• türk telekom: adında türk kelimesi geçmesine karşın özelleştirme neticesinde büyük oranda yabancı bir sermaye oldu diye biliyorum.
    türk vatandaşı: adında türk kelimesi geçmesine karşın türkiye cumhuriyeti vatandaşlığı bulunan sıradan herhangi bir insan diyebilirim.

    olay yeri: hukukun üstünlüğü yerine güçlünün üstünlüğü olan bir ülke.

    malum rezalet bağlığı açmak pek hoş karşılanmıyor artık. üzerine marka değerine verilen zararı da düşündüğümüzde, moderatörlerin aksiyon alarak entry (ve başlık) silmeleri artık bir gelenek haline geldi. ancak her geçen gün parası değer kaybeden "türk vatandaşı" markasının daha fazla zarar görebileceğini pek sanmıyorum artık.

    eskiden celebrity deathmatch vardı, severek izlerdim. ama bu kıyasta (savaşta) yer almak için celebrity olma gereği vardı. türk vatandaşının bir celebrity'liği kalmadı maalesef.
    dolayısıyla kıyas dahi olamayacak bir güç farkının belirtilmesi diyerek tanım yapabilirim.

    türk telekom firması, türk vatandaşına karşı her türlü kazığı atabilir, hizmeti vermeyebilir ya da eksik verebilir, talebini/şikayetini gözardı edebilir, altyapısını yenileme gereği duymayabilir; ama tüm bunlar karşısında halen pek çok bölgede tekel konumunda olduğu üzere, türk vatandaşını kendisine bu kötü muameleden koruyacak türk yargısından muaf/üstün görerek buna göre kendisini düzeltme gereği görmeyebilir.

    bu tanımla ilgili spesifik - yaşamakta olduğum - rezaleti örneklemek gerekirse,

    mevcutta kullandığım 35 mbps tarifeli data hattımın da olduğu aboneliğimin 11 mayıs'ta talepte bulunduğum nakil başvurusu üzerine, 14 mayıs pazartesi sabahtan telefon hattımın nakili yeni adresime gerçekleşti. internet ve tivibu üyeliğim ise, aynı bina a-blok'ta fiber internet olmasına rağmen b-blok'taki daireme bir türlü gerçekleşmedi.
    gelen arkadaş a-b bloklar arası kablolamanın olmadığını ve eski tip kablo ile düşük hızda internet sinyali alabileceğimi belirtti. ben de hele bir bağlansın, hız dediği şekilde düşük kalırsa gereğine bakılır diye yanıtladım. ama henüz bağlanmadı.
    bu süreçte,
    - istisnasız hergün 444 1 444 nolu telefondan bilgi almaya ve çözüm bulmaya çalıştım.
    - yönlendirdikleri küçükbakkalköy bölge müdürlüğünden çözüm bulamadım -> burası resmen kadınların gün yeri idi. sabah erkenden ilk sıra numarası almışken yarım saatten fazla dedikodularını bitirmelerini bekledim. yine de ses etmedim, çözüme odaklanmak uğruna.
    - onların yönlendirdiği erenköy bölge müdürlüğü planlama ile görüştüm. b-blok'a fiber altyapılı kablolama yapılmasının sorun olmaması gerektiğini, sorun çıkarsa kendilerine iletmemin yeterli olacağını öğrendim.
    - ve yine, arkadaş geldi, sorun var dedi, erenköy bölge müdürlüğünden ilgili kişilere telefonla ulaşamıyorum. 5-6 kez ısrarla aradığımda en sonunda çıkan asistan ya telefonu hemen kapatıyor, ya da not aldım diyip suratıma kapatıyor.
    - internetten şikayet formu doldurmak için online işlemlere girdim. "ana hesap seçimi" diye boş bir menü çıkıyor. boş olduğu üzere seçim yapamıyorum. seçim yapamayınca sayfama girip şikayet kaydı oluşturamıyorum.
    - cep telefonundan ancak girebildim, bu durumu ve çözüm beklentimi ifade ettim, sonuç yok.
    - taahhütlü olan aboneliğimi, madem ki hizmetini alamıyorum, iptal ettirmek durumunda kaldığımı belirttiğimde ise böyle bir hakkım olmadığını anında ifade ediyorlar - nakliye durumu beklemede görünüyormuş.

    daha fazla uzun uzadıya yazarak rezalet puanı alma hedefim/niyetim yok.

    ancak bir türk vatandaşı olarak, bu vatandaşlığın değersizleştirilmesinin asıl kaynağının, türk parasının değer kaybetmesinden öte (artık sembolik de olsa "türk" ismini taşımasının ironik bir durum olduğu) bir firmaya karşı hak, hukuk ve adalet arama hakkı/fırsatının tanınmamasıyla alakalı olduğunu yaşayarak görüyorum.
  • suçlu vs mağdur
  • türk telekom'a karşı açılmış bütün rezalet başlıkları haklıdır, adamlar ne türk nede telekom. boş beleş bir şirket, bir sorun olduğunda ya altyapı arızası vardır yada kaydınız alındı deyip aylarca bekletirler.
    (bkz: türk telekom kapatılsın)
  • 11 mayıs ta yapmış olduğum nakil başvurum haziran başında nihayet gerçekleşmiş olmasına karşın, 15 günlük süre içinde gerçekleşen nakiller için aldıkları 29 lirayı faturama yansıtmışlardır. yapmış olduğum sözlü itiraz sonuçsuz kalmıştır.
    şimdi yazılı olarak, tüketici hakları mahkemesine durumu taşıyacağım ve göreceğim bakalım vatandaş mı haklı, telekom mu güçlü.
hesabın var mı? giriş yap