türk liberallerinin en kalitesiz liberaller olması
-
türkiye'deki liberallerin öne çıkan isimlerinin nazlı ılıcak, mehmet barlas gibi isimler olduğu düşünülürse aklı başında her insanın kabul ettiği gerçek..
-
türkiye'de her devrin adamlarına liberal diye yanlış isim takılmasından kaynaklı yanılgıdır. gerçi yanılgı olmayabilir de...
-
türkiye liberalleri için (%99'u için) murray rothbard ismi hiçbir anlam ifade etmez. robert nozick'in 'anarşi, devlet ve ütopya' isimli eserini alıp okumayı bırak duymamışlardır.. gel gör ki rasim ozan kütahyalı çok değerli bi isimdir türkiye liberallerine göre.
-
problem bir türkiye'nin problemi değil ki...liberal dediğin kıymeti kendinden menkul -o derece ki bildiğin muhafazakar beyinsiz bile kendine liberal diyebiliyor, beyninin örümcek bağlamış odacıklarında gizli kemalizm horon teperken faşizme açık çek verebiliyor, yüzü de kızarmıyor- konum asalağı dünyanın her tarafında var, her tarafta da problematikler...sertifika vermeyince oluyor bunlar hep*, alaturka algoritmalardan bu kadarının çıkmasına mı şükretsek bilmem ki, herkes üzgün, herkes şaşkın, hiç böyle olması beklenmiyordu, olmamalıydı, ama işte mamafih, insan bu, gezegenin başat survivoru, bakıyor kolay bişey bu, e neden olmayayım diyor. kalite düşüyor sonra. kaliteyi düşürüp trollüğü arttıran sözlük yazarı gibi.
-
(bkz: anne ben analiz yaptım)
-
türk liberallerinin olayın ekonomik boyutuna kendilerini fazla kaptırıp sosyal boyutunu unutmalarından kaynaklanır.. sosyal haklar (mesela eşcinsel evliliği), azınlık hakları(anadilde eğitim) vs.. (bu konuları hilal kaplan'a soralım, yüzünün şeklini merak ediyorum) konusunda sosyalistler çok daha fazla özgürlükçü..
-
(bkz: atilla yayla)
-
(bkz: kemalist safsatalar)
-
-
(bkz: liboş)