• ilkokul ve ortaokul yıllarımda, 'türkiye 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımadadır' cümlesi kadar sık duyduğum bir cümleydi bu cümle. oysa bugün gelinen nokta malum ve ben bu konulara uzun uzun değinmeyeceğim zira son günlerde krizle ve gıda fiyatlarındaki olağanüstü artışlarla alakalı başlıklarda gayet güzel değinilmiş. ülkedeki genel vahim gidişat böyle devam ederse, toplumsal bir cinnet getirilmesi muhtemel gibi duruyor. eskisi kadar üzülmüyorum ama bu duruma. sonuçta kendi eden kendi bulur.

    edit: 1985 doğumluyum.
  • kimse organik bir şey yiyemiyor.

    türkiye bir hayvancılık ülkesi aynı zamanda. halkın yüzde 87'si son üç yıl içinde pirzola yememiş.

    türkiye üç tatafı denizlerle çevrili bir ülke ama oralara tatile biz değil elin arabı gidiyor.

    türkiye yüzde 99'u müslüman bir ülke. kuran'ı türkçesinden okumuş birine denk gelemiyorsun.

    türkiye'de yollar köprüler yapılıyor ama her 100 tllik benzine karşı devlete 283 tllik benzin almış gibi oluyoruz. tabi araban yoksa bir de o geçmediğin yolun parasını ödüyorsun.

    türkiye güzel ülke ama bir yaşayabilsek...
  • öyle olmadığını daha doğrusu türkiye'nin eskiden bir tarım ülkesi olduğunu şöyle ispat ederim; en yakın markete varın. bakliyat bölümündeki paketli ürünlere bakın. çin'den tutun kanada'ya kadar birçok ülkeden ithal edilmiş ürün göreceksiniz. kırsalda yaşayan insan kalmadı. üreten kalmadı kısacası. üreten de ağır şartlar altında üretmeye devam etmeye çalışıyor. bir yıl kazanırsa bir yıl mutlaka zarar ediyor. bakın iki yıl öncesine kadar patates muzla yarışıyordu. gerçi orada da parayı kazanan üretici değil aracı, stokcuydu ya neyse. kısmen para kazandı diyelim. ondan bu yana patates üreticisi zarar üstüne zarar ediyor. adam da toprağını satıp büyük şehirlerde kapıcı olmaya razı oluyor.
    işin özeti türkiye hergun biraz daha tarım ülkesi olmaktan uzaklaşıyor.
  • gecmis zaman kullanilarak yazilmasi gereken cumle.
    (bkz: türkiye bir tarım ülkesiydi)
    (bkz: türkiye bir tarım ülkesiymis)
  • kendi kendine yeten bir ülkedir. orta okul coğrafya dersinde en çok duyduğum şeydi. türkiyede dört mevsim yaşanır. farklı iklimler görülür. çukurova ve konya ovası çok verimlidir ble ble ble. memleketimiz kadrosu çok iyi fakat teknik direktörünün kötülüğünden dolayı başarısız olan bir takıma benziyor.
  • "aynen kardeşim aynen" diye karşılık verdiğim cümle.
  • (bkz: swh)
  • çok doğru bir tespit. en çok da hıyar yetiştiriyoruz. böyle düşünerek ne kadar büyük bir tarım ülkesi olduğumuzu daha net anlayabilirsiniz.
  • türkiye yüzölçümü düşünüldüğünde tarıma elverişli arazisi az olan ülkelerden biridir.
  • o iyi çiftçiler, o güzel analarını alıp çekip gittiler.
hesabın var mı? giriş yap