*

  • dinlerimiz farklı olmasına rağmen biiiirçok konuda çok benzer olduğumuz, benzer kültürel motiflerle sahip olduğumuz, uzun yıllar sadık millet olarak anılan ermeni halkı ile gerçek manada hiçbir sorunumuzun olmaması gerekirken,

    rus kaynaklı kışkırtma ve rus propagandalarıyla 1. dünya savaşı sırasında karşı karşıya getirilmişizdir. ülke içindeki aşırı milliyetçi ya da ırkçı olan türkler de bu karşı karşıya gelme olayına benzin dökmüştür.

    yaşanan olaylar karşılıklı çarpışma ve birbirine zarar verme olaylarından daha öte şekilde yorumlanmamalıdır.

    tüm bunların dışında düşününce, eğer o olaylar yaşanmamış olsa veya unutulsa, birlikte yaşamamız en kolay olan milletlerden biridir ermeni insanları.
  • yüz yıl savaşmış fransa ve ingiltere avrupa birliği çatısı altında ortak kurallarla yaşamayı kabul etmiş.. her dünya savaşında almanya ile fransa birbirine girmiş her seferinde taş üstünde taş bırakmamışlar, bugün birbirlerinin ülkelerinde rahatlıkla yer değişimi yapıyorlar..

    medeniyet başka birşeydir.. sizden tarihe bağlı kalan sabah akşam tarih düşünen beyin hücrelerinizi değiştirip artık gelecek için vizyonlar üretmenizi rica ediyorum..

    edit: gelen eleştiriler üzerine düzeltme istiyorum.. sizden diye kastım entry sahibi değil, bu fikre sahip olan ermeni rum türk arap ingiliz her türlü insanlardır..
  • 19 ve 20 yy’da fark edilen gerçektir.

    osmanlı devletinin oldukça zayıf düştüğü yıllarda âdeta habis bir tümör gibi memleketin dört bir yanına ihanetlerini yaymış millet-i sadıka ünvanlı toplumun efradıdır.

    kazım karabekirin hatıratında türk insanına karşı akla gelmeyecek zulmü o yıllarda yine bu toplumun insanları yapmıştır.

    bu zulüm, dönemin osmanlı kuvvetlerince engellenmiş ve tehcir suretiyle tamamen bertaraf edilmiştir.

    bu tehcir meselesi de; artık beraber yaşanabilecek bir ortamın olmadığını gösteren en büyük farkındalıklardan birisidir.

    hâlâ okullarında öğretilen müfredatları, türk düşmanlığı üzerine inşa edilidir ve saldırgan tutumlarını asla elden bırakmazlar.

    ancak, tehcire uğramamış ve cumhuriyet döneminde de türk topraklarında yaşamayı seçmiş, vatandaşlık bağıyla bağlı ermeni kökenli birçok türk vatandaşı türkiye’ye olumlu yönde hizmet etmiş ve hala etmektedirler.

    bu yüzdendir ki, türk insanına bahsedilen dönemde yapılan zulmü işte bu düzgün ermeni kökenli vatandaşların hatrına genellememeye dikkat ederim.

    ama ermenistan’a karşı her zaman uyanık olmak lazım, orası ayrı!

    edit: imla. intrigante isimli yazar arkadaşıma teşekkür ederim.
  • girdiğim sınıflardan birisinde ermeni bir öğrenci vardı. 4 sene boyunca ne okulda nede sınıfta bu sözü doğrulayacak bir olay yaşanmadı. tam aksine ne yapacaklarsa birlikte yaptılar. adını bilmesem, koca sınıfta kimin ermeni olduğunu anlayamazdınız.
  • (bkz: bogos nubar paşa/#79644832) (bkz: aram manukyan/#68345939) (bkz: van isyanı) (bkz: van isyanı/#68841459)

    evet yukarida verilenlerin tamami yasandi.seller gibi kan akti. her iki taraftan da, hayatlar sondu. hangi harp zamani, hangi toplum kendinden canlar vermedi ? hangi savasta bomba yerine, kursun yerine, hasimlar birbirlerine, guller, cicekler, goncalar atti ? nereye kadar bu dusmanlik? kiyamete kadar boyle mi gidecek ?

    televizyonun ilk ciktigi zamanlarda, almancilarin evlerinde televizyon varken, apartmandakilerin maddi durumu saglam degilse kimsenin evinde televizyon olmazdi.
    mama tayrik'lerin evde televizyon vardi ama. mahallenin bebeleri, "mama tayriiiik. televizyn acik miiii ? " diye asagidan bagirinca, mama tayrik gulec yuzuyle balkondan egilir, eliyle "hadi yukari gelin isareti yapardi. " cocuklar sira sira televizyon onunde dizilir, mama tayrik, bikmadan dolaplarindan ya biskuvit, ya da yaptigi keklerden ikram ederdi .bir gun vaki degildir ki, mama tayrik cocuklarin kalbini kirsin. onlara " bugun olmaz " desin.

    mama tayrik ermeni idi ...

    henuz o zamanlar, ihvanci zihniyet, nefret tohumlarini sacmamis, ayrimcilik, dusmanlik fitilleri ateslenmemis idi ... yaz gelince, butun istanbul kumburgaz sahiline kosar. gunlerce ermenisi, rumu, turku, yahudisi hep birlikte, tatil yapar.cocuklar beraber oynar, buyuk cocuklar, kucuklere bakar, hep birlikte cay demler, hep birlikte yemek yapar. hep birlikte yemek yer, aksamlari hep birlikte sohpet eder, raki icer, eglenirdi ...

    n'olur yeter artik. birakin bu ayrisma fitili ateslemelerini. tarihe bakarsan, her millet bir digerinin bi tarafina muhakkak ama muhakkak comak sokmustur.

    nereye kadar bu husumet ?

    ustelik hemen her turk'un sulalesinde, ermeni, rum, yahudi, alman, kurt,japon, cinli,italyan, amerikali, ingiliz, vs. muhakkak baska bir milletten ya gelin vardir. ya damat.
  • 2019 yılında da doğru olan önerme. ermeniler çocuklarını nefretle ve beyin yıkamayla yetiştiriyor. ortalam 18 yaşındaki bir genç sokakta türk görse dalacak şekilde yetiştiriliyor. ben bu insanla nasıl aynı ülkede yaşayım?

    dipçe: türkiye'de yaşayan ermeni vatandaşlarımız konu dahili değildir.
  • ruh hastalarına, potansiyel katillere has düşünce.
  • basit bir şekilde anlatmak gerekirse; ermeniler yüzlerce senedir inançlarına düşman olan bir halkın boyundurluğu altında yaşamış. dönemin genel konjöktürü de milliyetçilik adında bir düşünceyi ortaya çıkarmış balkanlarda bir sürü millet isyan edip bağımsızlık kazanmış. böyle bir ortamda ermeniler isyan etti diye kızmak bana saçma geliyor.

    gelgelelim bunun tam tersinin olduğu yerlere, ulan türklerle aynı dine inanan aralarında pek sorun olmayan araplar ve kürtler o yıllarda ne sikime ayrılmak istedi? kızacak bir konu arıyorsanız buna kızın.

    not:ayrılık fikri o tarihlerde kürtler arasında pek bir destek bulamadı yine de ilk kıvılcımı çakan olay oldu.
  • valla sizi bilemem ama biz evleniyoruz diye karşı çıktığım saçmalık abidesi cümle.
  • imkansız olmadığını ailemin tecrübe ettiği önerme. malatya’da ermeni komşularıyla mutlu mesut yaşamışlar.
hesabın var mı? giriş yap