• ezik bir erkek olarak* katıldığım.
  • kadın-erkek eşitliğinden çok bahsedildiği halde erkek-kadın eşitliğinden hiç bahsedilmemesi durumudur, eşitiz ama kadınlar daha eşit.
  • (bkz: mazlum'u getirin bana)

    filmlerde bile ezilenler hep erkek gördüğünüz gibi diyerek katıldığım tespit.
  • kız çocuklarının ve erkek çocuklarının yetim maaşından yararlanabilmesi adına konulan şartlar incelendiğinde görülebilen hukuki eşitliktir.

    zaten ikisi için ayrı şartlar olması bile saçma, birisi evlat da diğeri piç mi?
  • yakında "ıt's a woman's world"şarkısı yapılırsa şaşırmayacağım.
  • palavra bir tespittir. ülkede ezilmesi mümkün olan herkes ezilir. kız, erkek, karışık fark etmez. bunların durumu gaz odalarında birbirine basarak yukarı tırmanmaya çalışan insancıklara benzer.
  • türkiye'nin "laik", "batılı", "beyaz" hayat yaşayan kesimlerinde doğru olan önermedir. türkiye'nin asıl yüzü olan diğer kesimlerinde ise yanlış olan önermedir.
  • aslında gerçeklik payı olan önerme. türkiye'de erkeklere potansiyel sapık gözüyle bakılıyor. en azından evlenene kadar. bekar erkeklerin ev bulması problem oluyor. yazın otellere alınmıyorlar, yabancı turist rahatsız olmasın diye. bir kafeye tek başınıza gittiğiniz zaman, tek derdiniz kahve içmek bile olsa, yanında bayan olan erkekler rahatsız oluyorlar.

    ayrıca ilişkiyi başlatma sorumluluğu hep erkekte. bir kadın bir erkekten çok hoşlansa bile ilk adımı atmıyor. reddedilme korkusu hep erkekte. bir kadınla kesiştiğinizde sizinle oyun mu oynuyor yoksa ciddi mi bilemiyorsunuz, rezil olurum korkusu ile ilk adımı atmak istemiyorsunuz.

    artık toplumdan mı yoksa bizim kadın milletinden mi bilmiyorum, bir kadın için çabalamıyorum artık. varsın bekar kalalım.
  • first world problemsın, üçüncü dünya ülkesinde yaşayıp birinci dünya ülkelerini takip eden, durum analiz konusunda başarısız olan bireyler tarafından yaşadıkları yere uyarlanmasından kaynaklı bir durumdur.

    kardeşler, sizler birer birey olarak kadınlara çok nazik ötesi davrandığınızdan eziliyor olabilirsiniz, ancak bu ülkede kadınların erkeklerden çok daha fazla ezildiği su götürmez bir gerçek.

    açın herhangi bir gazetenin 3. sayfasını, görün.

    3. sayfa kadını, kocası tarafından öldürüldüyse büyük ihtimalle kadın hiç durmadan şiddete maruz kalmış, ne ailesi ne devlet bu kadını umursamış, en sonunda da kadın (bazen sadece kocasından ayrılmak istemesi kadar doğal bir şey yüzünden) öldürülmüştür.

    eğer 3. sayfada konu, bir kadının kocasını öldürmesiyse; büyük ihtimalle kadın hiç durmadan şiddete maruz kalmış, ne ailesi ne devlet bu kadını umursamış, en sonunda da kadın (bazen sadece kocasından ayrılmak istemesi kadar doğal bir şey yüzünden) ya kendini savunmak için, ya da artık şiddet görmekten manyağa bağladığı için kocasını öldürmüştür.

    kız arkadaşınız sizden kötü bir şekilde ayrıldığında onu dövememeniz, ezildiğiniz anlamına gelmez amk.
hesabın var mı? giriş yap