• yanlış bir tespit. türk solcuları kendi halkını değil; okumayan, cahil tembel, beleşçi, çakal, yangaz, yobaz, sahtekar, pis kişileri küçük görmektedir.
  • yanlış tespitin yanlış şekilde çürütülmeye çalışıldığı tespittir,
    türk solcuları kendi halkını değil; okumayan, cahil tembel, beleşçi, çakal, yangaz, yobaz, sahtekar, pis kişileri küçük görmektedir ancak kendi dışlarındaki herkesi okumayan, cahil tembel, beleşçi, çakal, yangaz, yobaz, sahtekar, pis kişileri küçük kabul ettikleri için sürekli bir aşağılama içerisinde girmektedirler.
    (bkz: paradox)
  • yerinde bir tespit.

    türkiye'de sol, halkın aptal olduğunu düşünür. sağ ise aptal yerine koyar.

    not: sağın başına da bir şey geldiği yok
  • türk solunun neden bu kadar zayıf olduğunu açıklayan olgu, insanların eşitliğiyse asıl mevzu neden solcu olmak için ateist olmak, ateist değilsen de ibadet etmemek,başı açık olmak, içki içmek, darwin e saygı duymak hadi üniversite demeyelim de okur yazar olmak zorunlu gibi görünür, siyasi bir görüş olarak insanları tekdüzeleştirmeye çalışması normal midir bilemem, siyaset bilimcilerin işi bu, fakat bir ülkeyi yönetebilmek için farklılıklara açık olmak gerek diye düşünüyorum sıradan bir vatandaş olarak. akp nin daha çok oy almasının sebebi de bu, ötekileştirilmişleri bir çatı altında toplayarak, ne sağcı ne de solcu olabilmiş bu ikisinin çatışması altında ezilmiş insanlara biraz yaşama hakkı sunabilmeyi amaçlıyorlar yada öyle gösteriyorlar ama sonuç ortada. kim lan bu %49 ve toplumun %49u gerizekalı abi ya diyen solcu arkadaşlar demokrasinin tanımını bir kez daha okusunlar, kendini akıllı sananların diğerlerini (onların gözüyle gerizekalıları) zorla yönettiği rejim otoriter rejimdir.
  • sadece cahil ve yobazlara halk denilince ve geri kalan bütün kısım ''monşer, jakoben, elitist'' gibi saçma sapan hakaretlere maruz kalınca insanda bir süre sonra oluşan bağışıklık elbette bağcılar halkına saygı duyacak ve onların boktan değerlerine uyacak değilim, öyle olsaydım o zaman onlardan ne farkım kalırdı.
  • evet, doğrudur ve çok mantıklıdır. bırakın bu "türk halkı, canım benim" ayaklarını. yıllardır iktidardaki sağ partiler sağ olsun halkı oynaya oynaya daha eğitimsiz, daha cahil, daha işe yaramaz hale getirdi. sadece solcular değil, aklı başında her insan, böylesine sığlaşmış ve yobazlaşmış bir halkı küçük görür. solcular, küçük gördükleri bu halkı modernleştirmek, eğitmek, dünyayı daha özgür bir hale getirmek isterken, sağcılar, onların bu hallerinden faydalanmak ve onları daha da sınırlamak, ipleri daha çok ellerinde tutmak, koyunlarını daha güzel sağmak isterler. sonuç olarak, hepimiz biliyoruz halkın beş para etmez halde olduğunu, sadece siz karakteriniz gereği daha iyi rol yapıyorsunuz.
  • türkiye'deki solculuğun ya da daha düzgün ifadeyle sol görüş olarak satılan kavramın veya kendini sol görüşlü oluşu ile "pazarlayanların" aslında elitistlik ve dini kapsamayan bir muhafazakarlık anlayışı ile kol kola olmasından kaynaklanır. ayrıca ne yazıktır ki sağ kesimdeki kadar cahil, bağnaz ve komplekslerini, eksikliklerini popüler kültür/jargon ile gizleyen bir yüzde barındırmaktadır bu kitle.

    (bkz: riya)
  • solcuların genelde halkın büyük bir kesimini lümpen olarak sınıflandırmasındandır. lümpen aşağı, lümpen yukarı.

    ne de yakışır o çilek dudaklarına...
hesabın var mı? giriş yap