türkiye'de her şey olabilirsin ama rezil olamazsın
-
meczuplar ülkesinin sloganı.
-
murathan mungan'ın vakti zamanında sarf ettiği aziz nesin'lik, çetin altan'lık bir vecize.. tam şekli "türkiye'de her şey olabilirsiniz ama rezil olamazsınız" 'dır..
tüm yaptıklarınızdan sonra türkiye halen sizle gurur duyuyor ve halen bir şekilde konumunuzu koruyorsanız, siz iyi ki türkiye'desiniz.. -
murathan mungan ın, durumumuzu guzelce ozetleyen vecizesi.
-
murathan mungan ın vatan gazetesine yazdığı nefis bir makaleden alıntı. artık atasözü haline gelmiştir. mutlaka bulunup okunması gerekir.
-
-
ösym başkanı, prof.(!!!) dr.(!) ali demir ve başka başka bir çok kişinin adı geçtikçe, aklıma gelen vecizedir.
-
''bir kere uçurumdan yuvarlanmaya başladın mı, artık düşüşüne son verecek nokta yoktur. ne kadar aşağı düşersen düşecek yerler o kadar çoğalır .'' sözünü anımsatan cümle..(halid ziya uşaklıgil-mai ve siyah)
-
bayılıyorum bu lafa, o kadar güzel söylenmiş ki.. sınav skandalı, polis rezaleti, yerli yersiz provokatif açıklamalar, saçmasapan dini söylemler hiç biri bu ülkede söyleyenin ya da sorumlu kişinin başına iş açmamıştır.. toplum olarak utanma duygumuzu kaybettik ki bundan daha fenası ne olabilir diye düşünmeden edemiyorum..
-
(bkz: ceza şikeden değil)
ekleme: bir zamanlar şu da vardı değil mi:
(bkz: ben şike yaptıysam fenerbahçe için yaptım) -
murathan mungan'ın lafı gediğine koyan lafı. hırsızlar arsız arsız konuşurken aklıma geldi de..