• 'bir ülkenin %42'sinin aynı anda göt olması' diye bağıran yeni jenerasyon liberaller ile sezen aksu'nun referandumda evet demesini eleştiren sosyal demokrat (!) arasında kalmış yamuk yumuk birşeydir.
  • varlığına, yoksa bile kutsallığına inanıyorsan , var edilmesinin zorunlu olduğunu biliyorsan, o halde vesayeti, ittihatçı zihniyeti, orduyu darbeyi aklından çıkaracaksın. ne yapıyorsan demokratik usullerle, yargıyla, siyasetle yapacaksın ama:

    - dernekleşme, sendikalaşma özgürlüklerin zaten 80 anayasası ile elinden alınmış, şimdi sivil toplum örgütlerin, odaların, borsaların etkinlikleri bile kısıtlanıyor. nerede örgütlenip nerede faaliyet yapacaksın?

    - seçim barajı dururken görüşlerini temsil edecek bir parti bulup oyunu atmak bile imkansız. chp ise tamamen sol seçmenin beklentilerinin gerisinde kalmış. hangi partiye girip hangi ortamda siyaset yapacaksın?

    - ülkenin gerçek aydınları daha 1970'lerde başlayan bir infaz dalgasının kurbanı olmuş. bu güne ulaşanı ise artık totaliter bir rejimin kurbanı olduğumuzdan emin, kendisini sansürlemekle meşgul olacak. bütün bunlar 1970'lerde tasarlanıp 1980 darbesinden sonra uygulanmaya başlanmış bir planın kaçınılmaz sonuçları olduğunu göreceksin. tarikatci örgütlenmenin önü sistemli olarak açılırken ilerici aydınların tamamı elimine edildiğne şahit olacaksın. dahası bunları yazarken bile izleniyor, dinleniyor, gözleniyor korkusu taşıyacaksın.

    - üstelik yargı bağımsızlığının gün be gün ortadan kalktığına tanıklık ediyor olacaksın.

    - sana düşen tatlısu eliti olup, ekşi sözlük köşenden çemkirmekle kalmak olacak. susturulmuş, korkak, sinmiş olacaksın.

    hiç bir yönden muhalefete izin vermeyecek biçimde kuşatıldık. şimdi çıkıp kimse beni korkaklıkla suçlamasın. evet korkuyorum! çünkü yalnız bırakıldık.
  • hakkında sayfalarca yazılabilecek, binlerce çıkarım yapılabilecek, onlarca tartışma programında tartışılabilecek bir kavramdır ama kısacık, şirin, harika, muhteşem bir özeti aşağıdaki linkte bulunmakta.

    "...‘kıyak emeklilik’ önergeleri tbmm tv ekranları karardıktan sonra ele alındı..."

    http://siyaset.milliyet.com.tr/…1480197/default.htm

    kesinlikle inanıyor ve biliyorum ki bu harika sistem ile önümüz açık, geleceğe sağlam adımlarla ilerliyoruz. teşekkürler türkiye demokrasisi...
  • şöyle bir şey var:

    akp nin iktidara geldiği 2002 seçim sonuçlari
    toplam seçmen.......................................................: 41.407.015
    toplam kullanılan oy............................................... : 32.753.386
    toplam geçerli oy................................................... : 31.510.007
    oy kullanmayanların sayısı........................................ :.. 8.653.029
    geçersiz ve kullanılmayan oy toplamı......................... :.. 9.897.008

    akp nin aldığı oy ......................................................: 10.848.704
    chp nin aldığı oy.......................................................:.. 6.114.843
    %10 barajına takılıp meclise yansımayan oy toplamı ... : 14.546.460
    meclis dışı kalan ve kullanılmayan oy toplamı...............: 24.443.468

    geçerli oyların % 34.43 ü, yani seçmenin yaklaşık sadece % 25 inin oyları ile 550 milletvekilinin 363 ünü yani meclisin % 66 sını kazanmıştır .
    oy kullanan vatandasların yarısı mecliste temsil edilmiyor.böyle bir secim sistemine sahip olup da demokrasi lafını ağıza almak orucu rakıyla acmak gibi birşey.

    yani anlayacağınız hem oy kullanmak, hem oyunu geçerli kılmak hem de oyunu verdiğin partinin barajı aşması gerekiyor ki akp şartlarında yüzde ellilik hayali dilimin içine girebilesin. böyle de bir demokrasi şöleni yaşıyoruz işte.
  • (bkz: ütopya)
  • freedom house 2014 özgürlük endeksine göre dünyanın "kısmen özgür" ülkelerinden biri olmayı sürdüren kusurlu demokrasi. ancak bu yıl ülkemize kötü gidişata koşut olarak özel bir önem gösterilmiş ve şu ifadelere yer verilmiş; "most countries in europe showed respect for democratic standards and civil liberties, even as many faced growing nationalist sentiment in response to an influx of immigrants. however, turkey’s prime minister recep tayyip erdoğan displayed increasingly authoritarian tendencies, including a crackdown on protesters in istanbul and a campaign against critical voices in the media". tabii faiz lobisinin, paralel devletin, cehape zihniyetinin, bürokratik oligarşinin işleridir bunlar...

    http://www.freedomhouse.org/…orld-2014#.uufq8djajwd

    http://www.freedomhouse.org/…s/mapoffreedom2014.pdf
  • hiçbir insanın başbakana "kanalları arayıp altyazıları sildirmeniz doğru mu?" diye soramamasıdır.
hesabın var mı? giriş yap