• --- spoiler ---

    insan memleketini niye sever? başka çaresi yoktur da ondan. ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. burayı seversen, burası dünyanın en güzel yeridir. ama dünyanın en güzel yerini sevmezsen, orası dünya'nın en güzel yeri değildir...
    --- spoiler ---

    ilgili video. en nihayetinde ben bu ekolden geliyorum. nedenim de bu .
  • benim için vatan ailem ve çevremdeki diğer insanlardır. onları başka biryere taşıyamadığım sürece bu vatanı sevmek zorundayım. herkes öyle
  • memleket, vatan, millet aşkı.
    kötü yönetimlerin sonucu türkiyeyi sevmemek olamaz. hükümeti sevmezsin, muhalefeti sevmezsin ama vatanını seversin. teroristler anlamaz. o yüzden zorlamayın.
  • turkiye cumhuriyeti degil dogdugun yeri sevmektir o.

    turkiye cumhuruyeti olsa duramazsin.
  • çocuklarım benimle konuşurken türkçe kullandıkları için. ağlarken ve gülerken türkçe kullandıkları için. insanlarla sohbet ederken türkçe kullandıkları için. bu en önemlisi.

    ikincisi ise, pasaport kullanmadan, büyük bir alanda ülkem diye gezmek, kendine yaşayacak vilayet seçmek, tatili başka yerinde, işi başka yerinde yapmak, her gittiğin yerinde farklı tipteki insanlarla kolay iletişim kurabilmek çok güzel. keşke daha büyük olsaydı. bu ikincisi.

    üçüncüsü ise alışkanlık. uzun evlilik gibi. bir yastıkta kocamak gibi. nasıl başladı onu bile hatırlamıyorsun ama, elindeki bu, hayat arkadaşın tüm arızasıyla bu. bu da üçüncüsü.

    ekmeği burada kazanıyoruz haliyle. anamız bacımız hep burada. bu da dördüncüsü

    ama bu saydıklarım zelanda için olsa mesela, o da olur, onu da severdim.
  • icinde yasiyor olmaktir.

    icinde yasadiginiz yeri daha iyi hale getirmek icin once onu sevmeniz gerekir. cunku nefret ede ede sarfedilen cabalar genelde sonuc vermezler.
  • icinde yasiyor olmaktir.

    icinde yasadiginiz yeri daha iyi hale getirmek icin once onu sevmeniz gerekir. cunku nefret ede ede sarfedilen cabalar genelde sonuc vermezler.
  • burada doğmuş olmak, burada yaşayan sevdiğimiz insanlar, kafası çalışan insanlar
    buranın coğrafyası, buranın iklimi, buranın tarihi
  • var oldugu topraklarin ata kani ile sulanmis olmasi bile yeterli bir sebeptir, gozu olanin gozunu cikartiriz.
hesabın var mı? giriş yap