• altın günlerine gitmeleridir .
    ayrıca açık büfe kahvaltı severdir.
  • mal turk erkeginin merak ettigi neden(ler).
    mal olmayanlari tenzih ediyorum.
  • spor yapmamalarıdır.
  • hareketsizlik..
    erkeklerin kilolu olma nedeni de aynıdır.
  • buğdaydır.
  • her boka neden bulmaya gerek yok. kalıtımsaldır.
  • kayseri mantısı.
  • erkeklerin etli göbekli olma nedenleridir. kardeş türk halkı olarak sevmiyoruz sporu( genelde). örneğin eminim sözlüğün yarısı bir spor merkezine yazılmıştır. bir ay sonra gitmemiştir parasını verdiği yere. spor her yerde yapılabilir istendiğinde. ingiliz bir kadın koşuya gidiyordu direkt şunu demişti: en ucuz masrafsız spor yapma olanığı benim için; ayakkabılarını, kıyafetlerini gösterdi. çekmiş takım edevatı koşuyordu ablam.
    not: üçlü koltuktan bildiriyorum.
  • bir hollandalı kız kadar etli butlu değillerdir. ki onlarda basen bacak orantısızlığı söz konusu.
  • sosyal hayatı olmamasıdır. yine olanları tenzih edeyim de saçımı başımı yolmasınlar. zaten bütün türk kızları da balık etli değil, obezi var, zayıfı var değil mi?

    sosyal hayat var aslında. ama nasıl? istanbulda orta gelirli bir ailede büyüyen ortalama bir türk kızının sosyal hayatı,

    *avmlere gitmektir. tabi 3-5 kıyafet baktıktan sonra hoop yiyecek bölümüne. arkadaşlarıyla hamburger ya da waffle hadi bilemedim kumpir yiyecek kardeşlerim. ortada dağ taş mı kaldı, gezsin. erkek arkadaşının da işine gelir zira fiyat ortalama bellidir oralarda. ayrıca gezdirme derdi yok. bırak dükkan önüne kendi kendine yürür o.

    *diğer sosyal aktivite anlayışımız sinemadır. evden çık, otobüse bin avm önünde in sinemaya gir 2-3 saat otur sonra yemek ye ya da sinemada koca bir patlamış mısır paketini bitir. çünkü sinemaya tat veren nadir unsurlardandır. sonra ayakların uyuşmuş bir şekilde kalk, otobüse bin evin orada in.

    *iş hayatı bir bayanın genelde masabaşıdır`::sekreterlik, yönetici asistanlığı, satış departmanı, bankacılık, gibi random düşünebilirsiniz`.`haliyle o psikolojik yorgunluk ve stresin getirdiği harap olma hissi haftada bir ya da birbuçuk gün tatil yapmak zorunda bırakılan özel sektör çalışanlarını spordan uzak tutacaktır.

    *toplum olarak yeme kültürüne adapte olmamız en önemli sebep. şöyle ki tarihi yarım adaya git, adım başı cami, mezar, bazen sokakta bile görülen tarihi yapıtlar.. ancak oraya gidenlerin rotası genellikle eksiğiyle fazlasıyla şöyle -beyazıtta in, kapalı çarşının kenarından bak, sultanahmete doğru yürü. caminin etrafından dolaş, yiyecek mekan aramaya başla, gülhanede çay iç sonra ister galatada balık ekmek ye, ister bir dönercide otur. ancak bu 6-7 ayda bir olur. ama kültür amaçlı mıdır? kısmen. zira kimse o ortadaki sütunların hangi dönemden kaldığını, diğer müzelerde neler olduğunu umursamaz. kimse demiyeyim yahu ayıp olmasın. zira umursan sa ikinci yemeğe kalınır.

    *"o paraya et alırız" mantığı. bir gün çocuklara kitap önerdim ama ufak yaştalar eğer ingilizceye iyi ve çocuksu bir başlangıç isterlerse diye. hatta derse getirin bile demedim zira zaten kitapları var. dershanede çalıştığım günler. ufak çocuklarımdan biri çıktı sınıfın ortasında bağırarak şöyle dedi: " öğretmenim, sizin dediğiniz kitabı söyledim ama annem dedi ki * o paraya et alırız dedi." bu mantık ağırlıklı olarak kadınlarda var. benim annemde de var. ben de o mantıkla büyütüldüm. daha nice gençlerimiz bu mantıkla yetişti. haliyle o paraya alınan et, kitaptan, kültürden hatta spordan ve daha insanı geliştirebilecek birçok şeyden daha değerli oldu ve bizler bugünlere geldik

    *ve ülkemin güzel yemekleri.

    erkekler de aynı kültürle büyüyor. ama genel kanı erkeğin eve bakması, dolayısıyla çalışmak zorunda olması, evde ve iş yerinde ayak işlerine erkeğin koşması`:`:hatta ofis boy demişler ama dur bir dk office boy muydu o?`` ağır eşyaları erkeğin kaldırması gibi geleneksel sebeplerin yanında arada avm de gördüğümüz erkeklerin sosyal yaşantısına bakacak olursak, halı saha maçları, kendi aralarında basketbol maçına program yaptıklarını görebiliriz. ne gariptir ki avmlerin çocuk bölümünde çocuklardan sonra cinsiyet baz alındığında erkeklerin bu oyunlarla ilgilendiğini daha fazla görürüz.
hesabın var mı? giriş yap