• kitlesini ıslah edememesi.

    ulan eşek olsa onca yıllık iktidar olanaklarından, tonla yatırımdam, binlerce tl paradan sonra adam olurdu ama bu kitlede çük kadar ivme yok.

    şu 10 senede bağcılar'a, esenler'e, sultanbeyli'ye akıtılan para sarıyer'e, maltepe'ye, avcılar'a akıtılsa buralar monako'ya dönerdi. yok amk yok nato kafa nato mermer hala leş varoşluk hala boktan değerler.
  • okumaması.
  • okuma öğrenmemiş olması. bilselerdi okurlardı.
  • hitab ettiği kitlenin talepleri doğrultusunda politikalar gütmesidir.

    adamların derdi ülkenin eğitime, üretime, insan haklarına, demokrasiye yatırım yapmasından çok kendi hayat tarzının egemen olması.

    iki allah de bir de yol yap geç amk.
  • hemen hiç bir kesimin konuşup tartışmadığı sorundur. bu sorunun konuşulmamasının sebebi sağın sürekli iktidarda olmasıdır.

    hatta sağın en büyük sorunu sürekli iktidarda olmasıdır.

    netekim iktidar bozar.
  • hiçbir zaman ülkenin tüm kesimlerini değil, sadece bir ya da birkaç kesimini hedeflemesi. gerçi seçimi kazanmada bu yolla başarılı oluyorlar; o hedefledikleri kesimin oyunu alıyorlar, geri kalan oylar sol partiler arasında bölünüyor, sağ partisi de hedeflediği grubun oyları kendinde birleştiğinden kazanıyor.

    ama seçimi kazanmak *toplumun iyiliği için* en az önemli kısım. türkiye'nin ihtiyacı olan tc vatandaşlarının birbirine yabancılaşmaması, her ırk ve dini inançtan olanın kendi ülkeleri olan türkiye'de evinde hissetmesi, ayrıştırılmaması. topluma huzur getirecek en önemli üç unsurdan biri bu. hem sağ partileri hem de bu partileri destekleyen arkadaşların ciddi bir kısmı ya unutuyor, ya önemsemiyor.

    sol partileri ile ortak iki sorunları da var:
    1. değişime gitmiyorlar. bir parti başkanı defalarca seçim kaybedip yine genel başkan olarak kalıyor.
    2. yeterli oranda kadın politikacı olmadığı gibi, yeterli orana yaklaşmadılar bile.
  • hiç bir sorunu yoktur, tüm ihtişamı ile ve meşru şekilde iktidardadır. varlık sebebini sürekli gerçekleştirmektedir, yani olayı zaten budur.

    1- ihale partisi, yerine göre ihale partileri koalisyonu ile ülkeyi yönetmek.
    2- çoğunluğu oluşturan alt sınıf insanların hayatlarını anlamlandırdıkları, kimliklerini kurdukları sosyal değerlerini tehdit altında hissetmemeleri. bu değerlerin toplumun siyasi ve ekonomik çarklarını çevirdiği izlenimine sahip olmaları.
    3- bunun tatmini ile toplumun tabanında oldukları gerçeği sineye çekmeleyi sürdürmeleri.

    tüm ideolojik bileşenler 3 maddesini saydığım temel gerekleri yerine getirmek için vardır. bugünün bence 90'lardan özel bir farkı yok.
  • sürekli solcuları pkk ile yan yana olmakla suçlayıp, destekledikleri partileri akp denen arap milliyetçisi partiye kaptırarak partisiz sik gibi ortada kalmalarıdır. sonra da sığır gibi bu partilere oy vererek kendilerini türk milliyetçisi sanmalarıdır.

    ayrıca çok az sağ görüşlü insan gerçekten vatansever ve milliyetçi. geri kalan sağcı aşırı milliyetçi hata ırkçı düzlemde bulunuyor.

    bir solcu olarak söylüyorum, mutlaka ilerleyen dönemlerde sağlam bir yükseliş göstermeleri gerekmektedir. yoksa chp ve iyip ile beraber yok olup gidecekler.
  • vatanı kaybedeceğim
    karımı/kocamı kaybedeceğim
    götü kaybedeceğim

    korkusu ile yani sanrılar ile uğraşırken büyük resmi görememek

    büyük resim: size korku pompalayanlar keyif içinde yaşıyor sayenizde koltukları da sapasağlam, senin evdeki koltukları yenileyecek halin yok
  • ahlaksızlık.
hesabın var mı? giriş yap