• temelde cia tarafından yönlendirilmiş, yavaş yavaş ortaya çıkan irtica tehlikesinede neden olmuştur.
  • türkiye'de komunizm denince çoğu insanın içinde beliren bir korku vardır ki bilinçsizliklerinden dolayı komunizm savunucularına terorist muamelesi yaparlar.özellikle 80 döneminin kötü izleri hala bircok insanın kafasından silinemedigi için komunizme karşı devletin ve ordunun süregelen tepkisinden dolayı hala birçok insan kendini baskı altında hisseder. komunizm aslında bir görüş,bir felsefedir ama dayatmalar sonucu komunizmin ne oldugunu bile doğru düzgün bilmeyen halk, çoğu zaman istenilen politik görüşe yönlendirilmeye uygundur.türkiyedeki anti komunizm in ana sebepleri komunist grupların cumhuriyet rejimini degiştirmek istemeleri yani sosyalist duzenle yönetilmek istemeleri ve kapitalist yapiya hakim olan türkiye yapısını değiştirmek istemelerinden kaynaklanmaktadir.
  • ülkü ocaklarının kurulma nedeni...
  • kısmen başarılı olmuş bir uygulamadır. tamamen başarılı olamayacak olması ise, kapitalizm olduğu sürece komünistlerin de öyle ya da böyle var olacağı gerçeğine dayandırılabilir.

    örneğin samsun'un cerekli köyünde 1980 öncesinde asılmış bir pankart vardır, "komünizm türkiye'nin en büyük düşmanıdır ve nerede görülürse kafası ezilmelidir" şeklinde. hayır, bir arkadaşımın arkadaşı anlatmadı. bahsi geçen köy benim memleketim, olayı anlatan ise babam olmaktadır.

    bu uygulama durmuş gibi gözükse de hala size, kalkıp "ama sosyalizm başarılı olamadı kieğğğğ" diye çıkışan kişilere rastlayınca büyükşehir çalışıyor dedirtmektedir. gerizekalı, kapitalizmle başarıdan başarıya koşuyoruz sanki... *
  • (bkz: türk-islam sentezi)

    ya müslüman türksün ya da komunist. hade bakem.
hesabın var mı? giriş yap