• öncelikle, veranda ne amk diyecekler için; (bkz: veranda)

    ya ben köy evlerinde bile çok az gördüm bunu. geçenlerde bi çiftlik evinde görür gibi oldum onu da pimapen ile kapatmışlardı amk. bir de teoman kafası iyiyken bir kır evinde görmüş bunu ama nası uçuyorsa orada bi rüzgar gülüne rastlamış konuşmuş falan. yani o da görmemiş..

    her neyse bence amerika'yı amerika yapan şey aha bu verandadır arkadaşım. babanla bir sorunun mu var, otur veranda da konuş. ananla mı var gel verandaya bağır çağır, düşmanın mı var al silahı verandaya otur...

    sen bildin onu filmlerden, beyaz boyalı, sallanan koltuk var orada en yaşlı insan oturuyor. 20 sene sonra gelmiş evlat hesap soruyor,şurada bana tokat attın, orada beni mahçup ettin burada bok ettin diyerek.. tanıdın tabii.

    türkiye de veranda olmayınca ne oluyor, salon var babaya hesap sormaya geliyorsun altı ay sonra ( bizde öyle 20 sene 25 sene ayrılık olmaz en babası bi bayram arası) ülke tv açık. salondaki büfe enerjini alıyor kafadan, büfe ne amk diye düşünürken az yumuşuyorsun, koltuk örtüsünün üstündeki kırlent, bardakların üstündeki dantel, ülke tv spikerinin naif ve mıymıntı sesi derken odaya girdiğinin 10. saniyesinde yumuşuyorsun. bir de anan poğaça viriyim ayrana katık eden mi diye sorunca ne oluyor, hesap soramıyorsun. ömrünce taşıyorsun o ağırlığı.

    amerikalı o verandadan zıpkın gibi çıkıyor. sorunlarını halletmiş, herkes bir diğerini bağışlamış diyor ki sorunum yok madem gideyim afganistan'ı işgal edeyim diye süper güç oluyor, uzaya çıkıyor adam. onun için veranda mecbur tutulmalı. 38 katlı apartmanın hemen giriş kapısının yanında bi veranda olsa fena mı olur?

    neyse bi şarkı ile bitireyim, bir kır evinin verandasında bir rüzgar gülüne rastladım, insanmışçasına konuşmaya lay lay lay..
  • çok da büyük bir mesele değildir. çünkü veranda şöyle dursun eskişehir'de eli yüzü düzgün balkonlu ev bulsam öpüp başıma koyacağım.
  • (bkz: teoman) (bkz: rüzgar gülü)

    --- spoiler ---
    kır evinin verandasında
    bir rüzgar gülüne rastladım
    --- spoiler ---
  • kapı önünde sandalye atıp oturan teyzeler var ya bizde de. veranda dediğinde o değil mi zaten? kapının ağzına bir sandalye, koltuk atıp oturmak. sallanan sandalye veranda deyince afili geliyor ama aynı şey sonuçta hepsi. amerikalılar da vernadada oturup geleni gideni röntlüyor işte.
  • sorun değildir. asıl problem veren de olmaması. ehi ehi...
  • yayla ve yazlık evlerinde mevcut olduğundan, yanlış olan önermedir.
  • (bkz: kameriye)
    (bkz: çardak)
    (bkz: teras)
    (bkz: balkon)

    türkiye'de sallanan koltuk yok, sen ondan şaşırmışsın.
  • olan ülkelerde de çardak olmaması dikkate alınmalıdır.
  • florida'dan buralara göçmeseydiniz keşke. bu memleket hep yokluk.
hesabın var mı? giriş yap