• yabancı yatırımcıyı türkiye'ye çekmek için kurulmuş, direkt olarak başbakana bağlı çalışan, başkanlığını, 6 dil bilen, "şirketlerin globalleşmeleri" dalında bir kompetan addedilen alpaslan korkmaz'ın yaptığı ajans.

    (bkz: ukteydim doldum)
  • başkanı alpaslan korkmaz önceki gün istifa etmiştir.
  • resmi adı t.c. başbakanlık yatırım destek ve tanıtım ajansı olan ve 2006 yılında kurulan bu devlet kurumu, tipik bir akp klasiği olarak, sanki son derece profesyonel bir şekilde kurulmuş gibi gösterilmiş ve çok geçmeden badem bıyık operasyonuna uğramıştır.

    4 yıl içinde üç başkan değiştiren bu kurumun ilk başkanı olan alpaslan korkmaz, tam da kendisine bakanlar üstü bir yetki verilmişken birden bire ailevi dedikodular falan da araya sokuşturularak istifa ettirildi. korkmaz'ın yerine vekaleten atanan hüseyin aslan ise dört aylık bir cemaatler arası mücadeleyi kaybederek koltuğu ilker ayci'ya teslim etti. ayci için uzun lafa hacet yok: (bkz: #21757465)

    koltuk kavgası bir tarafa, kurumun kuruluş amacı yeterice ideolojik, tabi sınıflar mücadelesi gibi bir derdi olanlar için. kısaca bu ajansın amacı, türkiye'yi uluslararası sermayeye pazarlamak. şimdi bunu dedik diye ulusalcı bir refleksle vatan, millet sakarya edebiyatı yapmamızı beklemeyin. asıl dişe dokunan, bu amacın altında yatan sınıfsal analize odaklanmaktır. açın internet sayfalarını bakın, adamlar açık açık uluslararası sermayeye davet yollayıp türkiye'de emek gücü'nün nasıl da bol olduğu, çalışma saatlerinin diğer az gelişmiş ülkelerden nasıl fazla olduğu, işçiye ödenen ücretlerin nasıl da az olduğu, işverenlerin üstündeki vergi yükünün azlığı gibi, sermaye sınıfının ağzını sulandıracak malzemeyi vitrine koymuş müşteri bekliyor yahu. yani yapılan iş, devlet eliyle gerdek bir nevi; yoksa bakmayın tabelada yazan yatırım, tanıtım gibi alengirli laflara. hadi bu gerdeğe dünden teşne olan liberal zevat neyse de marksizm, emek, sınıf gibi derdi olanlar niye el atmaz ki bu tür kurumların ifşasına. tabi sağolsunlar ama herşeyi de fuat ercan ve ekibinden de beklememek gerekir.
  • rakı ve şarabı bir kültürümüz olarak tanıtan başbakanlığa ait bir kurum. şimdi üzüm yemeye devam mı edelim yoksa kültürümüzü mü yaşatalım.

    http://www.invest.gov.tr/…es/eatinganddrinking.aspx
  • ispanyol befesa firmasının 120 milyon dolarlık yatırım yapmasını sağlayan ajans.

    türkiye yatırım destek ve tanıtım ajansı
  • dünya yatırım ajansları birliği'nin başkanlığını üstlenen kurumdur.

    türkiye 130 ülkeye başkanlık yapacak!
    28.01.2014

    vatan - dünya yatırım ajansları birliği’nin (waıpa) başkanlığı’na türkiye seçildi. 130 ülkeden 175 yatırım ajansının temsil edildiği waıpa’nın yeni başkanı başbakanlık türkiye yatırım destek ve tanıtım ajansı (tydta) başkanı ilker aycı oldu.

    http://www.invest.gov.tr/…s-president-of-waipa.aspx
  • arda ermut'dur başkanı...
    başbakan'dan alınıp başbakan yardımcısı lütfi elvan'a bağlanmıştır.
    http://basbakanlik.gov.tr/…ent/pg_cabinettasks.aspx
  • istanbul ofisleri (bkz: sortie)’nin karsisinda olan başbakanliğa bagli calisan, ulkeye yatirimci cekmek amacini güden, bu bağlamda yatırımcılara yapılacak olan yatırımlarda ne gibi kolaylık ve faydalar sağlanacağı hakkında bilgi vermek için kurulmuş bir ajanstır. çalışanları gayet modern,tatmin edici bilgi birikimine sahip kişilerdir. iyi işler yapmaktalar ve yapacaklar gibi de görünmektedir.
  • bugün yayınlanan 703 nolu khk kapsamında kapatılmış ve başkanlığına ait her türlü taşınır, taşıt, araç gereç ve malzeme ile borç ve alacaklar, hak ve yükümlülükler ile yazılı ve elektronik ortamdaki her türlü kayıt ve döküman hiçbir işleme gerek kalmaksızın cumhurbaşkanlığındaki ilgili ofise devredilmiştir. ajansın elinde bulunan nakit ve benzeri değerler aynı tarih itibarıyla genel bütçeye gelir kaydedilmek üzere ilgili ofisin muhasebe hesabına aktarılmıştır. madde 126 geçici madde 1.
hesabın var mı? giriş yap