• sözlerin yeri aldığı haber için:(bkz: http://www.hurriyet.com.tr/…gazinhatti/18978032.asp)
  • haluk bilginer'in homofobisini kustuğu cümle. ben bu cümleyi okuduğumda "oha! 'jean-paul sartre fransa'dır lafının bir benzerini bizde de söyleyen çıktı sonunda!" diyecektim, ki bu cümleyi kuran şahsın ne amaçla kurduğunu gördüm ve midem bulandı.

    birincisi, şekerim ona homoseksüel demiyoruz. gey diyoruz, eşcinsel diyoruz. homoseksüel lafı tıp literatürüne ilk kez bir "hastalık" adı olarak girmiştir ve bu kelime en azından türkiye özelinde bu bagajdan kurtulmuş değildir. bakan-general ağzından eşcinselliğin hastalık sayıldığı bir ülkeden bahsediyoruz. bu kelimeyi kasten kullanmak artniyetliliktir.

    hadi kelimelere takılmayalım diyelim, cümlenin devamı rezalet! yahu sana ne ölmüş adamın eşcinselliğinden! ister kadınlarla yatar, ister erkeklerle yatar. açılıp açılmayacağını kalkıp da sana mı soracak! sen kimsin ki insanların yatak odasıyla ilgili ileri geri konuşuyorsun! bir gizli gey açıkça eşcinsel düşmanlığı yapmadığı sürece, heteroseksüellerin o gizli gey hakkında ileri geri konuşması son derece homofobik bir davranıştır. bu açıklamanın hiçbir mazereti yoktur, haluk bilginer özür dilemelidir.

    türkiye'de olumsuz bir durumdan bahsetmek isteyen insanların araya illaki bir yerlerden eşcinselliği sıkıştırmasından tiksiniyorum artık. gizli eşcinselliği ikiyüzlülükle özdeşleştireceğine, eşcinsel düşmanlığı yapan toplumu suçla!
  • “ben türkiye’yi zeki müren’e çok benzetiyorum. her şey yalan dolan üstüne kurulmuştur, her şey ikiyüzlüdür. bugüne kadar kimse zeki müren’in homoseksüel olduğunu söylemediği gibi, zeki müren’in kendisi de söylememiştir. zeki müren röportajlarında demiştir ki, ‘ben binlerce kadınla birlikte oldum’ ve herkes de bunu böyle yazar. türkiye zeki müren’dir çünkü.”

    okuduğunu anlayamayan editörlerin bir yeni oyunudur. adam ne diyor bu cümlesiyle? üstteki kalın bölümü okumak yetmiyor canlarım.
  • her homoseksüel-gay-eşcinsel geçen cümleyi "off çok homofobikler yaaa :((((((((((((88" diyerek yorumlayabilen insanların yine geleneksel bik biklerine başladığı olaydır. cümle yerine cümlenin geçtiği paragraf yorumlansa alakası olmadığı görülecektir. ve haluk bilginer doğruları söylemiştir.
  • (bkz: merhaba canım)

    "güneşe ve erkekliğe büyüyen vücudum
    düşüvericek ellerinizden ve
    bir gün elbette
    zeki müreni seveceksiniz
    (zeki müreni seviniz)"
  • beyinsizlerin idrak edemediği cümledir. cümledeki özdeşleştirme basit olarak şudur: türkiye = zeki müren = ikiyüzlülük.

    ulan, sen zeki müren'i ikiyüzlülükle suçlayacağına, zeki müren'i (veya sahnedeki geyleri-transları) sevip de sokaktaki geylere translara pislik gibi davranan toplumu ikiyüzlülükle suçla! mağdura bir tekme daha vurmak kolay tabii. hadi haluk bilginer zaten homofobik, onu anladık. onun söylediklerinde zerre kadar homofobi bulamayan, bu cümleyi utanmadan destekleyen bok beyinlilere ne demek lazım!

    zeki müren'i ikiyüzlülükle suçlamak, toplum baskısı yüzünden gizlenen eşcinsellere olumsuz bir özellik atfetmek demektir. derenin yukarısındaki kurdun, derenin aşağısındaki kuzuya "suyumu bulandırıyorsun" demesidir. dilde cinsiyetçiliktir, heteroseksizmdir, homofobidir.
  • haberin tamamıyla yerinde bir haluk bilginer tespiti. ha bak bu zeki müren i sevip saymamıza engel mi? değil, o ayrı.
  • ilgili ropörtajda haluk bilginer, britanya'nın zeki müren'i olarak kabul edilen freddie mercury'nin show must go on düsturuna da ayarı vermiş, "babam öldü, ben sahneye çıkıcam öyle mi? yok yea. eat my ass!" diyerek postasını koymuştur.
  • vatandaşın, "zeki müren de bizi görecek mi?" sözünü etmeye hiç gerek duymadığı, vergiler v.s. sayesinde hergün zeki müren tarafından bol bol görüldüğü, sonuna kadar katıldığım sözdür.
hesabın var mı? giriş yap