• tarih içinde anlam ve işlevi değişen kişi. türklerin bir ulus devleti yokken onu kurmak için çalışan kişidir örneğin. türklerin bir ulus devleti olduktan sonra işler çatallaşır ve türk milliyetçileri ikiye ayrılır. bir grup, varolan ulus devleti korumaya ve onun dünya sistemi içindeki konumunu değiştirmeye çalışırken, diğer bir kısmı da etnisiteyi temel alarak türkiye'nin cihan hakimiyeti * kurmasını savunmaya başlamışlardır.* bu ikinci tür türk milliyetçileri, 1945'ten sonra* komünizm karşıtlığı temelinde abd uşaklığına soyunmuş ve milliyetçilik demagojisi eşliğinde türkiye'nin dünya sistemi içindeki konumunu sarsmıştır.* türk milliyetçilerinin son zamanlardaki hal-i pürmelali ise ortadadır: doğu perinçek ile kolkola girip istemezük diye zırıldamak.
  • bence en eğlenceli özelliği kendisi dışında tüm düşman bellediklerinin yarım akıllı olduğuna ve bu nedenle birileri tarafından kullanıldığına/kandırıldığına olan imanıdır. milletlerin biricikliğinden anladığı tüm iyi hasletleri olduğu gibi 'kandırılmayacak kadar zeki, kendisini kullandırtmayacak kadar onurlu' olma durumunu da türk olmaya içkin sanmasını sağlıyor anladığım kadarıyla. yoksa her başlıkta, her konuşmada, her tartışmada, her söyleşide bu kandırılma ve kullanılma meselesine lafı getirmesi pek normal değil.

    hee yavrum bir tek senin kafan çalışıyor.
  • arka cebinde türk bayrağı bulundurur bunlar. kazara yurtdışına gittiğinde, hatıra fotoğrafı çektirirken açıp poz vermek için.
  • milliyetçiliğin sosyolojisinden bi-haber kesim.
  • bir tane say denirse cevap mustafa kemal atatürk'tür... sonra sayı arttırıldıkça gerisi de sayılır, o sorun değil..

    "ben her şeyden önce bir türk milliyetçisiyim. böyle doğdum. böyle öleceğim. türk birliğinin, bir gün hakikat olacağına inancım vardır. ben görmesem bile, gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. türk birliğine inanıyorum, onu görüyorum. yarının tarihi, yeni fasıllarını türk birliğiyle açacaktır. dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. türk'ün varlığı bu köhne aleme yeni ufuklar açacak, güneş ne demek, ufuk ne demek, o zaman görülecek."
  • kendisine şu şiiri armağan ettiğim kişidir, içindeki özneleri değiştirdi mi tamamdır;

    thus from a mixture of all kinds began,
    that het'rogeneous thing, an englishman:
    in eager rapes, and furious lust begot,
    betwixt a painted britton and a scot:
    whose gend'ring offspring quickly learnt to bow,
    and yoke their heifers to the roman plough:
    from whence a mongrel half-bred race there came,
    with neither name nor nation, speech or fame.
    in whose hot veins now mixtures quickly ran,
    infus'd betwixt a saxon and a dane.
    while their rank daughters, to their parents just,
    receiv'd all nations with promiscuous lust.
    this nauseous brood directly did contain
    the well-extracted blood of englishmen . . .

    daniel defo
  • meskalin 60 draje adlı kitabında murathan mungan kendilerinden "bütün müslümanlığı otuz kuponluk kur-an kadar olan ramazan müslümanı milliyetçi türk" diye bahseder.
  • mikrofon uzatıldığında değerli fikirlerini şöyle özetleyen milliyetçi: http://dl.dropbox.com/…4680/milliyetci_ccc_inci.swf
hesabın var mı? giriş yap