• türk telekom'un 2016 yılı dördüncü çeyrekte kur 1.39 milyar lira zarar açıklama durumudur.

    nasıl fiberledilerse artık?

    --- spoiler ---

    türk telekom dördüncü çeyrekte kur zararının etkisiyle 1.39 milyar lira zarar açıkladı.

    yılın ilk dokuz aylık döneminde 664 milyon lira net kâr elde eden şirket, son çeyrekteki yüksek zararın ardından 2016 yılını ise 724 milyon lira zararla tamamlamış oldu.

    türk telekom 2015 yılının son çeyreğinde 1.04 milyar lira, 2015 yılı tamamında ise 907 milyon lira net kâr elde etmişti.

    dolar ve euro cinsi yüksek borcu bulunan türk telekom'dan yapılan açıklamada, 2016 yılında türk lirası'nın dolar ve euro karşısındaki değer kaybı sebebiyle gerçekleşen kur zararının, bilançodaki zararda etkili olduğu belirtildi.

    buna göre şirket 3.02 milyar lira net finansal gider kaydetti.

    şirketin kap'ta yer alan finansal sonuçlarına göre, 2016 yılı gelirleri yüzde 11 artışla 16.1 milyar lira olurken, son çeyrek özelinde ise yüzde 10 artışla 4.25 milyar lira olarak gerçekleşti.

    diğer yandan türk telekom, kap'a bildirdiği 2017 beklentilerine göre ise, bu yıl inşaat geliri düzeltmesi hariç konsolide gelirlerinin 2016'ya göre yüzde 8-9 seviyelerinde artmasını öngörüyor.

    şirket 2017'de konsolide favök tutarının 5.8– 6 milyar tl seviyelerinde gerçekleşmesini, konsolide yatırım harcamalarının ise yaklaşık 3 milyar tl olmasını öngörüyor.

    --- spoiler ---

    kaynak
  • akbank'la garanti'nin hiç beğenmeyeceği bir durum.

    piyasada dolaşan dedikodulara göre ekim ayındaki 4.5 milyar dolarlık borcun taksit ödemesini kaçıran otas(ttkom'un çatı şirketi) akbank'a 1.5 milyar$ garantiye 900 milyon dolar borcu var. şimdi 2016 komple zararla kapandı ve diğer taksitlerin de ödenmeme durumu ortaya çıktı. üstelik kullanım hakkı 9 sene kalan ttkom'un şu anki gelirleriyle bu borcu ödemesi imkansız gibi duruyor. bankalar böyle bir durumda borcun karşılığında otaş'ın elindeki hisselere el koyup bunu takipteki kredilere çekmesi gerekirken malum nedenlerden dolayı(!) bu da yapılamıyor.

    (bkz: #65958496)

    ayrıca saudi telekom kendi iştiraki oger telekoma, yapamadığı ödeme için $160 milyon kredi tahsis etmeyi önermiş.

    haber

    otaş: oger telekom a.ş.
  • kur riskini hedge etmeyi bilmeyen cahil yöneticilerin ülkeye ödettiği bedel.
    bu gerizekalı yönetim yüzünden bu zararlar da dolaylı olarak ülke insanı olan bize giriyor.
    çünkü tt bir tekel.
  • oger telekom yatırdığı paraları temettü yoluyla zaten aldı ve gtti. vu aldıkları kredileri de büyük ihtimal yatırımda falan kullanmadılar. böylesine büyük bir kredinin yurtiçi kaynaklardan karşılanması garip değil mi? genelde daha ucuz olduğu için telekom gibi büyük firmalar yurtdışından finansman sağlarken bunların içerden kredi alması manidar.
  • benim kontorlu telefondan 25 kilobayt icin 7 kusur lirami cekmislerdi. saglam beddua etmistim. oraya odaklanmak lazim.
  • o zaman bir seferlik vergi affı mı yapsak ne
  • eski bir çalışanı olarak şaşırmadığım durumdur. böyle aptalca yönetilen bir firmanın bu kadar ayakta kalması tamamen rakibinin olmamasıdır. yoksa şimdiye çoktan nalları dikmişti. deniz bitti beyler.

    ilk yıllarda muazzam kârlar yaptı ama neden?

    - tatlıya bağlayalım dedi, batak paraları toparladı.
    - taşınmazları sattı.
    - devletten kalma ve yüksek maaş alan kişilerle yollarını ayırdı.
    - yeraltı bakır kabloları toplayıp hepsini sattı.
    - şirketin kendisine ait araçlar satıldı.
    - rakipsizlik onu ciddi gelir elde eden bir firma haline getirdi.

    son yıllarda zararla neden?

    - çalıştığım ofis 1,8 milyon tl'ye restore edildi. oysa yıkılıp yerine en son teknoloji ve imkanlarla yenisi ve daha büyüğü en fazla 600-700 bin tl tutuyordu.

    -bir firmada ne kadar çok yönetici olursa o kadar çok maaş öder. devletten kalma işçiler yüksek maaş alıyor diye teşvik çıkar gönder ama 108 tane direktör istihdam et. her birinin maaşı da en az 15 bin tl

    - taşınmazlar, değerli ürünler bitti. yandaş kesime verilen fahiş ihaleler ve 15 temmuz sonrası işten çıkarılan 350 kişinin tazminat ödemeleri. falan derken. buyrun size sonuç.

    - yönetim kurulu üyelerinin aylık en az 40 bin tl alması ve yıllık 450 bin tl huzur hakları.

    yakın zamanda türk telekom iflas edecektir. ve yeniden devlete geçecektir.
  • avea ile birleşmenin de etkisi vardır. avea'nın kurulduğu yıldan bu güne, kar ettiği bir yıl yok. avea'nın getirdiği zarar ve şirket yönetimindeki yanlış politikaları, kadrolaşma çabaları durumu bu hale getirdi.
  • yok artik.

    hic kullanmadigim telefondan 22 tl mi ne sabit haraç alan firma nasi batar ya? telefon icin en ucuz paket 20 kusur tl.

    turkiyede yuzbinlerce telefon abonesi var. telefonu kapat desem de yalin internet adiyla 15 tl haraç kesmeye devam ediyor.

    boyle bi firmanin birak zarar etmesini, dunyanin en karli firmasi olmasi gerekirdi.
  • isparkın zarar ettiği bir ülkede(personel ve el cihazları dışında fazla bi gideri olmayan kurum) telekomun zarar etmesi şaşırtmamıştır.
hesabın var mı? giriş yap