• baştan not: reklam fikrine değil cast seçimine eleştirim..reklam güzel..

    eleştirim şudur

    sokak köpeklerine yardım temalı reklam filmi çekiyorsun..
    her şey güzel fakat sokak köpeği olarak dünyanın en zeki ırklarından biri olan ve en çok ticaret malzemesi yapılan border collie cinsi köpek kullanıyorsun.. tamam cins köpekler de sokaklara düşebilir fakat onları sahiplendirmek kırma olan gerçek sokak köpeklerinden çok daha kolaydır. herhangi bir bordoe collie'yi koy twitter'da ücretsiz sahiplendirilecek diye kişiler içinden seçersiniz. onu geçtim bir bordoe colli'yi sokakta görse tasma takıp petshop a satmaya götürecek adamlar var bu ülkede. fakat normal hiç bir cinsle bağlantısı olmayan bir sokak köpeğini sahiplendirmek isteseniz aylarca beklemek zorunda kalırsınız ve onu bulan birisi barınağa götürür petshop'a değil..

    şuna açıklık getireyim ben turkceli değil reklam şirketini eleştiriyorum.. reklam sokağı yansıtmıyor.
    mesaj güzel ama reklamcıları estetik uğruna mesajı kirletmiş..

    edit: arkadaşlar.. bu köpek ırkı bi kaç sene önce "yeteneksizsiniz türkiye " birincisi oldu..

    reklam linki..
    https://twitter.com/…ell/status/1113486001761136642
  • valla evet border collie sokakta pek görülecek bir tür değil ama mesela ben sokakta scotch terrier de gördüm, aynen böyle maviş gözlü cins köpekler de gördüm. golden filan zaten sokaklarımızın yeni yaygın türlerinden olmaya aday. türkiye gibi yerde olmayacak şey değil.

    edit: en garip olanı da mesela bir gün barınağa gidiyordum yolda sahibiyle gezen beyaz bir chow chow gördüm. barınağa geldim tam en baş kafeste yolda gördüğümün tıpatıp aynısı gariban gariban yatıyordu.

    büdüt: böyle cins köpekleri sokakta çok görmeme sebebiniz sokağa atılmıyor olmaları değil. sokağa atıldıklarında sokakta yaşayamıyor olmaları. şanslı olan farkedilip barınağa alınıyorsa ne ala yoksa ölüp gidiyorlar. o yüzden tekrar hatırlatmakta fayda var:

    (bkz: satın alma sahiplen)
  • sokak köpeği, sokak köpeğidir kardeşim. bunun, siyah tenli, beyaz tenli insan ayrıştırması yapmaktan farkı yok.
    ırkçılığa hayır *
  • kuzenim barınaktan sahiplenmişti border collie kızını, sokaklar, barınaklar cins köpek dolu, barınaktan akita sahiplenen tanıdığım var, yani çok da öyle sıkıntı değil o köpekleri sokakta görmek, alıp da bakamayıp dağa, bayıra terk eden çok hayvancağızları.
  • border collie sokağa düşmüş olamaz mı arkadaş? çıkın bakın istanbul beykoz ormanlarına, barınaklara... beğendiğiniz bir cins varsa gidin alın. sokak köpeği olması için sokakta doğması gerekmiyor. hevesle alınıp, sorumluluğu kaldıramayan insan müsveddelerinin attığı cins hayvanlarla dolu etraf.
  • safkan border collie değil, kırma bir köpektir.

    ayrıca çınarcık sokaklarında yıllarca bir border collie, iki husky, iki pointer, bir de masmavi gözlü bembeyaz samoyed-husky kırması beslemiş ve iki yavru macar kopay sahiplendirmiş biri olarak yazlıklarda sokaklarda cins köpekten geçilmediğini söyleyebilirim.

    güzel bir mesajı lekelemeyelim, biri onları hatırlamış, bize yeter.
  • reklam çok güzel ve başarılı. sokağa her tür köpek bırakılıyor maalesef. bırakacaksan hiç alma, almışsan hiç bırakma. karşındaki taş değil duyguları çok yüksek bir can.
  • sokakta border collie dışında pug, golden gibi birçok cins köpek bulunmakta açıkçası.

    güzel ve başarılı bir reklam olmuş ancak müzik katlanılacak gibi değil. sesi kapatarak izleyince reklamın etkisi daha artış gösteriyor.
  • reklam için eğitimli köpek kullanılması lazım ne yapsınlar sokaktaki köpekle 1 ayda reklam çekmek için mi uğraşsınlar. çok da şey etmemek lazım. mesaja odaklanalım.
  • ama o reklamı izleyip te ben seni sımsıkı sarar severim demeyecek insan yoktur herhalde o keratanın bakışı beni benden alıp götürdü
hesabın var mı? giriş yap