• faşistliktir, komikliktir, türklüktür, ırkçılıktır.

    (bkz: kürt olmakla övünmek)
  • bir abi var ara ara yanına gidip muhabbet ettiğim. gel ingilizce öğret demişti tanıştığımız ilk vakit. 2013 başlarıydı yine ben taksim'deki mekanına gittiğimde. dersten sonra havadan sudan derken politikaya, türk kürt meselesine geldi muhabbet. içinde çok hikayesi olan biri, konuşunca anlaşılıyor. dökülsün istemiştim ben de. vakti zamanında köyü, yeri-yurdu devlet tarafından yakılınca, o da birçokları gibi ekmek davasına istanbul'a gelmiş.
    "onlardan farklı olduğum o kadar belliydi ki. giyimime bakıyorsun... yok farklı, ayakkabılarım öyle. hani eskisini püsküsünü geçtim. yine de farklı. yüzüm gözüm güneşin alnında yanmış. berduşlar gibiyim. e konuşuyorum şivem besbelli. biliyor musun isyan ederdim 'allah'ım ben niye türk değilim? ne olurdu ben de türk olsaydım? diye. çocuktuk işte' dedi.

    zaman olmuş, iş bulmuş, kendisini toparlamış, şimdiki mekanını açmış taksim'de: "e tabi ekmek kapısı bulunca çevremiz de değişti bir şekilde. bilinç olarak da değişmişim ben tabi (bu mişli muşlu kullanım anadili kürtçe olanların sıklıkla yaptığı bir şeydir). hani gurur duyulacak bi şey olmadığı gibi utanılacak bir şey de değilmiş kürtlük. bunu anlamışım o zaman hatırlıyorum böyle arkadaşlarla otururken, laf lafı açıp da ben de 'ben kürdüm' dediğim zaman bana estağfirullah çektiler. 'yok gerçekten kürdüm' diyorum adamlara 'estağfirullah ya olur mu öyle şey' diyorlar."

    estağfirullah çekmişler adam kürdüm deyince. sonra dedi ki o abi "bak andro belki biz o zamanları görmeyeceğiz ama bir zaman gelip de türkler arkalarına dönüp baktıklarında 'bizi kandırmışlar. bize üstünsünüz, çalışkansınız, asilsiniz demişler. biz de inanmışız' diyecekler. belki sömürülen halk kürtler oldu ama kandırılanlar da türkler oldu."

    kürdüm diyene estağfirullah çekecek kadar büyüklük gafletine düşmektir. evet bunda biraz türk olmayı övünç kaynağı olarak görenlerin kürtlere bakış açısı da var, farkındayım. ve yazılanlar elbette insanlık meclisinden dışarıdır.
  • neyle övünürsün biliyor musun?
    tırnaklarınla kazıyıp kazandığın, hak ettiğin şeyle övünülür.

    eşşek gibi ders çalışıp aldığın takdirnameyle övün mesela. helal olsun. yıllarca emek verdiğin bir sanat dalında müthiş eserler yaratmaya başladığında, övün övünebildiğin kadar kim tutar. hakkın.

    anandan doğduğun gibi nüfus cüzdanına yazılmış şeyle övünülmez.
    ne payın var senin onda? hiç.

    şansa o anadan doğmuşsun.
    benzer bi şansla somali'li bi anadan da doğabilirdin...
    anladın?
    (anlamadı)
  • övünmek için çok sebebi vardır türk'ün övünür. asıl sorun övünürken başka ırkları "durduk yere" ezmesidir. zaten burada ırkçı ve milliyetçi farkı oluşuyor. bir insan başka ırklara düşmanlık beslemeden milliyetçilik yapabilir ki bu çok doğaldır. fransız ihtilalinden beri olan bir şey. bir de bunu tüm ırklar yapınca sorun olmuyor türkler yapınca sorun oluyor ya bunda da art niyet ararım.

    bir türk, askeri gücüyle ve 2400 yıllık tarihindeki macerasıyla övünebilir.
    bir ingiliz, bir dönem dünyayı yöneten güç olduğuyla övünebilir.
    bir alman, alman ırkının disipliniyle övünebilir.
    bir yahudi, yahudilerin yüzlerce yıl sonra aynı yerde devlet kurmasıyla övünebilir.

    önemli olan ırkçılık boyutuna varmasın.
  • ey türk gençliği!

    birinci vazifen, türk istiklâlini, türk cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

    mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. istikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. bir gün, istiklâl ve cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. istiklâl ve cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

    ey türk istikbalinin evlâdı! işte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

    mustafa kemal atatürk
    20 ekim 1927
  • saçmadır. eğer bunu cidden inanarak yapıyorsanız online oyunlarda "fuckin muslim turkish cunt" dediklerinde de ciddiye alırsınız ve tepki verirsiniz. bu seviyeye düşmeden yaşayın.
  • soyu sopu olmayan avellere dert olmuştur.
  • anormal olmayan durum.

    evet buradan ırkçılık çıkabilir bu gibi riskler mevcut. ama ''yer yüzü insanı olmak'' gibi ütopyalara itimat etmeyin derim.

    her millet kendi tarihi ile övünür. ''ama afrupada böyle diil'' falan diyenlere pek itimat edemiyorum.

    nesebi ile övünüp başkasını yermek dersen ona ben de karşı çıkarım. ama türk milletinin mensubu olmak neden bana hiçbir şey ifade etmesin ki?
  • "herkesin annesi kutsaldır ancak ben kendi annemi daha çok severim"

    (bkz: reha oğuz türkkan)
hesabın var mı? giriş yap