• kürt solcusuyla duygusal birlikteliği, ortak hedefleri bittiyse türk'lerle kürt'lerin her anlamda kopmaya çok yakın olduğu söylenebilir.
  • (bkz: türk solu)
    (bkz: ulusalcı)
  • bazıları solculuk yapacağım derken kürt milliyetçiliği yapar. ama böyle yaptıklarını söylediğinizde de "yok aslında öyle değil tabi bunu anlatabilmek için biraz derinlere inmek lazım..." diye dipsiz bir kuyuya giriş yaparlar. uzun zaman sonra geçen hafta birkaç tanesinin aralarında bulundum yine. adamların kullandığı dil tıpatıp aynı. ortamda farklı bi şey söyleyen yok...
    - şimdi bu perspektiften baktığımızda türkiye gibi totaliter rejimlerle yönetilen ülkelerde güç sahibi kitlenin diğer insanları ezmeye çalışmasındaki amaç...
    - geçenlerde dersim'deydik arkadaşlarla bunu gördük. oradan bilmem nerenin belediye başkanı geldi onunla görüştük ve bu konuda bi çalıştay yapmayı düşünüyoruz.
    -şimdi çalıştay yapılacak ama ana fikir ne olacak?
    -bu perspektiften baktığımızda hede hödö
    -yok o perspektiften bakarsan militarizmin ince çizgileriyle harmanlanmış buğday tarlalarına benzeyen nesiller göreceksin
    -aslında insanlara bunları anlatmak lazım vb. vb.

    abi bi de bu adamların bazılarına göre türkiye'nin tek bir sorunu, hakkı yenen tek bir grup insanı ve acı çeken tek bir bölgesi vardır.
    -efendim geçen gün diyarbakır'dayız/dersim'deyiz vb...

    adamlar hiç kırşehir'de olmaz, muğla'da olmaz, kırklareli'nde olmaz, yozgat'ta olmaz. buralarda da zenginler yoksulları ezmiyor mu abicim? vahşi kapitalizmin kuralları her yerde aynı değil mi? buralarda olmaz çünkü bu ülkede "geçen hafta balıkesir'de olmak" prim yapmaz. veya zaten milliyetçilik yapmak için başka yerleri seçerler.

    adam hayatında manisa'nın kütahya'nın köylerini görmemiş doğudaki insanların yaşam hakkı ellerinden alınmış, şöyle ezilmiş böyle hırpalanmış hede hödö diyor.
    not: çanakkale'nin bazı köylerinde evlere su m.s. 2001 yılında geldi.
    manisa'nın demirci ilçesinin bazı köylerinde henüz buzdolabına rastlayamadım.

    elbette sen dediklerinde haklısın da olaya bir kere de sana prim getirtecek "yürü be aslanım" dedirtecek yerlerden, durumlardan bakma. bi kere de olman gerektiği gibi objektif ol. o kadar kitap yalamış yutmuşsun eyvallah da ben senin kullandığın 5-10 kelimeyi ezberledim ve senin karşında sadece seni taklit ederek seni susturabilme potansiyelim var. bu kadar basit olma lütfen.
  • kürt hareketini desteklemesinin altında aslında özgürlükleri değil islam düşmanlığı barındıran tip. kürtler, kürt-islam cumhuriyeti kurmayı hedefleseler görürdük bu özgürlük savaşçılarını.
  • icerisinde bir cok vicdan ve beyin sahibi birey bulunduran fakat mezhepçiyim diyemeyen türk solcusu gibi bir cinsi de barindiran solcu tipidir.

    bu tür "adamlar" kendilerine sorsan cok ilericidir, cagdastir, sorgulayamacagi hic bir deger yoktur ama daha insanoglunun en ilkel bagi olan kabile bagini bile kiramamistir. sirf kökü oraya dayaniyor diye tanrisina, kutsal kitabina ve peygamberine inanmadigi bir mezhebin mezhepciligini yapar.

    eger bunlardan (mezhepcilerden) daha salak bir solcu cesidi varsa o da sokagin ortasinda "devrim mevrim" diye bagiran solcudur.

    sorsan arap ülkelerinde 40 küsür yillik diktatörlüklerin devrilmesine karsi cikar ama secimle basa gelebilecegi ülkede aldigi yüzde sifir nokta bilmem kac oyla devrim yapacagini söyler. o kadar "adamla" birak devrimi, tribün bile yapamaz aslinda.

    100 kisiyle kantin basip * türk bayragi indirir, karsisina 8 tane "karsit görüslü" ögrenci cikinca en arkada "yoldas bacilarini" birakip kacar.

    hocali katliamini anan bir kac kisiye yine 100 kisi dalar.

    yani anlayacaginiz 100 kisiden assagi dolasmaz, sonra da gelir sözlüge "sürü psikolojisinden" bahseder.

    ahahah. hay senin sürüne...

    not: baslik her ne kadar "türk" solcusu olsa da, kastettigim bir irka mensup solcular degil, türkiyedeki solculardir. entrynin basinda da belirttigim gibi yaptigim tanimlar vicdan ve beyin sahibi solcular hakkinda degil, mezhepciligi ve fasistligi "solculuk" kisvesi altinda yapanlar hakkindadir. bu tür adamlardan en cok da vicdan ve beyin sahibi solcularin rahatsiz oldugunun farkindayim.
  • klasik soldan bahsediyorsak zaten belli bir yasin ustundedir, turunun son ornegidir.

    gencler sag sol demiyor. ozgurlukculer var.
  • türkiye solcusu olarak adlandırılmak yerine türk kimliğini öne çıkarmayı marifet sayan ve chp'yi sol bir siyasi parti sanan insandır.
  • türkiye'de sol veya solcu diye bir şey yoktur. ulusalcıdır o.
  • türk sağının hareketli yaşam tarzı kendisine pek iyi gelmemiş solcu tipidir. zira artık ortada dönen dolaplara o da yetişememektedir. doğal olan türk sağının ve türk solunun kapışmalarıdır. ama türk sağı kendi içerisinde öyle büyük kavgalara girmiştir ki türk soluna sadece bunu izlemek kalmaktadır. o da mecburen kumda oynamaktadır şimdilik.
hesabın var mı? giriş yap