• buyrun buradan;
    türkiye de yasayan los angeles li gocmenler
    göçmenler diyarı canım türkiyem.
  • özellikle gerçek göçmenleri zor durumda bırakan bir olgudur. ne güzel kolayca gidebileceğiniz memleketleriniz var bu göçmen olma sevdası nedir? memleketlerinizin değerini biliniz.
  • gerçekten göçmen olanların göçmenim demeye çekinmesine yol açan saçmalık.
  • soy ağacını çıkaran herkesin ulaşabileceği sonuç. barbar göçebe türkler olarak ün salmış olduğumuz düşülürse gurur duyduğumuz atalarımız göç ederek bu topraklara yerleşmiş ve yerleşik halkın soyunu kurutmuştur. istanbul gibi düşünmek lazım.
  • anadolu'ya vakti zamanında atalarımız da göçtüğünden, doğru olan durumdur.. çok kasarsan bulursun bir şeyler..

    ama bu geyik göçmen kızının güzel olmasından geliyor..
  • her yaşayan insanın bir kültürel miras olmasıyla ilişkili durumdur. her birimiz hem elle tutulabilen miras, genetik yani fiziksel bedenimiz hemde elle tutulamayan hiç bilip yaşamadığımız ama varlığımızın kaynağı geçmişimizin yaşantılarından oluşan bir bütünüz.

    yaşananlar kulaktan kulağa geçer, anonimleşir mitoloji haline gelir. geçmişinden bahsetmek insanın hiç bitmeyen sorgulayışının bir parçasıdır. insan kendini toplumda konumlandırmaya çalışır. her an herşeye yeni anlamlar yükleyerek her gününü yeniden yapılandırır. ve böylece kendine bir gelecek vizyonu yaratır. çünkü kişi özünde kendine yabancıdır ve tanımaya çalışır. bu yüzden geçmişini bilmek önemlidir. geleceğini yaratabilmek çok soyut bir kavram olduğundan, önce daha somut olan geçmişini tanımak mantıklıdır...

    ben şahsen ailenin yaşlılarının hafif romantikleşmiş hikayelerini çok severim. soyunu sopunu bilmenin ve bundan bahsetmenin nesi kötü ve yanlış anlayamadım... bunun hava basmalık bir kısmı yok bence. zaten bunu o amaçlı konuşan insanların -bu konudan bağımsız olarak-her muhabbetinden akar kendini ispatlama arzusu... bazı insanlar meraklıdır, araştırır, söyler. sözel tarih ilginç geldiği içinde konusunu açar.

    bir de tüm bunları göz önüne alarak değerlendirmek lazım...
  • çoğu yalandır , tüm çocukluğunu hayatını doğduğu günü bile hatırladığım kuzenimin facebookta memleketini selanik olarak yaptığını gördükten sonra iğrendiğim durumdur.
  • olayin kizlarla direkt alakasi yok.

    kadin erkek farketmiyor. ozellikle buyuksehirlerde yasayan kimse babasinin memleketinden bahsetmez.

    nerelisin dersin. izmir der. baban nereli? ya babamlar rizeli.

    himm. bu dogrudan gelismemis memleketden gelmek istememekle alakali.

    benim anane mesela dogudan gocmus. kendisi direkt olarak dogudaki turki devletlerinin birinin vatandasi hatta.

    kimseye bahsetmem ben (utandigimdan degil tabiki. vurgulamaya gerek duymadigimdan). ama ananem norveçli oldaydi. norvecliyim ben diye herkese solersim yalan yok valla.

    kadinlarda da mevzu bole. alimli calimli kiz. gayet hos. ben yozgatliyim demesin mumkunse. istanbulluyum desin. balkan gocmeniyim desin.

    ben askerde memleketini degil de sevdigi sehri tekmil veren adam taniyorum lan.
hesabın var mı? giriş yap