• laz müteahhitler duvar diye briketleri sıvayıp satınca günümüze kadar ulaşmayan büyük bir yapıdır. bir erken veli göçer vakası demek yanlış olmaz.

    ps: entryde mantık hatası varmış, lazların orta asya'da ne işi varmış, türk seddi'ni tartışalım önce.
  • türkiye'nin irak'ın kuzeyinden terörist sızmalarını önlemek amacıyla örmeği planladığı iddia edilen
    470 kilometre uzunluğundaki duvar olacaktır. coğrafi güçlükler nedeniyle duvar örülemeyen bölümlerde ise elektronik takip sistemleri kurulacak. proje 2.3 milyar dolara mal olacak.
  • http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30319011.asp

    giren girdi zaten, sanırım içerdekilerin dışarı çıkmaması veya birbirimizi öldürürken çevreyi rahatsız etmememiz için yapılan duvardır.
  • aklımızla alay edenlerin sınıra ördükleri kıytırıktan duvara verdikleri isim. tabi ki milleti "en"lerle uyutan yetkililerimiz buna da bir "en" bulmuşlar; dünyanın en uzun 3. duvarı.

    adamlar bombaları aşıp gelmiş, senin kıytırıktan duvarlarını mı geçemeyecekler? ah ülkem ah...
  • http://www.hurriyet.com.tr/galeri-40289997?p=3

    türkiye'nin 2011-2015 arasında hastanelerinde tedavi ettiği ışid savaşçılarını ışid 2016 senesinde bitmeye başladıktan sonra engellemek için serdiği duvardır.

    misal 2013-2014 civarında "tağutla savaş tevhidin gereğidir" sloganının istanbul duvarlarına rahatça yazıldığı zamanlarda ışid'lilerin facebook'ları açıkken resimler altında yorumlar yazıyorlardı. misal biri pendik'te bir hastanede çekilmiş, diğeri de "abi hastanede tanıştığım gürcistanlı arkadaştan haber var mı" diyordu, diğeri de "evet kolu iyileşmiş" falan diyordu. şimdi bunlar ellerini kollarını geze geze tedavi ola ola erzak toplaya toplaya suriye'ye gidip sivillere tecavüz ettiler, erkekleri katlettiler, tarihi eserleri yıktılar, ne zaman ki türkiye'ye saldırmaya başladılar o zaman türkiye islami cumhuriyetinin aklı başına geldi... ama aksiyona geçmesi 1 seneyi buldu.

    bu duvar da 1-2 seneye tamamlanır ama rakka ya saldırı bu kış planlanıyor...

    çok garip.
  • hemen yapılsın çalın betonları 15 metre yükseklik 5 metre derinlik istiyorum.
  • sen tut 2000 yıldır "çinliler türklerin akinlarindan korkup cin seddini yaptı ehuehuehu" diye övün, sonra gel 21.yy da türk seddi yap.
  • doğu ve güneydoğu sınırına çekilirse türkiye'ye çağ atlatabilecek set olur kendileri. ondan sonra araplar "türkler bizim korkumuzdan set çekti" deyip g*tlerini övebilirler mahsuru yok.

    zihinsel ve bedensel tonla hastalık oradan geçiyor bize. sınırın ötesinde yaşamak isteyenlere de son bir şans verilir bilet paraları bile karşılanır yine biz karlı çıkarız.

    zamanında "sınırlarınızdaki mayınları ücretsiz temizleyeceğiz" diyen avrupa'nın pis oyununu göremediklerini falan da sanmıyorum. bildiğin her şeye vakıftı bu herifler. içimze girdiklerinde bile pis pis gülüp ensar muhacir saçmalığıyla milleti uyutmaya devam ettiler.
hesabın var mı? giriş yap