• eğitim durumuyla, şehir doğumlu olmakla alakası olmayan durum.kaba bir milletiz.evet.
  • "ah tuh.. türk milletinde nezaket kalmadı. argo aldı yürüdü, herkes bir kaba" temalı entry de bol bol argo ve hakaret sözcükleri kullanmaktır.
  • bazen komik olaylara sebebiyet verebiliyor. yil:2003, yer: mus. bakkalla girilen dialog:

    h: bi sigara rica edebilir miyim?
    b: tamam al da ne yalvariyon?
  • bi minibüs diyaloğu:

    yer zaman belli değil;

    -şöför bey müsait bi yerde inebilir miyim?
    +ne yalvarıyon bacım, dur de durak!
  • her kabin seklini alabilen esnek bir millet olmamizdan kaynaklanir ama kanimca bunu sorun olarak nitelememek gerekir. zira futbol izlerken ya da raki masasinda birinin arkasinda atarken gayet hayvana baglayabilirken ertesi gun sinemada arkamizdaki yasli amcaya siramizi verebilir, buyrun efendim diyebiliriz. bu ne hayvan oldugumuzu ne de ingiliz lordu oldugumuzu gosterir.
  • böyle genellemelere karşı idim, ta ki insanlarla birebir iletişim kurup iş yapana kadar. telefon açtığında bir hal hatır sormaktan, işleri tamamlandığında arayıp konuşarak bir teşekkür etmekten bihaber insanlar var. ve daha neler neler...kadınlar da erkekler de birbirinden aşağı kalmıyor. bizim insanımızda kibarlık geni yok. ve dış görünüşe aldanmayın en kalburüstü görünümlülerde de bu var. yol verirsin, öncelik verirsin, yardım edersin, kolaylık sağlarsın, saygı gösterirsin ama bir teşekkür beklerken hiçbirini göremezsin. bir teşekkür yahu. çok zor değil. ya da bir tebessüm. ağzınızı açmaya üşeniyorsanız bari yüz kaslarınızı çalıştırın. yok.

    bu konular zorunlu ders olsa işe yarar mıydı ki? bari ilgili bir kitap okusak en azından?
  • eğer bir gün bu ülkeden gidersem tek sebebi bu olacak ki bana göre insanların birçoğunun gitme sebebi hali hazırda kabalık ve saygısızlık. bu gerçekten ülkede birlikte yaşadığınız insanlardan nefret etmenize yol açıyor.

    yaş, eğitim seviyesi, meslek, cinsiyet fark etmeksizin herkes kaba ve saygısız. tahammül zaten kalmamış.

    kibarlıktan reddedemediğiniz apaçık olan bir durumu üsteleyenleri, bir arkadaş ortamında bile gerek kıskançlığından gerek ön plana çıkma isteğinden kişiliğinize savaş düzenleyenleri, haddi olmayan her türlü olaya burnunu sokup da gerçekten karışması cesaret isteyen bir olayda ortadan kaybolanları saymıyorum tabii. zira bunlar artık toplumun içine işlemiş. bu artık nezaket değil, kişilik sorunu olmuş. kültürel bir norm haline gelmiş. bunları yapmazsanız dışlanabilirsiniz benden söylemesi.

    beni esas kötü hissettirense zaman zaman sanki ben de kabalaşıyorum. neden böyle yaptım diye sorduğumdaysa altında yatan neden genelde "karşımdakinin kabalık yapacağı ve bunun sonucunda kırılma kaygısı" olduğunu görüyorum.

    yani herhalde insanların genelinde bir aşağılık kompleksi ve özgüven problemi olacak ki bu bizi kabalığa sevk ediyor. çünkü türkçe dediğiniz dil dünyanın en kibar dillerinden biri. nezaket sözlerinden laf kalabalığı etsek herhalde uzun bir diyalog oluşturabilirdik.
  • yoktur. türk milleti yeri geldiğinde nasıl davranmasını bilen bir millettir.
  • bizim ülkemizde nezaket , saygı ve kibarlık eziklik olarak algılandığı için bu aslında sorun değil, türklerin kendine yakışanı yapmasıdır.
hesabın var mı? giriş yap