*

  • büyük çoğunluğu selülit, sivilce, kilo problemi yaşayan kızların gerçekteki temel sorunudur. bunlar genelde balık etli, tayt giymekte ısrar eden, üstüne mini etek giyen kız tipidir.

    onun olduğu ortamda sürekli bir kilo muhabbetidir döner. hep 2 kilo fazlası olduğunu, o 2 kiloyu verdiğinde mükemmel olacağını söyler ama o 2 kiloyu asla veremez. bir türlü o mükemmel halini göstermez bize.

    tamam spor salonuna gitme. senin tercihindir karışamayız (ki senden bir zeyna çevikliği beklemiyoruz zaten). ama hiç değilse ara sıra çıksan bir 10 dakika koşsan. yavaş yavaş vücut ritmin otursa. yağ ve yağa bağlı problemlerin kendiliğinden düzelse. sürekli bize kilo muhabbeti yapıp ortamı burnumuzdan getirmesen. hayat senin için de bizim için de daha yaşanılabilir olsa. çok mu şey istiyoruz ?

    edit: olm kaç yıllık başlığı hortlatıp beni mi gömüyonuz lan.

    illa 3 yıl önceki halimi savundurtcaksınız bana. la olm spor salonuna mı gitsin demişiz? dünya kadar para bayılsın mı demişiz? aşağılayıcı şeyler mi söylemişiz? en kötü ihtimal çıkıp koşsun, yürüsün diye nacizane tavsiye vermişiz sadece.

    burda bile ''götümü kaldırmak zor geldiği için spor yapmıyorum'' deme cesaretini gösteremeyip suçu türk erkeğine, spor salonunun kalitesizliğine (bkz: yerim dar), spor aletlerinin pahalılığına atmışsınız.

    ne diyim amk tamam yapmayın o zaman.
  • (bkz: türk erkeklerinin yıkanmaması sorunsalı)

    bunu yapmak zorundaydım.

    gelelim başlıkta açıklanan soruna. doğrudur, böyle bir sorun vardır.

    ama şunu da bilin: bazı insanlara gerçekten su içseler yarıyor. benim etrafımda her gün en az 2 saat spor yapan, gün içinde bol su, diyet yoğurt, meyve, kepek ekmeği ve sebzeden başka birşey yemeyen, ama 44-46 beden olan 2-3 tane kız arkadaşım var.

    bazı insanların vücut yapısı bu. ne yapsınlar ölsünler mi? azıcık insaf lütfen.
  • çok elim bir sorunsal bu..

    he valla. bana da ne yesem yarıyor. günde 2 kilo diyet yoğurt, 3 kepek ekmeği, 5 kilo meyve, 5-6 kilo da sebze yiyorum ama buna rağmen ayu gibiyim.. olmaz ki?

    öleyim mi lan?

    şunu da yapmak zorundayım.

    (bkz: sorun sensin sal da sana girsin)
  • vücudunda kas kütlesi neredeyse varolmayan kız tipidir. kendisine kaslı bir sevgili edinerek bu kas eksikliğini kapatabileceğini düsünür. sporu sadece üç aylarda yapar.

    (bkz: martta başlasam hazirana göbek gider)

    ayrıca sağlık sorunlarının genç yaşta kucakladığı kişidir.
  • opportunity cost yüzünden doğan sorunsaldır.

    (bkz: türk dizileri)
    (bkz: hürrem)
  • spor yapmanın bir kültür olduğunu savunarak, türk kızları vurgusuna çemkiriş içeren tanımıma geçiyorum:

    yoldan geçen, türk 10 kız ve 10 erkek baz alınmış; kızların 4/10'una güzel kız diye bakılmışken, erkeklerin 2/10'una gözucu ile dahi bakılacak kadar dikkat çekmemiştir.

    *erkeklerine daha ulaşılabilir olsunlar diye, genel ortalamayı yükseltmesinler diyedir.

    not1: haftanın farklı günlerinde, farklı saatlerde kas pörtletmeye çalışan üç beş karşı cins/tür dışında, sağlık için spor yapan türk erkeği görmedim.
    not2: ...
    not3: sinirlendim.
    not4: ne diye sinirlendim, bilemedim.
  • gün yapıp, dedikodu yapmaktan vakitleri kalmadığından hak verdiğim durum. burunlarından kıl aldırmazlar ama bıyıklarını da almazlar.

    (bkz: gadınım ben gadın pirensesim ben ya)
  • doğru bir sorundur ama eksik tanımlanmıştır. bu başlığın "türk insanının spor yapmaması sorunsalı" olarak değişmesi gerektiğini düşünüyorum. çok az insanın aklına boş zamanında spor yapmak geliyor. tatil dedik mi yatıp yuvarlanmayı anlıyoruz. okumuyoruz, yürümüyoruz, hobimiz yok. gerçi hobi konusunda kadınlar azıcık daha şanslı (örgü, tığ işi vb).
    bence bu sorun boş zamanımızda spora vakit ayıramamamızdan değil, spor için vakit ayırmamamızdan kaynaklanıyor. avrupalı için tatil, çoluk çocuk 10 gün, dağda bayırda bisiklet binmek veya yürümek olabiliyorken; bizde bu durum yakın sayfiyeye gidip, çekirdek çitletirken gezinmek anlamına geliyor. o da en çok 30 dakika. sonra otur çay iç yanında da simit ye, el aleme anlatırken de yürüyüş yaptık de. o kadar yürümüş olsa o göbek, o popo öyle kocaman kalır mıydı?
  • tam olarak sorunsal mıdır bilemem ama doğru bir tespittir.hangi spor salonuna gitsem erkeklerin sayısı daha fazla mesela benim bir buçuk yıldır devam ettiğim salonda her 5 erkeğe 7 erkek düşüyor varın bu durumu siz düşünün.kızların spor yapmamasının nedeni ise kendilerinin seçen taraf olmasıdır erkekler ise seçilendir bu sebeple erkekler daha çok çabalayıp iyi görünmek zorunda.malesef bizim ülkede ikili ilişkilerde sistem böyle çalışıyor.kızlar nasıl olsa istediğimi elde ederim taliplerim var oldukça spora falan gerek yok diye düşünüyor ve ortaya bu tablo çıkıyor.son zamanlarda biraz daha spor yapan kadın sayısı artsada bir elin beş parmağını geçemeyecek kadar az bir oran...
hesabın var mı? giriş yap