ücret 5000 tl olsa ne olur, olmasa ne olur. önemli olan satın alma gücüdür. geçen sene 24 tl'ye aldığım çocuk bezi şu an 51 tl. başka sözüm yoktur.
  • edit: zeka özürlüler toplanmış yine başlığa. yav kardeşim, size göre ülkede kendi işini yapan herkes trilyoner çünkü. orta ve küçük ölçek firma diye bir şey hayatınızda duymadınız. gitmiş aşağıda bi sığır "10 liralık malı 30 liraya satıyünüz" diye ağlamış, öbürü de "asgari ücretten az veremezsiniz zaten" demiş.

    bunu diyoruz işte zaten. asgari ücretten az veremeyiz. bakıyoruz; kadın masa silip çay getirmek dışında iş yapmıyor. ancak sırf maaşı için 4000 lira gider yapıyoruz. + kıdem tazminatı, + yol, + yemek, + izin hakkı vs. derken iş 5000 liraya geliyor. şimdi ben bu kadını 5000 liraya çalıştırmak yerine, "arkadaşlar çayınızı kendiniz yapıverin, masanızı da temiz tutun, haftada 2 gün temizlikçi gelecek." dersem bu işi 1000 liraya kapatmış oluyor muyum? oluyorum. öyleyse bu kadına niye 5000 lira para ödeyeyim?

    siz sırf fotoğraf çektiğiniz telefona 11 bin lira vermeyi mantıksız bulduğunuz için, 2500 liraya daha düşük kalite telefon almıyor musunuz?
    e öyleyse patronlar niçin x bir hizmeti almak için, hakettiğinden fazlasını ödesin?

    sizin hayat odağınız çürümüş durumda. siz bu tek taraflı bakış açısıyla hayatınız boyunca başarılı ve mutlu olamazsınız.
    asgari ücret böyleyken daha çok işsizlik yaşar bu millet. masa silip çay yapan adamın 5000 lira maliyet yarattığı ortamda daha çok işyeri kapanır.

    isterseniz asgari ücreti 15.000 lira yapın, ne değişecek sanıyorsunuz? 15.000 lira yapın asgari ücreti, yarın avcılardaki kiralar 7000 lira olur, yediğiniz domatesin kilosu 25 lira olur. asgari ücretli adam yine aç kalır. merak etmeyin yani. ama bu ani zamların sağladığı asıl problem işsizlik dalgaları olur. onu da bilin. "bana aylık maliyeti 3500 lira olursam bu kişiyi çalıştırmam mantıklı. ancak 5000 lira olrusa mantıksız" denklemini kuran her işveren işçi çıkartır. bu iş bu kadar basit.

    hepsini geçtim, bu asgari ücretlerdeki astronomik artış, daha az katkı sağlayabilen ileri yaşlı çalışanları da çok olumsuz etkiliyor. çünkü iş kabul edilebilir sınırı aşınca, patron da "300-500 lira zarar ediyoruz ona verdiğimiz işlerden. ama 1500 lira zarar etmeyi kabul edemeyiz" der geçer.

    siz istediğiniz akdar ağlaşın.
    bu ülkede her iş sahibinin vergi borcu sıfırlanmıyor. her işverenin kredisine devlet kefil olmuyor.

    --------

    2500 lira asgari ücret, ülkeyi işsiz bırakır.
    2500 lira asgari ücret demek aylık 4000 liralık masraf demek.

    zaten asgari ücret 2000 lira olduktan sonra bile çoğu firma çay kahve getirip masaları silen ablaların işine son verdi. çünkü haklılar, ortada bu kadar değer katan bir iş yok.

    siz asgari ücretin ne olduğunu çok yanlış anlıyorsunuz.
    2500 lira asgari ücret ülkedeki işsizliği arttırmaktan ve tüm ürünlere zam gelmesinden başka bir şey kazandırmaz bu ülkeye. şunu artık kafanıza sokun.
  • asgari ücrete vergi indirimi ya da vergilerin kaldırılmasını konuşmak yerine zam konuştukça bu memleket ilerleyemez. işverene binen maliyet yine vatandaşa enflasyon ve işsizlik olarak yansıyacaktır.

    edit:
    aşağısı zır cahil dolmuş yine. bunların yüzünden bu haldeyiz. adamlar düşünmek mantık yürütmek sebep sonuç incelemek istemiyor. bana para verin kardeşim diyor sadece. o yüzden kaşıkla gelen paranın kepçeyle alındığının farkında değil ve hala para verin diyor.

    bana daha çok para ver demeyeceksin kardeşim benim cebimdekini zorla alma diyeceksin. işverenden senin için kaç para çıkıyor ve bunun ne kadarı senin cebine girebiliyor ve ne kadarını harcayabiliyorsun onu bir ölç biç önce.
    not: 1 aydır işsizim.

    edit2: kendimi tutamadım her sene aynı muhabbet diyen --- her sene işsizliğin daha büyüdüğünü göremiyor musun? her şeyin fiyatı yükseldi daha fazla kar ediyorsun diyen --- sadece senin evindeki elektriğe senin kullandığın arabanın benzinine mi zam geldi sanıyorsun?
    13 yaşında mısınız --- bunlar nasıl beyinler?
  • asgari ücretle ilgili asıl sorun; işverenin, getir götür yapıp etrafı silen vasıfsız işci bu kadar değer katmıyor bu ücret fazla, düşürülsün derken;

    vasıflı, kritik pozisyonlarda da kullanacağı elemanlarına da bu ücreti vermek istemesidir.

    kattığı değere göre maaş vereceksen sayın götveren zaten asgari ücreti tartışmanın anlamı yok. keza bir alt sınır algısı yaratacağı için asgari ücret belirlenmemiş ülkeler var.

    iki yüzünü siktiğimin davarları.
  • arttırılması gereken şey asgari ücret değildir, alım gücüdür. sen istersen 10 bin lira yap asgari ücreti, aynı oranlarda hatta daha fazlası zam olarak yansıyacak. sen gene aynı hayatına dümdüz devam edeceksin..
  • umarım sadece 30 tl zam gelir. 2500 olursa ağzımızlan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirirler.
  • resmi enflasyon rakamının 1-2 puan üzerine bağlayacaklar. beklentim 2300/2350 civarı bir rakam.

    at fava bekle (meze olandan)
  • 2360 tl
hesabın var mı? giriş yap