• ks.tim

    daha fazla bilgi icin:
    http://www.tim.org.tr/
  • her ayın sonunda ihracat rakamları yayınlarlar. tüik bu rakamları yaklaşık 1 ay gecikmeli yayınlar. yayınlanan iki rakam arasındaki fark oldukça az olduğu için, tim rakamları rahatlıkla referans olarak alınabilir. bu anlamda iyi çalışan bir stkdır.
  • son aylarda yayınladığı geçici ihracat verileri tuik' in yayınladığı verilerle büyük oranda farklılık arzeden kurum. örneğin şubat ayında iki kurumun verileri arasındaki fark %21'in üzerinde gerçekleşmiş.

    türkiye ihracatçılar meclisi' nin bildiğim kadarıyla hacimce en büyük ciroyu elde eden birimi için (bkz: immib)

    edit: edindiğim bilgiye göre tim verilerinde altın ihraçları hesaplamaya dahil edilmiyor. son dönemde altın ihracatında ortaya çıkan güçlü artış nedeniyle son aylarda tuik ile tim verilerinin farkı artıyor.
  • "hedef 2023, 500 milyar dolar ihracat" stratejisini açıkladılar.

    http://tinyurl.com/664ahhw
  • "ihracatla dünyanın daha güzel bir yer olacağına inandık" diye bir cümle geçiyor reklamlarında. hiçbirşey anlamadım gerçekten. ne alakası var lan ?
  • başkanı eski idmib başkanı olan kurum.

    (bkz: mehmet büyükekşi)
  • reklamlarında türkiye'ye bir burj khalifa bir de burj al arab dikerek 2023'te memleketin nerelere benzeyeceğini gözler önüne sermiştir.

    not: uzun yuvarlak bina için burj khalifa ile ryugyong hotel arasında gidip geldim ama konsepte en iyi uyanı seçtim.
  • 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat hedefi olan ancak bunun nasıl olacağını tam açıklamayan kurum. başkanın bir konferansta gösterdiği kısa slaytta strateji sadece istatistiki tahminlerden oluşuyor.

    bu yıl x miktar ihracat yaptık 5'er yıllık plana göre 2013 de şu kadar, 2018'de şu kadar ve en nihayetinde 2023 de 500 milyar dolar olacak ihracatımız, ilk 10 içine girecek ve ihracat yaptığımız ülke sayısını arttıracağız gibi istatistiki bilgiden ibaret bir statejiymiş izlenimi yaratıyor açıkcası.

    bu eleştiri geldiğinde ise; zafer çağlayanla yaptıkları görüşmede en çok ara mal ithalatının açığa neden olduğu ve bunun giderilmesi üzerine çalışıldığını belirtmiş ve örnek olarak buzdolabı kompesöründe çin'den sonra en büyük ithalatçı olduğumuzu bunun çözümü için bir kaç fabrikanın yeterli olduğunu söyledi.

    madem sorun ortada ve çözüm belli bunca yıl neden yapılmamış veya yapılamamış. zaten bu ekonomik krizler ve sıcak paraya bağımlılığımla zor belimizi doğrulturuz.
  • türkiye için 2012 büyüme tahminini %7.28 i öngörerek bütün finans camiasını şaşırtmış olan kuruluş. zaten bugün açıklanan otomotiv verileriyle de finans camiasının tim'in iddia ettiği bu büyüme oranına neden şaşırdığı ortaya çıkmıştır.
    (bkz: fena çakacaklar hacı)
  • hedefleri güzel. ihracat yapmak iyi. lakin bunu sağlamak için seçtikleri kolaycı yol aptalca... "kur yükselsin rekabetçi olalım"?! bu kadar. yıllardır hem de.

    olmaz böyle. biraz kafayı kumdan çıkarmaları lazım.

    http://www.radikal.com.tr/…ur-gurses&categoryid=101
hesabın var mı? giriş yap