• ben şimdi şu alevilik kısmına takıldım açıkçası. olm siz operatörle görüşme yaparken, mevzuyu nasıl oluyor da aleviliğe getirebiliyorsunuz? hayır, biz mi yanlış yapıyoruz bir yerde amk?

    -bu arada aleviyim ben kıps;)

    bizim memleket hakikaten garip bir yer.
  • aslında olay sadece turkcell değil. diğer operatörlerde de benzer durum yaşanıyor. yasada sanırım bir açık var. bir şekilde telefon numaranızı aldıktan sonra (reklamlar, oyun, şu, bu...) servisin mesajı şu şekilde geliyor "istemiyorsanız kapatın". bu mesajı es geçtiyseniz; geçmiş ola.

    burada yasanın değişmesi yada yasa yoksa yapılması gerekiyor. çünkü mesajın "istiyorsanız başlatın" şeklinde olması gerek. yani ben istiyorsam başlamalı o servis. ben o servisi baştan istememişim ki niye kapatayım?

    velhasıl bu ülkede kolay zengin olmayı bilen birileri var.
    biz de sıramız gelince av oluyoruz.
  • telefon ya da gsm hattı alanların ilk aklına gelen gsm şirketi olma özelliğini, insanları kazıklayarak değerlendiren turkcell için oldukça normal olan hizmettir.

    ayrıca;

    olayda gereken parasal sınır aşılmadığı için tüketici mahkemesinde açılacak bir dava söz konusu değil. yerleşim yerinizdeki tüketici hakem heyetine 'harç ödemeden' başvurabileceğiniz için; ticari veya mesleki amaçlarla yapmadığınız tüm işlemler için rahatça bu yola gidebilirsiniz.

    hakem heyeti sonucuna itiraz halinde de tüketici mahkemesinde dava açmak, tüketici için 'paralı' değildir ve kararların yüzde 90'ı tüketici lehinde olmaktadır. türkiye'de avrupa standartlarında işleyen nadir sistemlerden olduğu için çekinmeden başvurup dilekçenizi verin.
  • böyle bir durumla karşılaşmamak için telefon ayarlarınızdan
    "onaysız uygulamaları yükleme" seçeneğini tekrar aktif hale getirmelisiniz. standart olarak bu koruma aktiftir.

    daha da önemlisi ve kolayı operatörünüzü de arayıp bu tür online satın almalara numaranızın kapatılmasını bildirin ki defalarca olarak kapalı olması gerekirken nedense! açık.

    bu şekilde google olay veya app store dışında telefonunuza yüklenmeye çalışan program başarılı olamayacaktır.

    tahminim telefonunuza yükledikleri bu tür bir online film gösterme uygulamasını yüklemenizi sağladılar bunu sizi yanıltarak paralı olduğunu gizleyerek yaptılar.

    bu nitelikli dolandırıcılıktır. buna göz yuman, hizmet veren ve dahi aldıkları şikayetlere rağmen engellemeyen kurumsal şirketler de dava konusudur. terk edilmelidirler.

    geçmiş olsun, mutlaka hakem heyetine başvurun ve süreç tamamlanınca burdan bilgilendirin ki diğer binlerce sessiz mağdur da aynı yolu izleyebilsin.

    edit: yakın zamanda turkcell'den avea'ya geçtiğim için kendimde kıllandım ve online işlemlerden yukarıda uyardığım konuya baktım. "tüm kategoriler için mobil ödeme işlem yetkisini kapat" seçli gelmiş aboneliğim, kapatmama gerek kalmadı. bu ve buna benzer bölümü operatörü arayarak kapatmalısınız.
  • bildiğim kadarı ile bu şartın oluşması için 2 sebep var;

    - erotik sitelere gir.
    - sayfa açılması için gereken cep telefonu bilgisini ( tuzak burası ) ver ve bilgisayar ekranından göstermelik onay tuşuna bas...

    eyyorlanmam bu kadar...
  • ilkfullfilmizle ye girmeseymiş iyiymiş. hayır site korsan film yayını yapıyor ya o açıdan hani paramı çalıyorlar diye ağlamak için adres çok yanlış.. şahsen korsan izleyip hak yiyip ağlamak çok ironik.. hangimiz izlemiyoruz ki değil mi.. biraz samimi olalım biraz önce ne yaptığımıza bakalım.. sonra yine hobi olarak yine ağlayalım..
  • benzer bir örnek ve geri kazandığım haklarım için: (bkz: imuhabbet) (bkz: #47927662)

    edit: evet onay mesajı gelmiyor arkadaş haklı.
    üzerine soğuk su için, parayı alamazsınız demek bu adamların ekmeğine yağ sürüyor farkindaysaniz. yapılacak şey bir kaç cümle ile elektronik sikayette bukunmak.
    ayrıca bu durumlara bu şekilde kişisel çözümler değil kökten çözümler oluşturulması gerek sistem tarafından.
  • neredeyse tamamına inanmadığım hikaye.
    bir şirketi alenen nitelikli dolandırcı diye suçlamak ise ayrı bir heyecan ve eğlence tercihi.
  • ben hep 3 aylık 15 lira kullandığım için beni dolandıramayan operatör hizmetidir.
  • yahu memlekette bu kadar hukuksuz, adaletsiz mevzular dönerken şimdi mağdur olmuş bir insana inanmama ısrarı nedir? ben bunu anlamıyorum arkadaş.
hesabın var mı? giriş yap